دانلود و خرید کتاب انقلاب در سیاست صنعتی جوزف ای استیگلیتز ترجمه موسی موسوی‌زنوز

معرفی کتاب انقلاب در سیاست صنعتی

کتاب انقلاب در سیاست صنعتی نوشته جوزف ای استیگلیتز و جاستین ییفولین است که با ترجمه موسی موسوی زنوز منتشر شده است.  کتاب انقلاب در سیاست صنعتی به نقش دولت در فراسوی ایدئولوژی می‌پردازد.

درباره کتاب انقلاب در سیاست صنعتی

اهمیت سیاست صنعتی در کشور ما علی‌الخصوص به علت بزرگی سهم دولت در اقتصاد، بسیار بیشتر از دیگر کشور‌ها است. به همین علت، حتی در دوره تسلط تفکر «اجماع واشنگتن» بر رفتارهای دولت‌ها در جهان، همواره شاهد مداخلات دولت در محیط عملکرد صنایع کشورمان بوده‌ایم؛ هرچند شاید همیشه نتوانیم رویکرد مشخصی را در این مداخلات شناسایی کنیم. فقدان هدف‌گذاری راهبردی و عدم انسجام در سیاست‌های صنعتی مانع آن شده است که مداخلات دولت پس از سال‌ها تاثیر لازم را بر افزایش نقش بخش صنعت در رشد اقتصادی بگذارد. بهره‌گیری از تفکرات صاحب‌نظران و تجربه کشورهای دیگر در این زمینه می‌تواند برای یادگیری بهترین رویه‌ها در سیاست‌گذاری صنعتی راه‌کار مناسبی باشد.

کتاب انقلاب در سیاست صنعتی حاوی مقالات ارزنده طیف متنوعی از نویسندگان است که هم در زمینه علمی و آکادمیک صاحب‌نظرند، و هم در سطح ملی و بین‌المللی تجربه اجرایی قابل‌اعتنایی دارند. شاید بتوان مهم‌ترین نقطه قوت این کتاب را از نظر علمی، حضور جوزف استیگلیتز، یکی از شناخته‌شده‌ترین نظریه‌پردازان مکتب اقتصاد نوکینزی‌، برنده جایزه نوبل سال ۲۰۰۱ در اقتصاد، استاد دانشگاه کلمبیا با سابقه تدریس در دانشگاه‌های معتبر دیگری چون هاروارد، ییل، استنفرد، ام‌آی‌تی و کمبریج، معاون و اقتصاددان ارشد بانک جهانی، و رییس شورای مشاوران اقتصادی رییس‌جمهور سابق ایالات‌متحده، به عنوان گردآورنده اصلی و یکی از نویسندگان مقالات کتاب دانست.

کتاب انقلاب در سیاست صنعتی نتیجه سلسله میزگردهایی است که انجمن بین‌المللی اقتصاد در سال ۲۰۱۲ تحت عنوان «اندیشه نو در سیاست صنعتی» به میزبانی بانک جهانی برگزار کرد. این میزگردها با توجه به شناسایی نقاط ضعف جدی نظریه اجماع واشنگتن در سال‌های آخر قرن بیستم و سال‌های ابتدایی قرن بیست‌ویکم، و با توجه به این حقیقت برگزار شد که سیاست صنعتی رکن اصلی اقتصاد توسعه است، کشورهایی در امر توسعه موفق‌تر بوده‌اند که توانسته‌اند از سیاست‌های صنعتی به بهترین وجه بهره گیرند، و نهایتا این که دیگر کشورها می‌توانند از تجربه حاصل از این سیاست‌ها درس بگیرند.

