کتاب تلنگر برای ایران
معرفی کتاب تلنگر برای ایران
کتاب تلنگر برای ایران اثری از علیرضا نفیسی، محسن اشعاری و سعید طهماسبی است که در انتشارات میلکان به چاپ رسیده است. این اثر به مطالعات موردی سیاستگذاری تغییر رفتار در ایران و جهان میپردازد.
درباره کتاب تلنگر برای ایران
واژه تلنگر را اولین بار، ریچارد تیلر، استاد علوم رفتاری و اقتصاد و برنده جایزه نوبل اقتصاد سال ۲۰۱۷ به همراه همکارش، کس سانستین به کار برد. آنها کتابی به نام تلنگر منتشر کردند که در آن درباره روشهای بهبود تصمیمگیری در زمینههای مختلف مانند اقتصاد و سلامت صحبت کردهاند. تلنگری که در کتاب تلنگر برای ایران ذکر شده است نیز، برگردانی از همان تلنگر است و به نوعی به آن اشاره میکند. و اما درباره این کتاب بیشتر بدانیم.
یکی از مهمترین سوالاتی که لازم است به آن پاسخ دهیم این است: دولت چگونه با کمک ابزارهایی که در دست دارد، در جهت تغییر رفتارهای روزمره شهروندان به نفع صلاح عمومی جامعه قدم برمیدارد؟ این پرسش، که سوالات بسیاری را همراه با خود میآورد، درونمایه این کتاب است. اما برای اینکه بتوان به آن پاسخ داد لازم است ابتدا درباره این موضوعات نیز اطلاعات بیشتری کسب کنیم: مثلا رفتارهای ما چگونه شکل میگیرد؟ آیا صرفا از روی آگاهی است یا عواملی مانند ترس از مجازات و یا کسب نفع بیشتر یا عواملی بسیار فراتر از اینها نیز در آن دخیل است؟
تلنگر برای ایران، نتیجه پژوهشها و تحقیقات علیرضا نفیسی، محسن اشعاری و سعید طهماسبی در زمینه مطالعات موردی سیاستگذاری تغییر رفتار در ایران و جهان است.
کتاب تلنگر برای ایران را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن کتاب تلنگر برای ایران را به تمام علاقهمندان به مطالعات جامعهشناختی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب تلنگر برای ایران
صندوق اقدام اجتماعی
این صندوق با هدف افزایش پایداری فعالیت کمپین از طریق قراردادن آن در دل اجتماع، ایجاد شد و مسئولیت تأمین یکسوم کل بودجهٔ کمپین را بر عهده داشت. این صندوق از داراییها و ظرفیتهای اجتماعات برای ایجاد تغییر استفاده میکرد و کمکهای مالی آن برای پروژههای تغییر اجتماع، مطابق هدف کمپین در سراسر نیوزلند، هزینه میشد.
فعالیتهای رسانهای کمپین
فعالیت رسانهای که رکن اصلی اقدامات کمپین محسوب میشد، بر اساس برند It's not OK و بهمنظور پشتیبانی از اقدامات اجتماعات برای تغییر رفتارها در قالب دو فاز اصلی شکل گرفت.
- فاز اول: در جشنهای محلی کشور از مردان و زنان خواسته شد در رسانهها پیامهای صوتی کوتاه بدهند در خصوص اینکه چه چیزی خوب (OK) نیست. درنتیجه بهتدریج در جامعه چنین مطرح شد که خشونت از نگاه مردم مانند خیلی چیزها مقبول و مطلوب نیست و همچنین کمکخواستن هنگام ابتلا به این مشکل، امری پسندیده (OK) است.
- فاز دوم: داستانهایی واقعی تدوین شدند برای نشاندادن تغییرات مثبت در رفتار مردان و پررنگکردن راههای جایگزین مثبت بهجای اعمال خشونت.
