معرفی و دانلود کتاب شخصیت شناسی تاریخ معاصر + خلاصه رایگان
تصویر جلد کتاب شخصیت شناسی تاریخ معاصر
off
٪۳۰
subscriptionAvailable

کتاب شخصیت شناسی تاریخ معاصر

نوع کتاب
۳.۵(از ۴ امتیاز)
پدیدآورندگان: 
یعقوب توکلی
انتشارات: 
نشر معارف

اشتراک بی‌نهایت چیست؟

٪۳۰ تخفیف اولین خرید کتاب با کد OFF30ic-copy

معرفی کتاب شخصیت شناسی تاریخ معاصر

کتاب شخصیت شناسی تاریخ معاصر نوشته یعقوب توکلی است. کتاب شخصیت شناسی تاریخ معاصر را انتشارات معارف برای معرفی بعضی از مشهورترین اندیشمندان معاصر منتشر کرده است.

درباره کتاب شخصیت شناسی تاریخ معاصر

کسانی که علاقمند به مطالعه تاریخند یا در عرصه تاریخ و تاریخ‌نگاری به تدریس و تحقیق اشتغال دارند، با مجموعه‌ای از مباحث و مسایلی که از نگاه‌ها و زوایای مختلف طرح شده، مواجه می‌شوند. این تنوع مباحث، باعث پیچیدگی و گاهی ابهام در فهم مسایل و رخدادهای تاریخی شده است. بخصوص در موضوع انقلاب اسلامی این مسأله کاملاً روشن و قابل درک است؛ از این رو آگاهی و شناسایی منابع و متون و همچنین شخصیت‌های تأثیرگذار مربوط به تاریخ معاصر و انقلاب اسلامی ضرورت می‌یابد. لذا فردی که می‌خواهد در این عرصه و وادی قدم بگذارد، اولین مسأله شناخت دیدگاه‌ها و مشرب‌ها و صورت‌بندی‌های مختلف تاریخی است. این کتاب با معرفی مهم‌ترین چهره‌های معاصر برای شناخت تاریخ به مخاطب اندیشمند کمک می‌کند. 

خواندن کتاب شخصیت شناسی تاریخ معاصر را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به تمام علاقه‌مندان به تاریخ معاصر ایران پیشنهاد می کنیم.

بخشی از کتاب شخصیت شناسی تاریخ معاصر

بعضی‌ها معتقد هستند که شیخ فضل‌الله به باطن جریان روشنفکری سکولار مشروطیت پی برده بود.

بله، این موضوع صحیحی است. این مسأله در مورد شیخ فضل‌الله نوری صادق است. شیخ فضل‌الله به باطن جریان روشنفکری سکولار نزدیک شده است، همچنان که شاید برای بسیاری این اتفاق بیفتد، مانند شهید مطهری در دوره اخیر به این درک رسیده بود که این جریان‌ها اساساً با اسلام در تضاد هستند و دشمنی دیرین با اسلام دارند. بنابراین جریان مشروطه برای مشروطه‌خواهان محملی برای حذف و کنار گذاشتن اسلام است و شیخ فضل‌الله در برابر جریان روشنفکری ایستادگی کرد. شما اگر سیر فکری روشنفکران را قبل از شیخ فضل‌الله ببینید متوجه خواهید شد گفتمان روشنفکران، گفتمان اسلام زدایانه است، بعد از شیخ فضل‌الله هم می‌بینید کاملاً گفتمان اسلام‌زدایانه در میان روشنفکران حاکم بوده است. زمانی که روشنفکران سکولار با طرح مشروطه به حاکمیت قوانین عرفی رسیدند و مدعی بودند که باید عُرف را حاکم کنند و شرع را کنار بگذارند، شیخ فضل‌الله مسأله را به خوبی درک کرده بود. واکنش‌های او میزان حساسیت این مرد بزرگ را نشان می‌داد. شیخ چون تقابل روشنفکران سکولار را با شرع دیده بود روی قانونی بودن شرع تأکید دارد. جدال شیخ با روشنفکران بحث انتخاب عُرف و شرع را در آن زمان جدی می‌کند. مجموعه‌هایی که ماهیتاً شیخی و یا بابی مذهب بودند مانند تقی‌زاده و یا بابی مسلک بودند هر چه زمان بگذرد فاصله آنان از دین بیشتر می‌شود و در این میان افرادی مانند پیرم‌خان ارمنی به مراکز تصمیم گیری نزدیک می‌شوند و به تسهیل روند حاکم شدن قوانین عُرف کمک می‌کنند.

