دانلود و خرید کتاب تاریخ فلسفه راتلج؛ جلد هشتم ترجمه حسن مرتضوی
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
تصویر جلد کتاب تاریخ فلسفه راتلج؛ جلد هشتم

کتاب تاریخ فلسفه راتلج؛ جلد هشتم

معرفی کتاب تاریخ فلسفه راتلج؛ جلد هشتم

کتاب تاریخ فلسفه‌ راتلج نوشته ریچارد کرنی است که با ترجمه حسن مرتضوی منتشر شده است. این کتاب جلد هشتم این مجموعه است که فلسفه قاره‌ای در سده بیستم را بررسی می‌کند.

درباره کتاب تاریخ فلسفه‌ی راتلج

تاریخ فلسفه، همان‌طور که از نامش برمی‌آید، بیانگر وحدت دو رشته بسیار متفاوت است که هر کدام قیدوبندهای جدی بر دیگری تحمیل می‌کند. تاریخ فلسفه به‌عنوان تمرینی در تاریخ اندیشه‌ها مستلزم آن است که فرد با «دیدگاهی متکی بر دوران» درک کاملی از این موضوع داشته باشد که متفکران مورد بررسی چگونه به پرسش‌های خویش پاسخ می‌دادند، چارچوب مفهومی‌شان برای بررسی موضوع‌ها، فرضیه‌ها و هدف‌های‌شان، نقاط کور و سهو و خطای‌شان چه بوده است.

تاریخ فلسفه راتلج بررسی زمانمند از تاریخ فلسفه، از آغاز آن تا زمان کنونی است. هدف آن بحث عمیق درباره تمامی پیشرفت‌های عمده فلسفی است و با این هدف بیشترین فضا به آن دسته از افراد اختصاص داده شده که عموما‌ً از فیلسوفان بزرگ شمرده می‌شوند. اما شخصیت‌های کم‌اهمیت‌تر نیز نادیده گرفته نشده‌اند و امید می‌رود که خواننده بتواند در این ده جلد تاریخ، دست‌کم به اطلاعات پایه‌ای درباره هر فیلسوف مهمِ گذشته و حال دست یابد.

فلسفهٔ قاره‌ای، که در سدهٔ بیستم شکل گرفت، بیش‌تر چهل‌تکه‌ای است از رشته‌های گوناگون تا بافته‌ای یک‌دست. پدیدارشناسی، هرمنوتیک، اگزیستانسیالیسم، ساخت‌باوری، نظریهٔ انتقادی، واسازی ــ این‌ها جنبش‌های مهمی‌اند که در اروپای قاره‌ای بین سال‌های ۱۹۰۰ تا دههٔ ۱۹۹۰ بسط یافتند، هر چند تأثیرشان به‌هیچ‌وجه به مکانی جغرافیایی محدود نشد. اندیشهٔ قاره‌ای نشان داده که به‌شدت قابلیت صدور دارد و مرزهای اروپا را درمی‌نوردد تا واکنش‌های قدرتمندی را عموماً در جهان اندیشه برانگیزاند.

در چهارده مقالهٔ این مجلد به ترسیم و ارزیابی برخی موضوعات و تجربیات فلسفهٔ قاره‌ای می‌پردازیم. 

خواندن کتاب تاریخ فلسفه‌ی راتلج را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به تمام علاقه‌مندان به تاریخ و فلسفه می‌کنیم

