دانلود و خرید کتاب طاعون آلبر کامو ترجمه اقدس یغمایی

معرفی کتاب طاعون

کتاب طاعون نوشته‌ی آلبر کامو جامعه‌ای را برای ما تعریف می‌کند که طاعون‌زده می‌شوند. این کتاب برای اولین بار در سال ۱۹۴۷ به چاپ رسید و برنده جایزه نوبل شد. شخصیت‌های اصلی این رمان علیه بی‌عدالتی در جهان دست به عصیان می‌زنند. شهری که این اتفاقات در آن رخ می‌دهد شهر آرام و ساکتی است که به یکباره مورد هجوم موش‌های ناقل بیماری طاعون قرار گرفته‌اند و کم‌کم این سیاهی روی تمام شهر سایه می‌افکند.

درباره کتاب طاعون

در کتاب طاعون ما شاهد بازخوردهای متفاوت تک‌تک مردم این شهر در مقابل یک مصیبت واحد و یکسان هستیم. کتاب کم‌کم تغییرات رفتار و احساسات، حرکات و عصبانیتی اجتماعی را در مقابل طاعون به ما نشان می‌دهد. طاعون بلایی است که روی سر همه‌ی شهر آوار شده است. در اینجا طاعون تنها چیزی است که می‌توانیم عدالت را در آن پیدا کنیم چرا که برای همه مردم یکسان است.. طاعون به‌نوعی همان مرگ است. چرا که مرگ هم برای همه مردم یکسان است. طاعون مرگی است که اگر منجر به نیهیلیسم شود می‌تواند خودکشنده‌ترین عنصر باشد. این مصیبت برای هرکس نتایج متفاوتی را در بر دارد. این مسئله باعث شده تا بعضی‌ها ارزش زندگی را متوجه شوند و برای بعضی انسان‌ها هم ارزش زندگی را از بین می‌برد. بعضی افراد تصمیم می‌گیرند در مقابل آن تسلیم شوند و خود را ببازند، بعضی آن را قبول می‌کنند و بعضی دیگر از افراد هم از آن فرار می‌کنند. مردمی که طاعون باعث شده از عزیزانشان دوری کنند و ناگهان احساساتشان شدید می‌شود و به خاطراتی که در گذشته داشته‌اند فکر می‌کنند. انسان‌ها در اولین برخورد با این مشکل دیدگاهی اومانیسمی به آن دارند. هرکسی فقط به خودش فکر می‌کند. آن‌ها حتی سعی نمی‌کنند طاعون را بشناسند تا بتوانند راحت‌تر آن را بپذیرند. در حالی که در این مسیر بیشترین چیزی که اهمیت دارد شناخت صحیح و پذیرش موضوع به همان شکل واقعی آن است. برای عبور از یک حادثه باید اول آن را بشناسیم و بپذیریم. ما حتی اگر طاعون را نپذیریم و فقط انکارش کنیم، چیزی از واقعیت کشندگی‌اش کم نمی‌کند.

در این اثر از آلبر کامو، کشیشی وجود دارد به نام پانلو. او کسی است که متعصبانه به وجود خدا اعتقاد دارد. او طاعون را نوعی مجازات الهی می‌بیند و در مقابل آن کاری جز پذیرش و عبادت انجام نمی‌دهد. او عقیده دارد که این بلا بخاطر گناه بر سر مردم آوار شده است. اما داستان از جایی اوج می‌گیرد که یک کودک بی‌گناه بر اثر طاعون می‌میرد. این اتفاق یکی از تاثیرگذارترین اتفاقات کتاب طاعون است و کشیش نیز برای آن هیچ توجیه و جوابی ندارد.

چرا باید کتاب طاعون را مطالعه کنیم؟

کتاب طاعون در شرایط کرونا بسیار بیشتر از قبل خوانده شد و بسیاری از مردم شرایط کتاب را با اتفاقاتی که در کشورشان در حال وقوع بود مقایسه می‌کردند. این کتاب به ما کمک می‌کند با واقعیت زندگی روبه‌رو شویم و از آن نترسیم.

خواندن این کتاب را به چه کسی پیشنهاد می کنیم؟

کتاب طاعون برای کسانی که کتاب‌هایی با موضوعات خاص را دوست دارند و آن‌ها را به فکر کردن مجبور می‌کند مناسب است.

