دانلود و خرید کتاب زن از نگاه ادیان ویل دورانت ترجمه علی فتحی‌لقمان
تصویر جلد کتاب زن از نگاه ادیان

کتاب زن از نگاه ادیان

معرفی کتاب زن از نگاه ادیان

ویلیام جیمز دورانت( ۱۹۸۱ـ ۱۸۸۵)، تاریخ‌نگار امریکایی است و همسرش آریل دورانت با نام اصلی چایا کافمن( ۱۹۸۱– ۱۸۹۸)، یکی از نویسندگان تاریخ تمدن است. آریل و همسرش برای کتاب دهم مجموعه «تاریخ تمدن» برنده جایزه پولیتزر شدند. در بخشی از کتاب می‌خوانیم: «نقشی را که عاملی همچون دین در این فرآیند سازمان اجتماعی بازی کرده است، به هیچ روی نمی‌‌توان نادیده گرفت. اصول اخلاقی حاکم و رایج در میان یک قوم یقیناً آمیزه‌‌ای است از آن چه که خود در طی روزگاران، به صلاحدید خود، مقرّر کرده‌‌اند، و آن چه که نخبه‌‌های اجتماعی و رهبران دینی آن‌ها به ارمغان آورده‌‌اند. از این رو توجه به این که یکی از مهم‌ترین عوامل مؤثر در تاریخ تمدن بشری، یعنی دین، از چه زاویه‌‌ای به نیمی از صاحبان تمدن، یعنی زن، نگریسته است، و نیز عنایت به این که مدعیان و پیروان دین تا چه اندازه‌‌ای به این نگاه، پای‌بند یا از آن گریزان بوده‌‌اند، می‌‌تواند علاوه بر حلاوتی که دارد بسیار آموزنده باشد».
معرفی نویسنده
عکس ویل دورانت
ویل دورانت
آمریکایی | تولد ۱۸۸۵ - درگذشت ۱۹۸۱

ویل دورانت در تاریخ ۵ نوامبر ۱۸۸۵ در نورث آدامز ماساچوست در خانواده‌ای کاتولیک و کانادایی فرانسوی متولد شد. در دوران جوانی، او ابتدا قرار بود کشیش شود، با این همه، این شغلی نبود که برای آن زاده شده باشد.

دین در تاریخ تمدن
علی فتحی‌لقمان
دعوت به فلسفه؛ عشق به حکمت و جستجوی راه‌های نو در فلسفه
ویل دورانت
تاریخ جهان
کریس هارمن
پیام نیچه
منوچهر صانعی دره‌بیدی
اسلام شناسی (درس‌های دانشگاه مشهد)
علی شریعتی
فلسفه ساده
زهره روحی
چنین گفت زرتشت: کتابی برای همه کس و هیچ کس
فردریش نیچه
ضیافت
افلاطون
علم و دین در جامعه
برتراند راسل
انحطاط و ترقی تمدن‌ها از نظر قرآن و منطق دیالکتیک
مرتضی مطهری
خاتمیت
مرتضی مطهری
جنگ و صلح (خلاصه)
لئو تولستوی
بازشناسی هویت ایرانی اسلامی
علی شریعتی
دموکراسی و انقلاب: از یونان باستان تا سرمایه‌داری مدرن
جرج نواک
در پی سرچشمه‌های ادیان
میرچا الیاده
جایگاه ما در جهان هستی: تئوری همه چیز (مبدأ و سرنوشت عالم)
استیون هاوکینگ
فهم فلسفه‌‫: اندیشه در روزگار باستان و دوره یونانی‌مابی
جون. ا پرایس
گفتار و گفتگو در مردم‌سالاری دینی
احمد رهدار
تاریخ اندیشه‌های دینی(۱) از عصر حجر تا اسرار الئوسیس
میرچا الیاده
جامعه‌شناسی به زبان ساده
صادق زیباکلام
زینب
۱۳۹۷/۱۲/۲۶

درواقع این کتاب بیشتر به زن در تاریخ ادیان پرداخته تا اینکه زن در نگاه و تفکر ادیان. خیلی خلاصه هست. انتظار دیگه ای از کتاب داشتم. دین ها در ابتدا خیلی به هم شبیه بودن. در کل خیلی خوشحال

- بیشتر
Hadith
۱۳۹۶/۰۶/۲۴

کتاب خوبی بود و به داشتن دین اسلام و کشورم ایران افتخار می کنم

مهدی بهرامی
۱۳۹۹/۰۳/۱۰

لطفا بقیه ی کتاب های ویل دورانت رو بذارید رو طاقچه

amirhossein korsavi
۱۳۹۸/۰۴/۰۲

حداقل میشه گفت بخش اسلامی ش ناقص و در بعضی موارد اشتباه هست ولی در کل کتاب خوبیه و کلیات تاریخ زنان رو در ادیان بیان می کنه

شلاله
۱۳۹۵/۰۳/۲۸

در این کتاب جایگاه زن در سه دین یهودیت، اسلام و مسیحیت بصورت مختصر نشان داده شد. نکته جالب توجه شباهت بسیار زیاد دین یهودی و اسلام است.