پیش از فعالیتهای کمپین، پوشش رسانهای خشونت خانوادگی در جامعهٔ نیوزیلند تنها دربردارندهٔ پیامهای منفی در قالب داستانهای خیالی بود و هرگز جزئیاتی در خصوص چگونگی دسترسی به کمک یا پشتیبان ارائه نمیشد. این در حالی بود که کمپین علاوه بر جبران این نقصها در اقدامات خود، سایر رسانهها را نیز هدایت و پشتیبانی میکرد. بعضی از این اقدامات در ادامه نوشته شدهاند.
- برگزاری کارگاههایی برای روزنامهنگاران و مدارس خبرنگاری با محوریت خشونت خانوادگی
- آموزش رسانهای سخنگویان و گروههای اجتماعی مختلف برای پوشش مطلوب پیامهای کمپین در رسانههای محلی
- تهیهٔ جعبهابزار رسانهای برای روزنامهنگاران بهمنظور ارائهٔ هرچه بهتر مسائل مربوط به خشونت خانوادگی در رسانهها، کمک به افزایش پوشش متعادل خشونت خانوادگی و ارائهٔ اطلاعات دقیق
- همچنین این کمپین از ابزارها و منابع مختلف برای اقدامات رسانهای خود بهره میبرد که چند نمونهٔ مهمشان عبارت بودند از:
- جعبهابزار اقدام اجتماعات با هدف پشتیبانی از اقدامات اجتماعات برای کاهش و جلوگیری از خشونت خانوادگی، ارائهٔ راهبردها و ایدهها برای درگیرکردن بخشهای مختلف جامعه، ارائهٔ شواهد تجربی و نمونههای موردی و داستانهای موفقیتهای پیشین و بیان رهنمودهای برنامهریزی و سنجش و ارزیابی پروژه
- مطبوعات و انتشارات؛ ارائهٔ کتابچهها و گزارهبرگهایی دربارهٔ راههای برطرفکردن خشونت خانوادگی و مراکز درخواست کمک، به عاملان و قربانیان خشونت و اعضای اجتماعات؛ ارائهٔ کتابچههایی دربارهٔ رابطهٔ والدین با کودکان و بیان اطلاعاتی در خصوص کمپین و دلایل اقدامات آن برای رفع خشونت در جامعه
- کتابهای داستان دربارهٔ تجربهها و خاطرات افراد از کودکآزاری در جامعهٔ نیوزیلند و تأثیر آن بر زندگیشان
- کالاها و اقلام؛ برچسب سپر ماشین، بالون، قلم و لوازمالتحریر، بنر و علامتهای خاص
- لوحهای فشردهٔ چندرسانهای؛ ارائهٔ مباحثی در خصوص وظایف افراد و سازمانها در اجتماعات مختلف برای ترویج ناپسندبودن خشونت خانوادگی
- خط تلفن رایگان کمکرسانی؛ ارائهٔ اطلاعات انفرادی و ارتباطدادن تماسگیرندگان به نهادهای کمکرسانی منطقه
- وبسایت کمپین؛ ارائهٔ اطلاعات شخصی برای تغییر رفتار عاملان و قربانیان خشونت و ارائهٔ اطلاعات به دانشآموزان و رسانهها و افراد داوطلب ایجاد تغییر.
حجم
۲٫۹ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۳۵۵ صفحه
حجم
۲٫۹ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۳۵۵ صفحه
نظرات کاربران
واقعا کتاب «مفید» و «آموزندهای» هست. کتاب رو معطوف به مسائل سیاستگذاری امروز ایران دیدم. مطالعات جالب و متنوعی هم داشت
از این کتابها در ایران کم داریم. ای ول
کتاب پژوهش هایی زیادی انجام داده،اما ضعف کتاب ،استفاده کم از معضلات عمومی،فرهنگی و اجتماعی و سیاسی از ایران میباشد.. بیشتر پژوهش و مثال ها از انگلستان و آمریکاست!