نویسندگان کتاب با بررسی نمونه‌هایی از به‌کارگیری سیاست‌های صنعتی در کشورهایی چون کره‌جنوبی، چین، هندوستان، برزیل و بنگلادش، نتیجه می‌گیرند که کشورها همچنان می‌توانند هم در تولید کالاهای صنعتی و هم در نوآوری تولید موفق شوند و بدین ترتیب در تولید کارخانه‌ای به رشد دست یابند. آن‌ها معتقدند سیاست صنعتی امروز باید سیاستی هوشمند باشد و به جای تمرکز صرف بر گسترش صنعت، به اهمیت نقش راه‌گشای دولت در هدایت اقتصاد توجه کند. سیاست صنعتی امروز باید به دنبال حفظ محیط‌زیست، رشد اشتغال، کاهش نابرابری‌ها، تقویت بخش تحقیق‌وتوسعه، و حتی افزایش بهره‌وری در بخش کشاورزی باشد.

این کتاب توانسته است برای گذر رویکرد سیاست صنعتی از صرفا «تدارک کمک‌های دولتی» به سوی «اتخاذ تدابیر متکی بر کارکردهای اصلی دولت»، مبنای نظری قابل‌اتکایی فراهم کند. 

خواندن کتاب انقلاب در سیاست صنعتی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به تمام علاقه‌مندان به اقتصاد و علوم سیاسی پیشنهاد می‌کنیم

بخشی از کتاب انقلاب در سیاست صنعتی

انجمن بین‌المللی اقتصاد که از موسسات و انجمن‌های ملی اقتصاد در سرتاسر جهان تشکیل شده است، در سال ۲۰۱۲ مجموعه میزگرد‌هایی را در دو بخش در خصوص سیاست صنعتی برگزار کرد. بخش اول این نشست‌ها، تحت عنوان «نگرشی نو به سیاست صنعتی» در روزهای بیست‌ودوم و بیست‌و‌سوم مه آن سال در واشنگتن دی‌سی، به میزبانی بانک جهانی؛ و نشست‌های دوم، تحت عنوان «نگرشی نو به سیاست صنعتی: پیامدهایی برای آفریقا» در روزهای سوم و چهارم ژوییه به میزبانی وزارت توسعه اقتصادی آفریقای جنوبی و با حمایت مالی سازمان توسعه صنعتی ملل متحد (یونیدو) و اداره امور اقتصادی و اجتماعی آن سازمان برگزار شد. در این میزگردها، گروهی از برجسته‌ترین صاحب‌نظران که سال‌ها درگیر موضوعات توسعه و رشد بوده‌اند، برای گفتگو پیرامون جنبه‌های مختلف سیاست صنعتی گرد هم آمدند. کتابی که در دست دارید، جلد اول مجموعه‌ای دو جلدی است که نظرات مطرح‌شده در این میزگردها را جمع‌آوری کرده و به عنوان صدوپنجاه‌وپنجمین مجموعه صورت‌جلسات میزگردها و همایش‌های جهانی انجمن بین‌المللی اقتصاد منتشر شده است. در این کتاب، بیش از دوازده مقاله منتخب ارائه‌شده در این میزگرد‌ها همراه با تقریبا همین تعداد تفاسیر نوشته‌شده توسط دیگر شرکت‌کنندگان میزگردها در خصوص این مقالات جمع‌آوری شده است. بیشتر مقالات پس از پایان میزگردها، با توجه به مباحثات مطرح‌شده در میزگردها اصلاح شده‌اند.

برگزاری این میزگردها مؤید توجه به این حقیقت است که سیاست صنعتی در واقع محور اقتصاد توسعه است؛ کشورهایی که در امر توسعه بیش از سایرین موفق بوده‌اند، اساسا از طیف متنوعی از سیاست‌های صنعتی بهره گرفته‌اند؛ و نهایتا کشورهای دیگر هم می‌توانند - و شاید هم باید - از این تجربیات بهره گیرند.

نظری برای کتاب ثبت نشده است
بریده‌ای برای کتاب ثبت نشده است

حجم

۵٫۰ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۹

تعداد صفحه‌ها

۶۰۸ صفحه

حجم

۵٫۰ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۹

تعداد صفحه‌ها

۶۰۸ صفحه

قیمت:
۲۰۸,۰۰۰
تومان