درباره آلبر کامو

آلبر کامو در ۷ نوامبر سال ۱۹۱۳ در خانواده‌ای فقیر در الجزایر متولد شد. آن زمان الجزایر تحت استعمار فرانسه بود. پدرش کارگری فقیر بود و مادرش خدمتکار بود. آن‌ها صاحب دو فرزند به نام «لوسین» و «آلبر» بودند، پدرش در جنگ کشته شد و مسئولیت نگهداری دو بچه بر عهده مادرش افتاده بود.

تصویر آلبر کامو

آلبر کامو به خاطر خانواده‌اش مدرسه را رها کرد و به کارگری مشغول شد. معلمش به استعداد او پی برد و او را به ادامه تحصیل تشویق کرد، و به او کمک کرد تا بتواند بورسیه تحصیلی شود. با وجود اینکه کامو به‌عنوان یکی از متفکران مکتب اگزیستانسیالیسم شناخته می‌شود او همواره این برچسب خاص را رد می‌کرد. او در دانشگاه الجزیره تحصیل کرد و تا پیش از آنکه در سال ۱۹۳۰ گرفتار بیماری سل شود دروازه‌بان تیم فوتبال این دانشگاه بود. کامو در بعد از ظهر چهارم ژانویه ۱۹۶۰ و در سن ۴۷ سالگی بر اثر سانحه‌ی تصادف نزدیک سن، در شهر ویل‌بلویل درگذشت.

به عقیده‌ی بسیاری آلبر کامو یکی از نویسندگان بزرگ قرن بیستم و نویسنده کتاب مشهور بیگانه و مقاله جریان‌ساز افسانه‌ی سیزیف است. کامو در سال ۱۹۵۷ به خاطر آثار مهم ادبی‌اش که به‌صورت واضح به مشکلات وجدان بشری در این عصر پرداخته است برنده‌ی جایزه‌ی نوبل ادبیات شد. آلبر کامو نخستین نویسنده‌ی زاده‌ی قاره‌ی آفریقا است که برنده این جایزه شده است. او دو سال پس از بردن جایزه‌ی نوبل در یک سانحه‌ی تصادف درگذشت. در جیب کت او یک بلیط قطار استفاده‌نشده پیدا شد، او ابتدا قرار بود با قطار و به همراه همسر و فرزندانش به سفر برود ولی در آخرین لحظات پیشنهاد دوست ناشرش را برای همراهی پذیرفت تا با خودروی او سفر کند. راننده‌ی اتوموبیل و میشل گالیمار، دوست نزدیک و ناشر آثار کامو، نیز در این حادثه کشته شدند. آلبر کامو در گورستان لومارین در جنوب فرانسه دفن شد.

زمانی که آلبر کامو در حادثه‌ی اتومبیل کشته شد، مشغول کار بر روی نسخه‌ی اول رمان تازه‌ای به نام آدم اول بود. حادثه‌ی اتومبیل زمانی پیش آمد که عازم پاریس بود تا کاری تازه را در زمینه کارگردانی شروع کند. بعد از مرگ کامو، همسر و فرزندانش حق تکثیر آثار او را در اختیار گرفتند و دو اثر باقی‌مانده او را منتشر کردند. اولین آن‌ها کتاب مرگ شاد بود که در سال ۱۹۷۰ منتشر شد. دومین کتابی که پس از مرگ کامو منتشر شد یک اثر ناتمام به نام آدم اول بود که سال ۱۹۹۵ منتشر شد. آدم اول یک خودزندگی‌نامه درباره‌ی دوران کودکی نویسنده در الجزایر است.

تکه هایی از کتاب طاعون

در دنیا همانقدر که جنگ بوده طاعون هم بوده است. با وجود این، طاعون‌ها و جنگ‌ها پیوسته مردم را غافلگیر می‌کنند. وقتی که جنگی در می‌گیرد، مردم می‌گویند: «ادامه نخواهد یافت، ابلهانه است.» و بی‌شک جنگ بسیار ابلهانه است، اما این نکته مانع ادامه یافتن آن نمی‌شود. بلاهت پیوسته پابرجاست و اگر انسان پیوسته به فکر خویشتن نبود آن را مشاهده می‌کرد. همشهریان ما نیز در برابر این وضع مانند همه مردم بودند، به خویشتن فکر می‌کردند یا به عبارت دیگر اومانیست بودند. بلاها را باور نداشتند. بلا مقیاس انسانی ندارد. از این‌رو انسان با خود می‌گوید که بلا حقیقت ندارد و خواب آشفته‌ای است که می‌گذرد و انسان‌ها هستند که از خواب آشفته‌ای به خواب آشفته دیگری دچار می‌شوند، و قبل از همه این خواب‌های آشفته گریبان اومانیست‌ها را می‌گیرد زیرا آن‌ها پیش‌بینی‌های لازم را نکرده‌اند. همشهریان ما را نمی‌شد بیشتر از دیگران متهم ساخت. آنها فقط فراموش می‌کردند که متواضع باشند. و گمان می‌بردند که هنوز همه چیز امکان دارد.

