دانلود و خرید کتاب صوتی مادلن
معرفی کتاب صوتی مادلن
کتاب صوتی مادلن نوشتهٔ صادق هدایت است. گویندگی این کتاب صوتی را علیرضا ناصحی انجام داده و نوین کتاب گویا آن را منتشر کرده است؛ کتابی حاوی یک داستان کوتاه ایرانی و عاشقانه.
درباره کتاب صوتی مادلن
کتاب صوتی مادلن حاوی یکی از داستانهای مجموعه داستان «زندهبهگور» است که صادق هدایت در سال ۱۳۰۹ منتشر کرد. داستان کوتاه «مادلن»، ماجرای عشقی بیپیرایه و ساده میان راوی و دختری فرانسوی به نام مادلن را به تصویر میکشد. راوی با دیدن مادلن و مادر و خواهرش، به یاد اولین باری میافتد که او را کنار ساحل دیده بود. این داستان ساختار و نثری خیالانگیز دارد و با دیگر داستانهای نوشتهشده توسط صادق هدایت متفاوت است. فضای رمانتیک داستان صوتی «مادلن» و پرداخت و توصیف هنرمندانهٔ صادق هدایت، باعث میشود بتوانیم با بستن چشمانمان و با گوشسپردن به داستان، بهراحتی خودمان را روی شنهای ساحل تصور کنیم. داستان کوتاه مادلن از زاویهٔ اولشخص روایت میشود و در پسزمینهاش روایتی از عشقی آغشته به احترام را رقم میزند. داستان، خبر از مجلسی آرام میدهد؛ مجلسی که در آن تنها صدای گرامافون شنیده میشود و البته برخورد قطرات باران به شیشهٔ پنجرهها. مادلن همراه با مادر و خواهرش در این مجلس حضور دارند. راوی از داستان آشناییاش با مادلن در فرانسه میگوید. اندوهی بر این مراسم حاکم است تا آنکه مادلن شروع به آوازخواندن میکند.
میدانیم که داستان کوتاه به داستانهایی گفته میشود که کوتاهتر از داستانهای بلند باشند. داستان کوتاه دریچهای است که به روی زندگی شخصیت یا شخصیتهایی و برای مدت کوتاهی باز میشود و به خواننده امکان میدهد که از این دریچهها به اتفاقاتی که در حال وقوع هستند، نگاه کند. شخصیت در داستان کوتاه فقط خود را نشان میدهد و کمتر گسترش و تحول مییابد. گفته میشود که داستان کوتاه باید کوتاه باشد، اما این کوتاهی حد مشخص ندارد. نخستین داستانهای کوتاه اوایل قرن نوزدهم میلادی خلق شدند، اما پیش از آن نیز ردّپایی از این گونهٔ داستانی در برخی نوشتهها وجود داشته است. در اوایل قرن نوزدهم «ادگار آلن پو» در آمریکا و «نیکلای گوگول» در روسیه گونهای از روایت و داستان را بنیاد نهادند که اکنون داستان کوتاه نامیده میشود. از عناصر داستان کوتاه میتوان به موضوع، درونمایه، زمینه، طرح، شخصیت، زمان، مکان و زاویهدید اشاره کرد. تعدادی از بزرگان داستان کوتاه در جهان «آنتوان چخوف»، «نیکلای گوگول»، «ارنست همینگوی»، «خورخه لوئیس بورخس» و «جروم دیوید سالینجر» و تعدادی از بزرگان داستان کوتاه در ایران نیز «غلامحسین ساعدی»، «هوشنگ گلشیری»، «صادق چوبک»، «بهرام صادقی»، «صادق هدایت» و «سیمین دانشور» هستند.
شنیدن کتاب صوتی مادلن را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب صوتی را به دوستداران ادبیات داستانی معاصر ایران و قالب داستان کوتاه عاشقانه پیشنهاد میکنیم.