بخشی از کتاب تاریخ فلسفه راتلج؛ جلد هشتم

نخستین اثر منتشرشدهٔ هوسرل، فلسفهٔ حساب (۱۸۹۱)، روایت تجدیدنظریافتهٔ واکاوی قدیمی‌اش دربارهٔ مفهوم عدد است. هوسرل، با پذیرش تمایزی که ابتدا برنتانو قایل شده بود، بین بازنمود شهودی و قصد نمادینِ اعداد تفاوت می‌گذارد. او توصیف می‌کند چگونه شهودهای اولیهٔ ما دربارهٔ اعداد و میان‌کنش‌های آن‌ها بر تجربه‌های شمارش، مقایسه و گردآوری متکی است، و چگونه ما دربارهٔ نمادهای اعداد پیچیده‌تری می‌اندیشیم که چنین شهودهای تصدیق‌کننده‌ای برای آن‌ها نمی‌تواند وجود داشته باشد. متأسفانه، هوسرل ملاحظات متعددی را مطرح می‌کند که به نظر می‌رسد اعداد و بازنمودهایش را در هم آمیخته است. مثلاً او به وحدت عدد به عنوان رابطه‌ای وراحسی اشاره می‌کند و ادعا می‌کند که فهمِ مفهومِ عددْ مستلزم تأمل دربارهٔ بازنمود آن در کنش‌های مناسب ترکیب جمعی است. در ۱۸۹۴، فرگه در یک بررسی انتقادی از کتاب هوسرل توجه را به این ملاحظات مصالحه‌گرانه جلب کرد. او ایراد گرفت که واکاوی هوسرل تمایز بین قلمروهای سوبژکتیو و ابژکتیو را بر هم می‌زند، و نتیجه گرفت که اثر او نمونهٔ نوعی از روان‌شناخت‌باوری است. ([۱. ۶۵], ۲۰۰-۲۰۱) با این‌که نقد فرگه نمونه‌های موجهی را در متن هوسرل می‌یابد، نتیجه‌گیری افراطی آن موجه نیست. فرگه هر تلاشی را برای جایگاه اعداد با فعالیت‌های شمردن و جمع کردنْ روان‌شناخت‌باوری تلقی می‌کرد. از این‌رو، او احتمالاً به ظرایف قصد هوسرل توجه نکرده بود که بی‌تردید نمی‌خواست عینیت اعداد را در کنش‌های بازنمایی‌شان از بین ببرد، بلکه توصیف می‌کرد چگونه عینیت اعداد خود را به ما نشان می‌دهد. به‌هرحال، هوسرل بعدها آشکارا بین اعداد و بازنمودهای‌شان، و بین مفهوم عدد و مفهوم ترکیب جمعی تمایز قایل شد. ([۱. ۳۵], ۷۸۴; [۱. ۸۶, ۲۴]) فرگه از هوسرل برای دفاع از این نظر انتقاد می‌کرد که اعداد تمامیت‌هایی (مقادیر متعین) هستند مرکب از «چیزها» ی صرف که هیچ محتوای خاصی ندارند و با این‌همه تا حدی متفاوت با یکدیگرند. اما این کاریکاتوری است از موضع هوسرل، زیرا هوسرل به‌روشنی اظهار می‌کند که ابژه‌ها همیشه از طریق ویژگی‌های‌شان تشخیص داده می‌شوند. نکتهٔ او فقط این است هنگامی که تشخیص دادیم ابژه‌ها شمرده می‌شوند، از محتوای متعین آن ابژه‌ها در لحظهٔ شمردن‌شان پیش‌آگاهی داریم. 

تاریخ فلسفه‌ی راتلج؛ جلد هفتم
سی. ال تن
تاریخ فلسفه‌ی راتلج؛ جلد پنجم
استورات براون و دیگران
تاریخ فلسفه ی راتلج؛ جلد چهارم
ج. اچ.آر پارکینسون
تاریخ فلسفه‌ی راتلج؛ جلد سوم
جان مارنبون
تاریخ فلسفه‌ی راتلج؛ جلد دوم
دیوید فورلی
تاریخ فلسفه‌ی راتلج؛ جلد ششم
رابرت سی سولومون
تاریخ فلسفه‌ی راتلج؛ جلد اول
سی. سی تیلور
نیچه؛ فیلسوف، روان شناس و دجال
والتر کوفمان
تاریخ فلسفه از آغاز تا امروز
ویلیام ساهاکیان
برابری و جانبداری
تامس نیگل
راهنمای خواندن اخلاق نیکوماخوسی ارسطو
کریستوفر وارن
فرد و کیهان در فلسفه رنسانس
ارنست کاسیرر
راهنمای خواندن لویاتان هابز
لوری ام جانسون بگبی
پدیدارشناسی جان
باقر پرهام
استبداد علم
پل فایرابند
فهم فلسفه سیاسی در بستر زندگی اجتماعی
مل تامپسون
کارل پوپر: منطق اکتشاف علمی
جرمی شی‌یرمر
دانش منطق
گئورگ‌ویلهلم‌فریدریش هگل
تاریخ فلسفه سیاسی (جلد اول، قدما)
لئو اشتراوس
در باب تاریخ فلسفه‌ی جدید
فریدریش ویلهلم یوزف شلینگ
esrafil aslani
۱۴۰۰/۰۳/۲۶