بنابراین معتقدم آنچه در زندگی شیخ فضل‌الله به وقوع پیوسته است، صرف نظر از تمام آن چیزی است که ممکن است در برخی قضاوت‌های جزئی تاریخی نوشته شده باشد. متأسفانه تاریخ را روشنفکران یا طرفداران پهلوی نوشتند. تقریباً نخستین کسی که قبل از انقلاب جرأت کرد از شیخ فضل‌الله دفاع کند، جلال آل‌احمد است. همچنین او تنها کسی که آشکارا در نقد روشنفکران و بیان خیانت آنها کتاب نوشت. به این ترتیب مظلومیت شیخ فضل‌الله در تاریخ نگاری قبل از انقلاب ادامه دارد. البته کمتر کسی جرأت می‌کرد از چنین شیخصیتی که مورخان روشنفکر یا طرفدار پهلوی از شیخ فضل‌الله به عنوان مدافع استبداد ساختند، دفاع کند، اما نکته مهم اینجاست که باطن جریان مشروطه‌خواه و انجمن‌های مخفی را شیخ به صورت دقیق شناخت و می‌دانست که مسائلی که این افراد مطرح می‌کنند با هیچ کدام از مبانی شرع تطبیق ندارد. نکته جالب اینجاست که احسان یارشاطر در همان کتابش می‌گوید: «بزرگترین امتیازی که شیخ فضل‌الله از روشنفکران سکولار گرفت، این بود که به روشنفکران قبولاند که مذهب رسمی ایران شیعه اثنی‌عشری باشد.» این سخن به این معناست که این امتیاز را شیخ فضل‌الله نوری از روشنفکران سکولار گرفت، در حالی که جریان روشنفکری به مذهب اثنی‌عشری اعتقادی نداشتند و نمی‌خواستند چنین امری را بپذیرند. در واقع ایستادگی شیخ فضل‌الله است که این مسأله را به نتیجه می‌رساند. معتقدم شیخ فضل‌الله علاوه بر آن‌که روحیه ایستادگی برای شرع و اسلام را دارد این ایستادگی همراه با معرفت و شناخت دشمن نیز هست. 

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب شخصیت شناسی تاریخ معاصر و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

مشخصات کتاب الکترونیکی

نام کتاب:شخصیت شناسی تاریخ معاصر
موضوع:تاریخ معاصر ایران، خاطرات
نویسنده:یعقوب توکلی
انتشارات:نشر معارف
سال انتشار نسخه فیزیکی:۱۳۹۲/۰۳/۱۱
فرمت کتاب:EPUB
حجم فایل کتاب:۱۶.۰۷ مگابایت
شابک:۹۷۸۹۶۴۵۳۱۷۸۱۰
تعداد صفحه‌ها:۲۲۸ صفحه
قیمت کتاب:۲۸۰۰۰ تومان

نظر شما دربارهٔ این کتاب

به این کتاب چه امتیازی می‌دهید؟

۱
۲
۳
۴
۵
نظری برای کتاب ثبت نشده است.