درباره صادق هدایت
صادق هدایت در ۲۸ بهمن ۱۲۸۱ در تهران متولد شد. این نویسنده، مترجم و روشنفکر ایرانی را از بنیانگذران داستاننویسی نوین ایرانی میدانند. صادق هدایت تحصیل در دورهٔ متوسطه را در دبیرستان دارالفنون آغاز کرد، اما بهعلت درد چشم مجبور شد که یک سال مدرسهٔ متوسطه را ترک کند و پس از آن به مدرسهٔ سنلویی که مدرسهٔ فرانسویها بود رفت. تحصیل در این مدرسه زمینهٔ آشنایی هدایت با ادبیات جهانی را فراهم کرد. او از نوجوانی نوشتن در روزنامهها را آغاز کرد. نخستین کتاب صادق هدایت «انسان و حیوان» نام دارد که درمورد مهربانی با حیوانات است. هدایت در سال ۱۳۰۵ با اولین گروه دانشآموزان اعزامی به خارج، راهی بلژیک شد و در رشتهٔ ریاضیات محض به تحصیل پرداخت. در همین سال داستان کوتاه «مرگ» را در مجلهٔ ایرانشهر که در آلمان منتشر میشد به چاپ رساند و مقالهای به فرانسوی به نام «جادوگری در ایران» در مجلهٔ لهویل دلیس نوشت. هدایت از وضع تحصیل و رشتهاش در بلژیک راضی نبود و میخواست خود را به فرانسه و در آنجا به پاریس که آن زمانْ مرکز تمدن غرب بود، برساند. سرانجام در اسفند ۱۳۰۵ پس از تغییر رشته و دوندگی فراوان به پاریس منتقل شد.
هدایت در سال ۱۳۰۹، بیآنکه تحصیلاتش را به پایان رسانده باشد، به تهران بازگشت و در بانک ملی مشغول به کار شد، اما از وضع کارش راضی نبود. با این وجود سالهای ۱۳۱۰ تا ۱۳۱۴ برای هدایت دورانی پربار محسوب میشود. او در این مدت، آثار تحقیقی و داستانی بسیاری انتشار داد؛ از جملهٔ این آثار میتوان به مجموعهٔ «انیران»، مجموعه داستانهای کوتاه «سایهروشن»، نمایشنامهٔ «مازیار» با مقدمهٔ مجتبی مینوی، «کتاب مستطاب وغوغ ساهاب» با همکاری مسعود فرزاد، مجموعه داستانهای کوتاه «سه قطره خون» و چندین داستان کوتاه دیگر نظیر «گرداب»، «دون ژوان کرج»، «مردی که نفسش را کشت»، «صورتکها»، «چنگال»، «لاله»، «آفرینگان»، «طلب آمرزش»، «محلل»، «مردهخورها»، «عروسک پشت پرده»، چاپ نخست «علویهخانم» و همچنین سفرنامهٔ «اصفهان نصف جهان» اشاره کرد. صادق هدایت در دوران اقامت خود در بمبئی در هند، اثر معروف خود «بوف کور» را که در پاریس نوشته بود، پس از اندکی دگرگونی، با دست بر روی کاغذ استنسیل نوشته و بهصورت پلیکپی در ۵۰ نسخه منتشر کرد. این نویسندهٔ سرشناس ایرانی سرانجام در ۱۹ فروردین ۱۳۳۰ در آپارتمان اجارهایاش در خیابان شامپیونه واقع در پاریس، با گاز خودکشی کرد.
بخشی از کتاب صوتی مادلن
«در این بین که این تصویرها از جلو چشمم میگذشت، مادر آمد جلو پیانو نشسـت. مـن خـودم را کنـار کشـیدم، یکمرتبه دیدم مادلن، مثل اینها که در خواب راه میافتند، از جا بلند شد، رفت ورقههای نت موسیقی را، که روی میز ریخته بود، به هم زد، یکی از آنها را جدا کرده، برد گذاشت روبهروی مادرش و آمـد نزدیـک مـن، بـا لبخنـد، ایسـتاد. مادرش شروع کرد به پیانو زدن، مادلن هم آهسته میخواند. این همان آهنگ رقص بود که در (ویلرویـل) شـنیده بودم.»
زمان
۸ دقیقه
حجم
۸٫۵ مگابایت
قابلیت انتقال
ندارد
زمان
۸ دقیقه
حجم
۸٫۵ مگابایت
قابلیت انتقال
ندارد
نظرات کاربران
لطیف و ساده. آرام شروع و به پایان میرسه. چیز خاصی نمیشه گفت دربارش. مراقب هم باشیم.
عالی