تا زمانی که در طاقچه بی‌نهایت قرار داده نشده امکان مطالعه این کتاب رو نداریم باتوجه به این قیمت!

reza
۱۴۰۰/۰۸/۲۶

آقا نکنید همچین. آخه این خوبه چاپی هم نیست و اینقدر دارین گران میدین یکم وجدان داشته باشین دیگه تجارت کثیف را توی دنیای کتاب و فرهنگ وارد نکنید

حی بن یقظان
۱۴۰۰/۰۳/۲۱

یکی از بهترین کتابها در رابطه با فلسفه قاره ای. فقط خواهشاً بگذاریدش تو کتابهای تخفیف دار

کاربر ۵۷۷۱۵۶۸
۱۴۰۳/۰۵/۰۷

کتاب به شدت سخت خوان .کتابی که مولف به شدت بد به نگارش دراورده و به سختی میتوان یک خط از ان را خواند

⬛ INFINITE ⬜
۱۴۰۲/۰۲/۳۱

چرا پس دو جلد آخر نیست؟!!!!!

m.yoosef
۱۴۰۰/۰۹/۰۴

ممنون بابت انتشار این سلسله کتاب ارزشمند در طاقچه

«اصالت عبارت است از داشتن آگاهی راستین و شفاف از وضعیت، پذیرش مسئولیت‌ها و خطری که در بر دارد: این‌که آن آگاهی را با غرور بپذیریم یا با سرشکستگی، و گاهی با ترس و نفرت.»([۳. ۱], ۹۰) آن‌چه از اگزیستانسیالیسم به طور عام و از سارتر به طور خاص آشکار می‌شود این است که اصالت نوعی سبک اخلاقی است. عناصر آن عبارت‌اند از یکم، وقوف تشدیدیافته از رویدادگی و احتمال، یعنی از موقعیت وجودی؛ دوم، اعمال انتخاب خلاقانهٔ خود درون این موقعیت؛
bookwormnoushin
روشنگریْ رهایی انسان از افسانه و خرافات، و از فریفتگی نسبت به قدرت و نیروهای رازآمیز طبیعت را مدنظر داشت. چنین رهایی‌ای می‌باید از طریق اقدامات تدریجی عقل سنجشگرانه تحقق یابد.
bookwormnoushin
پیش از هر وقوف صریحی، سوژهٔ انسانی (دازاین) خود را به تعبیری «پرتاب‌شده» به جهان می‌یابد. این جهان پیرامون، جهان زندگی، به این ترتیب جهانی است که «همیشه از قبل» وجود داشته است. پیش‌دادگیِ (چنان که هوسرل ممکن بود بنامد) زیست ـ جهان به این معناست که به واسطهٔ همین وجودمان یعنی «هستن ما ـ در ـ جهان»، ما واجد چیزی هستیم که هایدگر «فاهمهٔ پیشاهستی‌شناختی» از جهان («هستی») می‌نامید. تمامی فاهمه‌ها یا نظریه‌پردازی‌های صریح کاری بیش از تکیه بر این «بنیادِ» همیشه از پیش مفروض نمی‌کنند که به این ترتیب هرگز به‌تمامی قابل موضوعی شدن نیست. بنابراین، به نظر هایدگر، فاهمه پیش از آن‌که شیوهٔ «دانستگی» باشد شیوهٔ «هستنده» است. چنان که گادامر آن را مطرح می‌کرد، آگاهی بیش‌تر «هستی» است تا «آگاهی».
bookwormnoushin
زایایی عبارت از خودی است که فراتر از خویشتن می‌زاید. من ترجیح می‌دهم آن را نوید مهرورزی بنامم تا اروس، از این لحاظ که کاستیِ خرسندی را پُر نمی‌کند، بلکه از خود در سرریز شدن هستی‌ای که آکنده و بیش‌ازحد پُر است فراتر می‌رود. خود که در خویشتن خود پُر است، مهرورزانه به سمت دگر به مثابهٔ دگر می‌رود؛ در این حالت، به سمت کودکی می‌رود همچون دگری که هنوز دانسته نیست که چنین است و وعدهٔ آینده را می‌دهد، تداوم و گسست، جدایی نسبی و ریشه‌ایِ هم‌هنگام.
bookwormnoushin