Fereshteh Radmanesh
۱۳۹۹/۰۴/۲۷

پرفکت، خوبه که همه بخوننش، فکر می‌کنم خانوما باید این کتاب و بخونن🍀🌸🌼🌸🍀

Hemmat
۱۳۹۴/۰۸/۲۹

عرض ادب با توجه به جایگاه و اهمیت کتاب تاریخ تمدن ویل دورانت خواستم ببینم رهیافت تاریخی و دینی ویل دورانت از زن در تاریخ چیست ؟ یقینأ کتاب خوبی باید باشد.

@shaparak
۱۴۰۲/۰۲/۱۳

کتاب جالبی بود. خلاصه و خوشخوان.(زمان مطالعه ۴.۵ ساعت) اما چند مورد تناقض هم داشت که باید در منابع دیگر بررسی شود و کاملا قابل استناد نیست.برای من قسمت مربوط به یهودیت از نظر تشابه بسیار زیاد با دین اسلام

- بیشتر
وی رسم زنده به گور کردن دختران را از میان برداشت (اسری، 31). زن و مرد را از لحاظ تشریفات قضایی و استقلال مالی برابر کرد؛ به زن حق داد به هر کار مجازی اشتغال ورزد، مال و منفعت خود را نگاه دارد، ارث ببرد، ‌و به هر صورت که مایل است در مال خود تصرف کند (نساء 4 و 32). این عادت اعراب جاهلیت را که زن چون اثاث پدر به پسر می‌رسید باطل کرد. سهم ارث زن را یک نیمه‌ی سهم مرد قرار داد و شوهر دادن زن را بی‌رضای او منع کرد.
Fereshteh Radmanesh
از روابط جنسی پیش از ازدواج سخنی به میان نمی‌آید، ولی قاعده‌ها و مقرراتی می‌گذارد که بنا بر آن‌ها دختر باید در روز ازدواج، دوشیزگی خود را اثبات کند، وگرنه او را سنگسار می‌کنند تا بمیرد.
Fereshteh Radmanesh
نامی که عبرانیان به زن همسر می‌دادند بلهه بود که معنی «مملوک» دارد
Fereshteh Radmanesh
این اهمیت و احترامی که در آن زمان برای خانواده گذاشته شده بود، در تمام قرون وسطی و قرون جدید، در اروپا مراعات می‌شد؛ چون انقلاب صنعتی معاصر آغاز شد، مقام خانواده نیز متزلزل گردید و انحطاط یافت.
ایمان
زن باید به برتری استعداد شوهر معترف باشد، و به قدرت فایق او تن در دهد و از او اطاعت کند. اگر زن از شوهر فرمان نبرد، شوهر حق دارد از او دوری کند و او را بزند (نساء 34). «زنی که می‌میرد و شوهرش از او خشنود است به بهشت می‌رود» (نساء، 35).
Fereshteh Radmanesh
مرد یهودی با غروری مبتذل به قدرت تولید مثل و کودکان خویش می‌بالید و جدی‌ترین سوگند وی وقتی بود که دستش را بر روی بیضه‌های شخصی قرار می‌داد که وثیقه را می‌پذیرفت. واژه‌ی انگلیسی testimony ‌به معنای «شهادت» هم به همین مسأله برمی‌گردد.
Fereshteh Radmanesh
به مرد جوان توصیه می‌کردند که معیارش در انتخاب همسر باید خصایص بالقوه‌ی مادری زن باشد نه زیبایی صوری. می‌گفتند: «در انتخاب همسر باید یک پله پایین آمد، و در انتخاب دوست باید یک پله بالا رفت.» به همسری گرفتن زنی که بالاتر از شأن خود شخص است خفت به جان خریدن است.
Fereshteh Radmanesh
یک ضرب‌المثل عبری می‌گوید: «نفس کودکان دبستانی است که جهان را نجات می‌بخشد.»
Fereshteh Radmanesh
به طور کلی اصلاح دینی، که جنبشی توتونی بود، مقام زن را در رأس خانواده قرار داد، و سرانجام او را چون مظهر زیبایی و عامل متمدن کننده‌ی مردان بر تخت فرمانروایی دنیای رنسانس نشاند. جنبش اصلاح دینی، همچنین اغماض کلیسا نسبت به سرگرمی‌های جنسی را مورد اعتراض قرار داد و پس از مرگ لوتر، زمینه را برای جمود فکری پیرایشگران آماده ساخت.
Fereshteh Radmanesh
ضرب‌المثلی عبری می‌گفت: «همه‌ی برکات یک خانواده از وجود زن ناشی می‌شود؛ لذا بر شوهر است که زن را محترم بدارد. .‌.. بگذار مردان از گریاندن زنان‌شان حذر کنند؛ خداوند قطرات سرشک آن‌ها را به حساب می‌آورد.»