leila
۱۳۹۹/۰۷/۱۵

سلام، پیشنهاد میکنم اگر قصد خوندن این کتاب رو دارید این ترجمه رو نخورید چون به معنای واقعی کلمه افتضاحه و اصلا روون نیست، فکر میکنم ترجمه کاوه میرعباسی انتشارات نشر چشمه بهترین باشه، چون کاو میرعباسی مترجم فوق العاده

- بیشتر
mojdeh_shk
۱۴۰۰/۰۴/۱۰

با احترام‌باید بگم ترجمه ی کتاب افتضاحه..

p.b
۱۳۹۹/۰۳/۲۱

سلام. من ا ین کتاب را خوندم و خیلی خوب بود پیشنهاد میدم بخونید

Azadeh
۱۳۹۷/۰۴/۲۰

بسیار زیبا و سرشار از نکات زیبا و معانے عمیق

Amir G
۱۴۰۳/۰۷/۰۹

همیشه میترسیدم برم سراغ کتاب های کامو، فکر میکردم با یک کتاب تاریک و پر از مفهوم پوچی و … رو به رو میشم ولی بالاخره این کتاب رو انتخاب کردم و طاعون شد اولین کتابی که از کامو خوندم و

- بیشتر
Atefe Bardal
۱۳۹۵/۰۹/۱۳

کتاب خوبی بود اما من کوری رو ترجیح میدم تقریبا داستان یکیه

Sanaz Mirzaei
۱۳۹۵/۰۷/۰۱

من نمیتونم دریافتش کنم روی نمونه یا گزینه پایین ک میزنم مینویسه ارتباط برقرار نشد