بریده‌هایی از کتاب

معین کرمانی
۲
تاریخ، درک جریان رودخانه زندگی است. اگر تاریخ بخوانید قایقرانی هستید که می‌دانید مسیر رود به کدام سمت است و کجا شیب هست و کجا عمق رود زیاد می‌شود و کجا کم. تاریخ، عبرت است. کسی که تاریخ نمی‌داند مثل هندوانه‌ای است که در مسیر رودخانه افتاده است. در نظام هستی هیچ چیز تکرار نمی‌شود. اما از آن‌جا که تاریخ ماهیت جریانی و حالت تداومی دارد، عناصر مشابه در تاریخ زیاد می‌بینیم. پیش می‌آید که انسان‌ها در شرایط مشابه، تصمیمات مشابهی می‌گیرند.
m.salehi77
۲
یکی از نکات فاجعه‌آمیز امروز در جامعه ما این است که فعالان فرهنگی حرف‌ها و عقاید مخالفان خودشان را نمی‌دانند و نمی‌خوانند. در طرف مقابل هم همین طور است. مخالفان و دشمنان جمهوری اسلامی فکر می‌کنند نیرو های مسلمان ایرانی بسیار ساده، دست پایین و بی‌مطالعه هستند. روشنفکران ما هم همین مشکل را دارند و آرای نیروهای مذهبی را در ایران نمی‌خوانند؛ در نتیجه چون فضای این‌جا را نمی‌دانند با زبانی سخن می‌گویند که قابل فهم نیست. در نقطه مقابل، نیروهای مذهبی ما به مطالعه آرای مخالف تن نمی‌دهند. ویژگی شهید مطهری و دکتر شریعتی این است که حرف‌های مخالفان را خوب می‌خواندند. شهید مطهری می‌گفت به قدری کتاب «ماتریالیسم دیالکتیک» را خواندم که حفظ شدم؛ یعنی خواندن رأی مخالف تأثیر و ارزش دارد. او عمرش را فقط صرف مطالعه ملاصدرا، بوعلی سینا و خواجه نصیر نکرد.
m.salehi77
۱
شهید آیت‌الله بهشتی درباره دکتر شریعتی می‌گوید: شریعتی یک محقق جامع‌الاطراف در زمینه مسائل اسلامی و فهم صحیح کتاب و سنت نیست. او آشنا به معارف زمان و زبان زمان هست، ولی آشنایی‌اش با معارف اسلامی در حد یک جستجوگری است که خواسته به اسلام برگردد، با سرمایه‌ای غیرکافی از نظر معارف حقیقی اسلام. (شریعتی؛ جستجوگری در مسیر شدن، انتشارات بقعه، ص۸۲) و نیز می‌گوید: من مکرر گفته‌ام، دکتر شریعتی بیش از آن که اندیشمند باشد، شاعر است، روی قریحه حرف می‌زند، روی سلیقه حرف می‌زند و این بزرگترین انحراف و خطای او است... دو نقد دیگر هم بر دکتر بود: ... یکی پرخاشگری‌های نابجا یا بیش از حد چهره‌ها در گفته‌ها و نوشته‌هایش و دیگری ستایشگری‌های مُفرط.(همان، صص۵۴، ۶۷ و ۹۳)
احسان
۰
به نظر من شهادت قرنی در ابتدای انقلاب، همان اندازه به امنیت اجتماعی، ملی و نظامی کشور ضربه زد که شهادت استاد مطهری، از نظر فکری و عقیدتی به نظام ما ضربه وارد کرد. همچنین شهادت شهید قرنی به همان اندازه برای ما آسیب در برداشت که شهادت آیت‌الله بهشتی، به تشکیلات و ساختار نظام جمهوری اسلامی آسیب وارد کرد.
m.salehi77
۰
قدرشناسی و سپاسگزاری از کسانی که خدمتی کرده‌اند، ولو در قید حیات نبودند از نکات بارز رفتار ایشان بوده است. یکی از شاگردان می‌گوید: آیت‌الله اراکی را مدتها می‌دیدم که پس از نماز مغرب و عشا از مدرسهٔ فیضیه به طرف صحن مطهر حضرت معصومه آمد و بر سر گوری نشسته و فاتحه می‌خواند. یک بار پرسیدم: آیا ایشان از بستگان شما هستند؟ فرمودند: «خیر، این آقا منقبتی از دریای مناقب امیرالمؤمنین را برای من گفت که من نشنیده بودم و اکنون به پاس حُرمت وی، هر شب برایش فاتحه می‌خوانم.»
m.salehi77
۰
وقتی که آیت‌الله اراکی علی رغم کبر سن، نسبت به امام خمینی (هشت سال) به ایشان می‌رسند می‌گوید: السلام علیک یا بن رسول‌الله، که امام هم در پاسخ می‌گوید: السلام علیک یا بقیه السلف الصالح.