کتاب محکم بایست
معرفی کتاب محکم بایست
کتاب محکم بایست نوشته سوند برینکمن با شما حرفی درگوشی دارد. نویسنده در این کتاب درباره هنر مقاومت در برابر جنون خودبهسازی حقایقی را بیان میکند. همان جنونی که انسانهای قرن حاضر را بر آن داشته به زندگی مانند یک مسابقه بنگرند. مسابقهای که خط پایانی نامعلوم دارد.
درباره کتاب محکم بایست
زندگی در حال شتابگرفتن است و باید بجنبیم تا مبادا از قافله عقب بمانیم. برای بهدستآوردن موفقیت و خوشبختی بیشتر باید پیوسته در تلاش باشیم، خود را پرورش دهیم و با وضعیت همواره در حال تغییر جهان منطبق شویم. اما وقتی زیستن مثل مسابقهای بیپایان باشد، بهای سنگینی بر دوشمان میگذارد. تنشهایمان هر روز بیشتر میشود و کسالت و افسردگی سراغمان میآید و منفعتگرایی و فرصتطلبی راهنمای اصلی کارهایمان میشود.
سوند برینکمن، روانشناس دانمارکی و نویسنده این کتاب، معتقد است کتابهای خودیاری بر این آزمندی و میل بیفرجام به خودبهسازی دامن زدهاند و وعدههایی میدهند که هیچگاه محقق نخواهد شد. پس لازم است ابتدا یادبگیریم که چگونه در برابر این سیل پرشتاب ایستادگی کنیم و از فشار جامعۀ مدرن برای موفقترشدن رها شویم.
برینکمن در این کتاب در هفت گام به ما میآموزد که چطور بهجای جستوجوی راهحلها در درون خود، جهانمان را وسعت ببخشیم و خود را در پهنهٔ گستردهتری از روابط با دیگران ببینیم و دوباره به مشکلات و راههای پیش رویمان بیندیشیم.
خواندن کتاب محکم بایست را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
علاقهمندان به کتابهای خودیاری و رشد فردی را به خواندن این کتاب دعوت میکنیم.
بخشی از کتاب محکم بایست
جامعهشناسان از استعارههایی مانند «مدرنیتۀ سیال» برای توصیف عصر ما استفاده میکنند، عصری که در آن همهچیز در حالت تغییر دائمی است. بهویژه زمان سیال انگاشته میشود، گویی تمامی محدودیتها محو شدهاند. هیچکس نمیداند واقعاً چرا باید اینگونه باشد؛ همانطور که کسی نمیداند این مسیر به کجا راه خواهد برد. برخی ادعا می کنند که جهانیشدن یا، دقیقتر بگوییم، «تهدید ناشی از جهانیشدن» به این معنی است که تغییرِ دائمی گریزناپذیر است. شرکتها باید خود را با نیازها و ویژگیهای متغیّر وفق دهند، بنابراین کارکنانشان باید در مواجهه با تغییرات آماده و انعطافپذیر باشند. دستکم چند دهه است که آگهیهای استخدامی این عبارت تکراری را بازگو میکنند: «ما به دنبال فردی انعطافپذیر و سازگار هستیم که در پی پیشرفت حرفهای و شخصی باشد». بیحرکتبودن گناهی کبیره به شمار میرود. وقتی همه روبهجلو حرکت میکنند، اگر شما بیحرکت بمانید، عقب میافتید. این روزها حرکتنکردن مانند عقبگرد است.
در مدرنیتۀ سیال، که به آن سرمایهداری انعطافپذیر، پسافوردگرایی۲ و جامعۀ مصرفکننده نیز گفته میشود، قانون نخست این است که شما باید به پیش بروید. اما در فرهنگی که در آن سرعت همهچیز دائماً در حال افزایش است این امر سختتر میشود. سرعتی که با آن همۀ کارهایمان را انجام میدهیم، از تغییر شغل گرفته تا نوشتن مقاله و آشپزیکردن، پیوسته شتاب میگیرد. برای نمونه، اکنون خواب ما بهطور متوسط نیم ساعت کمتر از سال ۱۹۷۰ و تا دو ساعت کمتر از خواب آدمهای قرننوزدهمی شده است. تقریباً در تمامی جنبههای زندگی سرعت افزایش یافته است. ما امروزه با فستفود، برنامکهای دوستیابی سریع، چرتهای کوتاه و درمانهای فوری سروکار داریم. اخیراً برنامهای به نام اسپریتز را امتحان کردم. این برنامه در هر لحظه فقط یک کلمه را نشان میدهد اما سرعت خواندن شما را از ۲۵۰ کلمه به ۵۰۰ تا ۶۰۰ کلمه در دقیقه افزایش میدهد. ناگهان میتوانید یک رمان را در چند ساعت بخوانید! اما آیا این به شما کمک میکند ادبیات را بهتر درک کنید؟ چرا سرعت بهخودیخود به یک هدف تبدیل شده است؟
فهرست کتاب محکم بایست
مقدمه: زندگی در خط سرعت
درون نگری را کنار بگذارید
در زندگی تان بر جنبه های منفی تمرکز کنید
نه را ورد زبانتان کنید
احساساتتان را سرکوب کنید
مربی تان را برکنار کنید
به جای کتاب خودیاری یا زندگی نامه، رمان بخوانید
گذشته نگر باشید
پیوست: فلسفۀ رواقی
پی نوشتها
یادداشتها
حجم
۱٫۰ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۱۳۶ صفحه
حجم
۱٫۰ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۱۳۶ صفحه
نظرات کاربران
کتابی برای خلاف جریان عام شنا کردن.
حیف وقت ...
ترجمهی خوبی نبود
از بریده هایی که دوستان زحمت کشیدن گذاشتن بر میاد که نگاهش سطحی هست و نه تنها کمک به برقراری تعادل بین رابطه های درون فردی و بین فردی نمیکنه بلکه خودش دچار خطای دوپاره سازی شده و تفکر گورخری
کتاب راجب نکوهش خودیاری هست استدلال هایی که آورده بود اصلاااااا قانع کننده نبود و چیزی که فهمیدم اطلاعات نویسنده در بعضی قسمت ها خیلی سطحی بود. کتاب های رولف دوبلی خیلی مفید تر هستند، چون خود این آدم فیلسوفه مطمئنا بهتر