book reader
۱۳۹۵/۰۲/۱۹

جلال آل احمد در غرب زدگی گفته منظور کامو از طاعون ماشینیسم است

افسانه
۱۳۹۸/۱۰/۲۳

تعداد صفحات در توضیحات اشتباه نوشته شده ٢٤٤ صفحه است

نازنین_سارا
۱۳۹۵/۰۸/۱۱

هنوز تمومش نکردم اما در کل جالبه

راه ساده برای شناسایی یک شهر، پی بردن به‌این مطلب است که در آنجا چگونه کار می‌کنند چگونه عشق می‌ورزند و چگونه جان می‌سپارند.
miladhakimi
گوینده داستان بیشتر عقیده دارد که با قائل شدنِ اهمیت بیش از حد به‌اعمال پسندیده، در واقع به‌طور غیر مستقیم از بدی ستایش می‌شود. زیرا در آن صورت این تصور باقی می‌ماند که اگر اعمال پسندیده نادر نبود، این همه ارزش پیدا نمی‌کرد و بدجنسی و بی‌اعتنایی انگیزه بیشتر اعمال بشری است. گوینده داستان با این عقیده موافق نیست. بدی‌ای که در دنیا وجود دارد تقریبا همواره از نادانی سرچشمه می‌گیرد و حسن نیت اگر با فهمیدگی و روشن فکری همراه نباشد، به همان اندازه بدجنسی زیان میرساند. افراد بشر بیش از آنکه بد باشند، خوب هستند و در حقیقت موضوع بحث ما این نیست. ولی مردم کم و بیش در جهل و نادانی غوطه‌ورند و این است آنچه فضیلت یا عیب و نقصش می‌نامند. در حالی که یأس‌آورترین عیب‌ها نادانی مردم است که تصور می‌کنند همه‌چیز را می‌دانند و آنگاه به‌خود اجازه آدم‌کشی می‌دهند. روح قاتل نابینا است و نیکی واقعی و عشق پاک بدون همه روشن‌بینی که یک نفر ممکن است از آن برخوردار باشد، وجود ندارد.
گلی فیروزکوهی
همشهریان ما به‌سر عقل آمده و آن‌طور که می‌گویند خود را با محیط وفق داده بودند، چون چاره‌ای جز این نبود. البته هنوز آن حالت بدبختی و رنج را داشتند، اما دیگر شدت آن را احساس نمی‌کردند. وانگهی از نظر دکتر ریو، بدبختی همین بود و عقیده داشت که مثلاً عادت به‌ناامیدی بدتر از خود ناامیدی است.
miladhakimi
شک نیست که جنگ واقعاًً «خیلی احمقانه است، ولی پوچی و نامربوطی جنگ مانع ادامه یافتن آن نمی‌شود. حماقت تا به‌ابد باقی و پا برجاست. و اگر انسان همواره به‌خویشتن فکر نمی‌کرد متوجه آن می‌شد. همشهریان ما هم در این مورد مثل همه مردم بودند، یعنی به‌خودشان فکر می‌کردند یا به‌عبارت دیگر، بشریت را پرستش میکردند و به‌مصائب اعتقادی نداشتند. چون انسان قدرت تحمل و درک مصائب بزرگ را ندارد، به‌خود می‌گوید که مصیبت واقعیت خارجی ندارد. رویای وحشتناکی است که اثر آن به‌زودی از بین خواهد رفت، امّا همیشه این‌طور نیست و در فاصله یک رویای وحشتناک تا رویای وحشتناک دیگر این موجود بشری است که درگذر است، در درجه اول دوستداران بشریت، زیرا که تدبیری برای نجات خود نیندیشیده‌اند، همشهریان ما بیش از دیگران مقصر نبودند، فراموش می‌کردند که متواضع باشند فقط همین و فکر می‌کردند که هنوز هم همه چیز برایشان امکان دارد، آنچه بروز بلایا را به‌نظر غیر ممکن جلوه می‌داد، به‌معامله و داد و ستد ادامه می‌دادند، مقدمات سفر را فراهم می‌کردند و برای خود عقاید و نظریاتی داشتند، چگونه ممکن بود به‌بیماری طاعون که برآینده، مسافرت‌ها، بحث‌ها، قلم بطلان می‌کشید، فکر بکنند؟ آن‌ها خود را آزاد تصور می‌کردند امّا تا موقعی که بلا وجود دارد، هیچ‌کس آزاد نخواهد بود.
کاربر
چون انسان قدرت تحمل و درک مصائب بزرگ را ندارد، به‌خود می‌گوید که مصیبت واقعیت خارجی ندارد. رویای وحشتناکی است که اثر آن به‌زودی از بین خواهد رفت، امّا همیشه این‌طور نیست و در فاصله یک رویای وحشتناک تا رویای وحشتناک دیگر این موجود بشری است که درگذر است، در درجه اول دوستداران بشریت، زیرا که تدبیری برای نجات خود نیندیشیده‌اند،
Rouzbeh Naeimi