Fereshteh Radmanesh
در تاریخ، این کار بزرگ‌‌ترین کوششی است که به کار رفته تا دین را پایه‌ی سیاست و وسیله‌ی تنظیم جزییات زندگی قرار دهد. رنان می‌گوید که این قانون «موحش‌ترین وسیله‌ی شکنجه‌ای است که تاکنون اختراع شده است».
Fereshteh Radmanesh
اولین رویداد اخلاقی زندگی فرد مسیحی، غسل تعمید بود: به این معنی که کودک را به موجب این آیین مقدس و با رسوم خاصی وارد جامعه و عضو کلیسای مسیحی می‌کردند، و به این نحو کودک را نیابتاً به رعایت نظامات و قوانین کلیسایی مکلف می‌ساختند.
Fereshteh Radmanesh
تومازو دا چلانو از وقایع‌نگاران قرن سیزدهم، نوشت: «به مجردی که پسر بچه‌ها زبان باز می‌کنند، به آن‌ها درس خباثت آموخته می‌شود، و هر قدر پا به سن می‌گذارند، بتدریج بدتر می‌شوند، تا آن که فقط از مسیحیت نامی به یادگار دارند.»
Fereshteh Radmanesh
راهبه‌های دو فرقه‌ی کارتوزیان و سیسترسیان مکلف بودند همواره خاموش باشند، لب به سخن نگشایند، مگر آن که نهایت درجه‌ی ضروری باشد، و طبعاً این دستوری بود که اجرای آن برای جنس لطیف، شاق می‌نمود.
Fereshteh Radmanesh
کلیسا زنان تارک دنیا را از رفتن به زیارت اماکن متبرّکه منع کرده بود.
Fereshteh Radmanesh
اگر تاریخ‌نویسان با همان دقتی که موارد تخلف از نظامات دیرهای زنان تارک دنیا را ثبت کردند، اطاعت از آن نظامات را نیز ضبط می‌کردند، احتمالاً می‌توانستیم در برابر هر لغزش و ارتکاب گناه، هزاران مورد از عصمت و عفت زنان برشماریم.
Fereshteh Radmanesh
چندهمسری پس از مأمون از لحاظ اخلاقی و اجتماعی مایه‌ی انحطاط بود و از آن پس که افزایش جمعیت از افزایش آذوقه پیشی گرفت، مایه‌ی رواج فقر و شیوع نارضایی میان مردم نیز شد.
Fereshteh Radmanesh
به گفته‌ی یکی از ربن‌ها، جایی که پای قانون در میان بود، «یکصد نفر زن فقط با یک نفر شاهد مرد برابر بودند.» حقوق مالکیت زنان یهودی در دوره‌ی تلمودی به همان اندازه محدود بود که حقوق زنان انگلیسی در قرن هجدهم. عواید و درآمد هر گونه دارایی‌شان به شوهران‌شان تعلق داشت.
Fereshteh Radmanesh
اگر مبلغ مهریه دست کم به دویست زوذا (که با آن خرید منزلی برای خانواده‌ی واحدی امکان داشت) نمی‌رسید، ازدواج با یک دختر باکره معتبر نبود.
Fereshteh Radmanesh
مرد خانواده، قبل از زناشویی، احتمالاً هیچ گونه روابط جنسی با زنی نداشت، و در اجتماعی تا این حد کوچک و صمیمی، بعد از ازدواج نیز چندان فرصتی برای این قبیل خیانت‌ها پیدا نمی‌کرد، پدر، تقریباً از هنگام تولد اولاد، برای دختران خویش جهیزیه تدارک می‌دید و برای پسران مهریه؛ به علاوه، این را از مسلمات می‌دانست که در‌سالهای اولیه‌ی زناشویی باید جور آن‌ها را بکشد. این رویه بظاهر عاقلانه‌تر بود تا این که بگذارد جوانش، تا تهیه مقدمات برای قید و بندهای تک‌همسری، ده سالی را در هرج و مرج جنسی بگذراند، در بسیاری موارد داماد سر خانه می‌رفت، و کم‌تر اتفاق می‌افتاد که این امر بر شادکامی آن‌ها بیفزاید. نفوذ کلام کهنسال‌ترین پدر در خانواده تقریباً به همان اندازه مطلق بود که قدرت امپراطور در روم.
Fereshteh Radmanesh

حجم

۶۳٫۴ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۸۳

تعداد صفحه‌ها

۷۰ صفحه

حجم

۶۳٫۴ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۸۳

تعداد صفحه‌ها

۷۰ صفحه

قیمت:
۱۰,۰۰۰
تومان