کتاب سیستم های اطلاعاتی حسابداری
معرفی کتاب سیستم های اطلاعاتی حسابداری
سیستم های اطلاعاتی حسابداری کتابی نوشته محمدرضایی است که در انتشارات نسل روشن برای متخصصان حسابداری به چاپ رسیده است.
علم حسابداری زبان تجارت خوانده میشود. یکی از زیر شاخههای رشتههای مهندسی است؛ چون از طریق تهیه گزارشهای مالی، اطلاعات لازم را درباره واحدهای اقتصادی در اختیار اشخاص ذینفع. ذیعلاقه. ذیحق قرار میدهد. این اشخاص شامل مدیران، صاحبان سرمایه، اعتبار دهندگان، سازمانهای مالی. اقتصادی دولت. از این قبیل هستند. از منظری دیگر از حسابداری با نام سیستم اطلاعاتی حسابداری Accounting Information System یاد میشود که برای پردازش اطلاعات مربوط به رویدادهای مالی مؤثر بر سازمانها. واحدهای تجاری. گزارش اثرات اینگونه رویدادها به تصمیمگیرندگان، طراحی شدهاست.
طبق «بیانیه اساسی تئوری حسابداری» حسابداری عبارت است از فرایند شناسایی، اندازهگیری. ثبت. گزارشگری اطلاعات اقتصادی برای تصمیمگیریهای آگاهانه به وسیله استفادهکنندگان آن اطلاعات. بیانیه در تشریح این تعریف آوردهاست بر اساس دیدگاهی جامع، «اطلاعات حسابداری» را میتوان «اطلاعات اقتصادی» تلقی کرد.. گاهی اوقات به اشتباه از مفهوم دفترداری برای تعریف حسابداری استفاده میشود؛ درحالیکه دفترداری بخشی از حسابداری است. دفترداری عبارت است از فن ثبت، طبقهبندی. خلاصهسازی مبادلات واحد تجاری. البته این عملیات در گذشته صرفاً در دفاتر حساب انجام میشد. اما امروزه ثبتهای حسابداری با استفاده از نرم افزارهای حسابداری توسط رایانه انجام میشود. حسابداری مفهوم وسیع تری از دفترداری را دربر میگیرد. در واقع دفترداری بخشی از وظایف حسابدار است. همه حسابداران از مجموعه قواعد یکسان تحت عنوان اصول پذیرفته شده حسابداری واستانداردهای حسابداری برای تهیه گزارشهای مالی استفاده میکنند.
اطلاعات مربوط به معاملات روزمره، اساس تهیه گزارشهای مالی را تشکیل میدهد. در واحدهای بازرگانی، فعالیتهایی نظیر خرید. فروش کالا، خرید ماشین آلات. پرداخت هزینههای جاری مانند اجاره، حقوق، بهای آب. برق از جمله معاملات روزمره است. تاریخ پیدایش سیستمهای حسابداری بیارتباط با تاریخ تکوین حسابداری نیست چرا که هرکجا در مورد روش ارائه اطلاعات مالی. نحوه تهیه گزارشات صحبت شود، گوینده جهت انتقال نظریات خود ناچار از استفاده از مثالها. ناگزیر از استناد به روشهایی است که مجموعه این روشها. سلیقهها در حقیقت نشان دهنده سیستم خاصی از حسابداری در صنعت یا بخش اقتصادی مورد نظر است. حتی اساتید صاحب نظر حسابداری نیز در کتابهای خود (به خصوص در کتب حسابداری مدیریت. شعبات آن مانند حسابداری صنعتی) سیستمهای خاصی از حسابداری را به عنوان دانش یا فن حسابداری مطرح کرده. ناخودآگاه از روش یا سلیقه خاصی به عنوان اصل. اساس یاد کرده. از آن دفاع نموده اند. حسابداری را در اصل یک سیستم اطلاعاتی میدانند. اما قدمت حسابداری. یا بهتر بگوییم سیستم حسابداری به زمانی مربوط میشود که انسان اولیه با شمارش آشنا شد. آثار تاریخی به دست آمده از تمدنهای باستانی نشان میدهد که در حکومتهای نخستین. حتی قبایل. اقوام اولیه نیز برای ثبت اطلاعات مربوط به مبادلات تجاری. گرفتن مالیات. طرح. پرداخت مخارج حکومتی، روشهایی ابداع شده که اگر شباهتی با حسابداری امروز ندارد ولی نشان از قدمت. سابقه تاریخی این رشته از دانش اجتماعی بشر دارد.