پانلو در حالی که اعلام می‌کرد که می‌خواهد از گفته‌های خویش نتیجه بگیرد، سرانجام اظهار داشت: برادران من عشق به‌خدا عشق دشواری است. این عشق مستلزم آن است که خود را کاملاً تسلیم کرده و وجود خویشتن را تحقیر کنیم. ولی تنها این عشق است که می‌تواند تأثیر شکنجه و مرگ اطفال را خنثی سازد و تنها این عشق می‌تواند آن را لازم جلوه‌گر نماید، زیرا درک این شکنجه غیرممکن بوده و انسان چاره‌ای جز پذیرفتن آن ندارد. این آموزش مشکلی بود که می‌خواستم با شما در میان بگذارم. ایمان، یعنی همین که به‌نظر افراد بشر بی‌رحمانه می‌رسد و به‌نظر خدایی که باید به‌او نزدیک شویم، قطعی و مسلم، ما بایستی تا به‌پایه این تصویر وحشتناک بالا برویم و به‌آن برسیم. در این مرحله غایی همه چیز آمیخته شده و مساوی خواهد شد و حقیقت از بی‌عدالتی ظاهری برون خواهد جست. بدین طریق است که در بسیاری از کلیساهای جنوب فرانسه، از قرن‌ها پیش طاعون زده‌ها در زیر سنگفرش معابد غنوده‌اند و کشیش‌ها به‌روی گور آن‌ها صحبت می‌کنند و افکاری که آن‌ها منتشر می‌کنند، از این خاکستری تجلی می‌کند که بچه‌ها نیز در آن سهمی دارند.
کاربر ۲۲۴۹۲۲۷
ایمان، یعنی همین که به‌نظر افراد بشر بی‌رحمانه می‌رسد و به‌نظر خدایی که باید به‌او نزدیک شویم، قطعی و مسلم، ما بایستی تا به‌پایه این تصویر وحشتناک بالا برویم و به‌آن برسیم
کاربر ۲۲۴۹۲۲۷
پانلو در حالی که اعلام می‌کرد که می‌خواهد از گفته‌های خویش نتیجه بگیرد، سرانجام اظهار داشت: برادران من عشق به‌خدا عشق دشواری است. این عشق مستلزم آن است که خود را کاملاً تسلیم کرده و وجود خویشتن را تحقیر کنیم. ولی تنها این عشق است که می‌تواند تأثیر شکنجه و مرگ اطفال را خنثی سازد و تنها این عشق می‌تواند آن را لازم جلوه‌گر نماید، زیرا درک این شکنجه غیرممکن بوده و انسان چاره‌ای جز پذیرفتن آن ندارد. این آموزش مشکلی بود که می‌خواستم با شما در میان بگذارم
کاربر ۲۲۴۹۲۲۷
موضوع خواری و مذلت مطرح است، اما خواری توأم با رضایت، البته، رنج یک طفل برای قلب و روح انسان توهین‌آمیز است. ولی به‌همین دلیل بایستی به‌خواری و مذلت راضی شد.
کاربر ۲۲۴۹۲۲۷
موضوع خواری و مذلت مطرح است، اما خواری توأم با رضایت
کاربر ۲۲۴۹۲۲۷
خواری توأم با رضایت،
کاربر ۲۲۴۹۲۲۷
دوره‌هایی هست که در طی آن انسان نمی‌تواند از گناهان صغیره صحبتی به‌میان آورد. هرگناهی کشنده است و هربی‌اعتنایی جنایت محسوب می‌شود. یا همه چیز وجود دارد یا هیچ چیزنیست.
کاربر ۲۲۴۹۲۲۷
اگر خدا بتواند بپذیرد یا حتی بخواهد که روح انسان در دوران خوشبختی استراحت کرده و لذت ببرد، می‌خواهد که در اوج بدبختی هم به‌منتهی درجه ناراحتی برسد. امروز خدا بربندگان خود لطف کرده و آن‌ها را دچار مصیبتی کرده است، تا بتوانند بزرگترین فضیلت‌ها را که عبارت از پذیرفتن همه چیز یا نفی آن است، پیدا کرده و برطبق آن عمل کنند.
کاربر ۲۲۴۹۲۲۷
اگر خدا بتواند بپذیرد یا حتی بخواهد که روح انسان در دوران خوشبختی استراحت کرده و لذت ببرد، می‌خواهد که در اوج بدبختی هم به‌منتهی درجه ناراحتی برسد. امروز خدا بربندگان خود لطف کرده و آن‌ها را دچار مصیبتی کرده است، تا بتوانند بزرگترین فضیلت‌ها را که عبارت از پذیرفتن همه چیز یا نفی آن است، پیدا کرده و برطبق آن عمل کنند.
کاربر ۲۲۴۹۲۲۷
پدر روحانی وفادار به‌آن شکنجه‌ای که صلیب مظهر آن است، در برابر رنج یک طفل در پای دیوار باقی می‌ماند و بدون هیچگونه هراس، به‌کسانی که آن روز به‌سخنان او گوش می‌دادند، می‌گفت: «برادران من! آن لحظه بزرگ فرا رسیده است. بایستی به‌همه چیز اعتقاد پیدا کرد یا همه چیز را تکذیب کرد و چه کسی در بین شما جرأت انکار همه معتقدات خود را دارد؟»
کاربر ۲۲۴۹۲۲۷
واقع، چه کسی می‌تواند ثابت کند که ابدی بودن شادی بتواند یک لحظه رنج بشری را جبران کند؟
کاربر ۲۲۴۹۲۲۷
به‌حدی تسلیم بیماری طاعون شده بودند که گاهی برای آن‌ها اتفاق می‌افتاد که جز در خواب آرزو نکنند و امید در دل نپرورند و گاهی خود را غرق در این فکر که «چه خوب است این غده‌ها تمام بشود.» غافگیر کنند
miladhakimi

حجم

۲۸۸٫۴ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۸۸

تعداد صفحه‌ها

۳۲۰ صفحه

حجم

۲۸۸٫۴ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۸۸

تعداد صفحه‌ها

۳۲۰ صفحه

قیمت:
۵۹,۰۰۰
۴۱,۳۰۰
۳۰%
تومان