کتاب امام خمینی؛ مردی در انتهای افق
معرفی کتاب امام خمینی؛ مردی در انتهای افق
کتاب امام خمینی؛ مردی در انتهای افق نوشته یعقوب توکلی است. کتاب امام خمینی؛ مردی در انتهای افق، اندیشه، سلوک و رفتار سیاسی امام خمینی(ره) را بررسی میکند.
درباره کتاب امام خمینی؛ مردی در انتهای افق
سید روحالله مصطفوی، معروف به حاج آقا روحالله که در جریان رهبری انقلاب اسلامی ایران نایب الامام خمینی و سپس به امام خمینی نام برده شده است، شخصیت فقهی، فلسفی و عرفانی بزرگی است که نمیتوان برای او همآوردی در هوشمندی و فراست و تیزبینی بیبدیلش در جهان اسلام یافت. از سوی دیگر قدرت ایجاد روح معنویت و تعبّد این شخصیت بزرگ که موجد و موجب ایجاد و استمرار آن شد، همانندی در میان عارفان و فقیهان و متکلمان جهان اسلام ندارد.
زاهد پارسای پیری که در دورافتادهترین نقطه شهر نجف توانسته بود اصلیترین کانونهای مقاومت انقلابی را در ایران سازمان دهد و بزرگترین انقلاب اجتماعی جهان را این بار در دهکده نوفل لوشاتوی پاریس در زیر درخت سیبی، رهبری و هدایت نماید و یکی از کهنترین سلسلههای استبدادی ستمپیشه را با گستردهترین حمایتهای جهانی آمریکایی و غرب در هم شکند و او به سان یکی از برجستهترین تئوریسینهای عملیات انقلاب در جهان توانست هوشمندانهترین راههای برون رفت را ارائه کند و خود با قدرت هر چه تمامتر تئوری علمیات انقلاب خود را به مرحله اجرا در آورد.
این کتاب مجموعه مقالات، گفتارها و گفتگوهایی در تبیین اندیشه سیاسی و عملکرد امام(ره) است که غالب آنها طی سالیان مختلف در جراید منتشر شده و به کوشش آقای یاسر عسگری گردآوری و تدوین شده است.
خواندن کتاب امام خمینی؛ مردی در انتهای افق را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان به زندگی رهبر انقلاب پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب امام خمینی؛ مردی در انتهای افق
هر انقلاب سیاسی و اجتماعی تحول در بنیانهای فکری و اندیشهای آن جامعه میباشد، و چنانچه تحول اندیشهای صورت عینی به خود نگیرد انقلاب و تحول به وقوع نخواهد پیوست. به عبارتی دیگر وجود ذهنی مقدم بر وجود عینی است. لذا اگر چیزی بخواهد عینیت بیابد ابتدا باید در ذهنیت شکل یابد و سپس به مرحله عینیت برسد. به مثابه طرح یک ساختمان که ابتدا در ذهن یک مهندس شکل گرفته، سپس بر روی نقشه و پس از آن به صورت ساختمان در میآید.
انقلاب اسلامی ایران که در ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ به پیروزی رسید و نظام حکومت اسلامی مبتنی بر حاکمیت ولایت فقیه را بر پا داشت، سرآغاز تحولات عمیق سیاسی و اجتماعی و فرهنگی در ایران و دیگر ممالک اسلامی و جهان محرومان گردید. این نبود مگر ثمره تلاش فکری و عملی و بزرگمردی فقیه و فیلسوفی عارف که به تشکیل نظام اسلامی و حاکمیت ولایت فقیه انجامید. در واقع پیروزی انقلاب، همانا اندیشه سیاسی حضرت امام(ره) بود که به فاصله ۳۳ سال از وجود ذهنی به وجود عینی رسید. بسیاری از محققان ما بر این باورند که وقایع سالهای ۴۱، ۴۲ و ۴۳ سرآغاز تعارض و کشمکش امام خمینی(ره) و رژیم پهلوی بود. و اینکه اصلاحات آمریکایی، لایحه انجمنهای ایالتی و ولایتی، رفراندوم برای لوایح ششگانه، حمله به فیضیه، کاپیتولاسیون و تبعید امام به ترکیه و عراق زمینه پیدایش اندیشه نظام مبتنی بر ولایت فقیه را پدید آورده است. این عقیده حاکی از این است که امام از آغاز به فکر تشکیل حکومت اسلامی نبوده، بلکه این مقتضیات سیاسی زمان بود که تفکر امام را شکل داد و حوادث انقلاب را به دنبال آورد در این خصوص ما ناگزیر از آوردن یک مقدمه کوتاه میباشیم.
نظامهای حکومتی به دو نحو با اندیشه سیاسی حاکم رابطه دارند:
۱. نظام بر مبنای یک اندیشه سیاسی پذیرفته شده پایهگذاری میشود. به عبارتی دیگر آنچه را که جامعه میپذیرد به مرحلۀ عمل در میآورد.
۲. نظام حکومتی شکل میگیرد و پس از آن اندیشه سیاسی و ایدئولوژی حاکم بنا به مقتضیات، تعریف و تبلیغ میگردد.
در شکل اول نظامهای مردمی و الهی مبتنی بر اصولی میباشند که از سوی جامعه و مردم مورد پذیرش واقع شده است، اما شکل دوم نمایانگر حکومتهای دیکتاتوری و مستبدانه است.
اکنون وقایع مربوط به پانزده خرداد سال ۱۳۴۲ و قیام خونین مردم مسلمان ایران به رهبری امام خمینی(ره) از این زاویه قابل بررسی است که آیا این قیام بر یک هدف اساسی و برنامه و اندیشه سیاسی شکلیافته یا اینکه خود قیام زمینه را برای تدوین اندیشه حکومت اسلامی مبتنی بر ولایت فقیه به وجود آورده است؟
حجم
۱۸۶٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۲
تعداد صفحهها
۲۴۸ صفحه
حجم
۱۸۶٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۲
تعداد صفحهها
۲۴۸ صفحه