کتاب بادکنک های کوچک مرجان رضوانی نژاد + دانلود نمونه رایگان

کتاب بادکنک های کوچک

انتشارات:انتشارات یانا
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب بادکنک های کوچک

کتاب الکترونیکی «بادکنک‌های کوچک» نوشتهٔ مرجان رضوانی‌نژاد را نشر یانا منتشر کرده است. این اثر مجموعه‌ای از داستان‌های کوتاه فارسی است که در قالب روایت‌هایی از زندگی روزمره، دغدغه‌ها و روابط انسانی را به تصویر می‌کشد. داستان‌ها عمدتاً در بستر خانواده، محله و جامعه شکل می‌گیرند و با نگاهی جزئی‌نگر به جزئیات زندگی شخصیت‌ها می‌پردازند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب بادکنک های کوچک

«بادکنک‌های کوچک» مجموعه‌ای از داستان‌های کوتاه است که مرجان رضوانی‌نژاد آن را در قالب ناداستان‌هایی نزدیک به زندگی معاصر نوشته است. این کتاب در سال ۱۴۰۴ منتشر شده و فضای داستان‌ها عمدتاً در شهرهای شمالی ایران، به‌ویژه گیلان و لنگرود، می‌گذرد. روایت‌ها با تمرکز بر جزئیات زندگی روزمره، روابط خانوادگی، دغدغه‌های نوجوانان و بزرگ‌ترها و چالش‌های اجتماعی، تصویری ملموس از زیست ایرانی ارائه می‌دهند. ساختار کتاب به گونه‌ای است که هر داستان، دنیای مستقلی دارد اما در مجموع، فضای مشترک و پیوسته‌ای از زندگی طبقه متوسط و پایین جامعه را ترسیم می‌کند. زبان داستان‌ها به‌گونه‌ای انتخاب شده که هم‌زمان صمیمیت و واقع‌گرایی را حفظ کند و خواننده را به دل ماجراها ببرد. این مجموعه برای علاقه‌مندان به داستان کوتاه فارسی و روایت‌های اجتماعی معاصر، تجربه‌ای نزدیک و قابل لمس فراهم می‌کند.

خلاصه داستان بادکنک های کوچک

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند! در «بادکنک‌های کوچک»، هر داستان با زاویه دیدی متفاوت به زندگی شخصیت‌هایی می‌پردازد که درگیر مسائل روزمره و دغدغه‌های خانوادگی هستند. داستان نخست با صف نانوایی و تلاش پسری نوجوان برای گرفتن حق خود آغاز می‌شود؛ جایی که آرشام، شخصیت اصلی، با بی‌عدالتی شاطر نانوایی و نادیده‌گرفته‌شدنش در صف مواجه است. او در کنار دوستانش، به‌ویژه صفری، راه‌هایی برای مقابله با این وضعیت پیدا می‌کند و در عین حال با چالش‌های خانه و مدرسه نیز دست‌وپنجه نرم می‌زند. روایت‌ها به‌تدریج به روابط خانوادگی، حسادت‌های کودکانه، رقابت‌های خواهر و برادری و تلاش برای جلب توجه والدین می‌پردازند. در داستان‌های دیگر، فضای خانه و محله، بازار و باغ چای، بستری برای نمایش تعاملات نسل‌های مختلف و تضادهای سنت و مدرنیته می‌شود. شخصیت‌ها اغلب با احساس ناکامی، تلاش برای اثبات خود و جست‌وجوی جایگاه‌شان در خانواده و جامعه روبه‌رو هستند. دغدغه‌هایی مانند تقسیم ارث، مهاجرت، بیماری، پیری و خاطرات گذشته، در کنار لحظات کوچک شادی و امید، در تار و پود داستان‌ها تنیده شده‌اند. کتاب با نگاهی جزئی‌نگر، لحظات تلخ و شیرین زندگی را کنار هم می‌نشاند و تصویری از زیستن در جامعه‌ای پر از فرازونشیب ارائه می‌دهد، بی‌آنکه به قضاوت یا نتیجه‌گیری شتاب‌زده برسد.

چرا باید کتاب بادکنک های کوچک را بخوانیم؟

این کتاب با روایت‌هایی کوتاه و نزدیک به زندگی واقعی، تجربه‌های مشترک بسیاری از خانواده‌ها و افراد جامعه را بازتاب می‌دهد. «بادکنک‌های کوچک» با پرداختن به جزئیات روابط انسانی، دغدغه‌های نوجوانان، چالش‌های والدین و کشمکش‌های میان نسل‌ها، فرصتی برای هم‌ذات‌پنداری و بازاندیشی در زندگی روزمره فراهم می‌کند. خواندن این مجموعه، مخاطب را با لحظات آشنا و گاه فراموش‌شدهٔ زندگی روبه‌رو می‌کند و امکان مشاهدهٔ جهان از زاویه‌ای تازه را به او می‌دهد. همچنین، داستان‌ها با پرداختن به موضوعاتی مانند عدالت، هویت، خانواده و امید، بستری برای تأمل و گفت‌وگو دربارهٔ مسائل اجتماعی و فردی فراهم می‌کنند.

این کتاب برای علاقه‌مندان به داستان کوتاه فارسی، دوست‌داران روایت‌های اجتماعی و کسانی که به تجربه‌های زیستهٔ طبقه متوسط و پایین جامعه علاقه دارند، مناسب است. نوجوانان، والدین و هر کسی که دغدغهٔ روابط خانوادگی، عدالت اجتماعی یا هویت فردی را دارد، می‌تواند با داستان‌های این مجموعه ارتباط برقرار کند.

بخشی از کتاب بادکنک های کوچک

«بالاخره نوبت من هم رسید. بربری‌ها را با فرچه تمیز کردم و گذاشتم روی ساعدم. از داغ بودن‌شان گرم شدم. از انوایی تا خانه راهی نبود. ولی آن‌قدر توی صف ایستاده بودم که انگار دوباره به مدرسه رفتم و برگشتم. بس که شاطر بی‌انصاف به دوست و آشناهایش بی‌صف نان می‌داد. نصف کوره را هم کنار می‌گذاشت برای آشکده‌ی سر خیابان تا شاگردش که می‌آید، معطل نشود. یک چهارمش هم برای بریانی آن طرف خیابان است. بقیه را هم به زن‌ها و مردهای توی صف می‌دهد تا فریادشان بلند نشود. انگار من در صف نیستم. هر چه اعتراض می‌کنم، فایده ندارد. صدایم در تشکر و قربان صدقه رفتن بقیه گم می‌شود. آرزو می‌کنم کاش پدرم بود؛ می‌توانست بیاید و در صف بایستد و سر موقع نان بگیرد. این کار در کوچه‌های بالاتر انجام داده‌اند. حتما همین. گوشه کنارها قایم شده‌اند.»