با وجود این سابقه طولانی، عمر حسابداری نوین به قرون وسطی. انقلاب صنعتی در اروپا محدود میشود. عصری که افزایش چشمگیر تولیدات صنعتی، رونق مبادلات تجاری. تولد موسسات. شرکتهای بزرگ را به ارمغان آورد. از این تاریخ بود که دیگر اداره کنندگان موسسات. شرکتها لزوماً صاحبان آن نبودند.
سرمایه گذاران نگران اندوختههایشان، مدیران در اندیشه ارزیابی عملکردهای خود. دولتها در فکر تامین مخارج اداره مملکت. بانکها. موسسات اعتباری نگران وصول مطالباتشان، همه. همه نیازمند اطلاعاتی بودند که فراهم کردن آنها با روشهای قبلی ممکن نبود. این عوامل باعث ابداع روش ها، پذیرفتن قراردادها. اصول. موازینی شد که تدوین این اصول. روشها، حسابداری نوین را پایه گذاری کرد. بررسی تحولات سیستمهای حسابداری در ایران خود نیازمند تحقیقی پردامنه است. آنچه در این رساله به آن پرداخته شده، مروری بر مقالات. نوشتههایی است که در این زمینه انتشار یافته. در دسترس بوده است.
خواندن کتاب سیستم های اطلاعاتی حسابداری را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
دانشجویان و متخصصان علم حسابدرای مخاطبان این کتاباند.
بخشی از کتاب سیستم های اطلاعاتی حسابداری
چرخه درآمد
مجموعهای از فعالیتهای تجاری متناوب. فرآیند پردازش اطلاعات مربوط به تهیه. ارائه کالا. خدمات به مشتریان. دریافت وجوه حاصل ازفروش این کالا وخدمات است.
چرخههایی که گزارش اطلاعات داخلی آنها با چرخهٔ درآمد در رابطه هستند
چرخهٔ تولید. مخارج برای شروع خرید یا تولید کالاهای اضافی برای تامین نیازهای مشتریان چرخه. حقوق. دستمزد. مدیریت منابع انسانی برای محاسبه کمیسیون. پاداش فروش گزارشگری دفتر کل برای تهیهٔ صورتهای مالی. گزارش عملکرد
سه وظیفه. اصلی سیستم اطلاعاتی حسابداری چرخه. درآمد
۱- فعالیتهای تجاری اصلی چرخه. درآمد
۲- تشریح اهداف کنترلی اصلی چرخهٔ درآمد. تهدیدها
۳- ارائه مدل سیستم اطلاعاتی حسابداری کارآمد
فعالیتهای تجاری اصلی چرخه. درآمد
یکی از اهداف سیستم اطلاعاتی حسابداری چرخهٔ درآمد پشتیبانی فعالیتهای اصلی تجاری شرکت از طریق پردازش کارآمد. اثر بخش دادههای معاملات. فعالیتهای آن است.
ثبت سفارش فروش کالا
این مرحله شامل تمام فعالیتهای مربوط به مشتری یابی. پردازش سفارشهای مشتریان است که توسط دایرهٔ سفارش فروش انجام شده. سپس به معاونت بازاریابی گزارش میشود که سه فعالیت اصلی را در بر میگیرد
پاسخ به درخواست اطلاعات مشتریان
درخواست مشتری ممکن است به طور مستقیم توسط دایرهٔ سفارش فروش یا دایرهٔ خدمات پس از فروش دریافت شده. به معاونت بازار یابی گزارش شود پیشرفت فن آوری اطلاعات شیوههای مفید، اثر بخش. کارآمد نیز ارائه خدمات به مشتریان را فراهم میآورد.
حجم
۶۹۳٫۰ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۱۷۴ صفحه
حجم
۶۹۳٫۰ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۱۷۴ صفحه