بی‌گمان جایی که دو حرکت همدیگر را قطع می‌کنند بدن است. بدن هم‌زمان بخشی است از جهان چیزها، و چیزی، است که چیزها را می‌بیند و احساس می‌کند. بدن (که خودش مشهود است) می‌تواند چیزها را ببیند، اما نه به این دلیل که آن‌ها ابژه‌های آگاهی هستند با فاصله‌ای دورتر از آن، بلکه دقیقاً به این دلیل که این چیزها محیطی هستند که در آن‌ها پیکر بیننده وجود دارد. این دو جنبه از بدن (دیده و بیننده، مشهود و نامشهود) به نحو تفکیک‌ناپذیری در هم تنیده شده‌اند: «تجربهٔ بدن من و تجربهٔ بدن دیگری خودشان دو وجه از یک چیزند.» ([۴. ۲۴], ۲۲۵) این درهم‌تنیدگی در بنیادی‌ترین و اولیه‌ترین سطح است؛ این عامیت ناشناس امر مشهود و خودم چیزی است که مرلوپونتی «تن» می‌نامد.
bookwormnoushin
رگه‌ای زیبایی‌شناختی در اندیشهٔ سارتر وجود دارد که ناشی از نقش پارادایمی است که او به آگاهی تصویرپرداز اعطا می‌کند. منتقدان پسامدرن از لیوتار تا فوکو اولویت شاخصی برای مقولات زیبایی‌شناسی قایل بوده‌اند، تا آن حد که از حکم زیبایی‌شناختی نیچه‌ای «تبدیل زندگی فرد به یک اثر هنری» دفاع می‌کرده‌اند. مقصود این نیست که سارتر را به زیبایی‌باوری متهم کنیم، اما قرائت او از تاریخ بی‌گمان «شاعرانه» بود و زندگی‌نامه‌های وجودی او «همانند رمانی واقعی» قلمروِ پُرباری از پژوهش‌های آتی و گفت‌وگو با نویسندگان پسامدرن را نشان می‌دهد.
bookwormnoushin
«ما مدت‌های مدید به اتم‌باوری اجتماعی که سدهٔ هجدهم برای ما به ارث گذاشته بود باور داشتیم... حقیقت این است که “واقعیت انسانی” در جامعه همان‌طور هست که در جهان؛ نه طبیعی است نه یک حالت، بلکه ساخته شده است.» ([۳. ۳۲],
bookwormnoushin
بُعد اجتماعی اگزیستانسیالیسم نمونه‌وار سارتر «هستی ـ برای ـ دیگران» ما و نیز رویدادگیِ «هستی ـ در ـ وضعیت» ما را شرح‌وبسط می‌دهد. واکاوی معروف او از مناسبات پایه‌ای ما با یکدیگر به عنوان تلاشی برای «جذب آزادی دیگر»، از طریق مانورهای سادیستی یا مازوخیستی، خوانندگان را بهت‌زده کرد و در شهرتش به بدبینی در اواخر دههٔ ۱۹۴۰ نقش داشت. این شهرت با سطری معروف از نمایش‌نامه‌اش، خروج ممنوع، که می‌گوید «دیگری جهنم است» تقویت شد.
bookwormnoushin
اگر سارتر اخلاق‌باور است، به همین سان اساساً هستی‌شناس است. رابطهٔ نزدیک بین علم اخلاق و هستی‌شناسی در اندیشهٔ او لحنی «سنتی» به آن می‌دهد که کاملاً با لحن روشنفکران اخیر فرانسوی بیگانه است. شاهکارش، هستی و نیستی، این زیرعنوان را داشت: «جستاری در هستی‌شناسی پدیدارشناختی» که مقولات پایه‌ای نظریه‌اش را دربارهٔ هستی (هستی‌شناسی) بسط می‌دهد و با نوید یک علم اخلاق به پایان می‌رسد که هرگز در زمان زندگی سارتر انتشار نمی‌یابد.
bookwormnoushin
ویژگی استدلال دیالکتیکی عبارت است از تصدیق «کنش معین آینده به معنای دقیق کلمه». تبیین براساس علیت «نهایی» ارسطو، از دکارت به بعد، از لحاظ فلسفی رایج نبود. اما سارتر استدلال می‌کند که فهم ما از فعالیت انسان (پراکسیس)، مجزا از رفتار مکانیکی، به مقاصدی متکی است که هادی خود عاملان است.
bookwormnoushin
مشکل این تاریخِ هستی عبارت است از این‌که، به‌رغم نشانه‌های یادشده دربارهٔ تغییر جهت مهم اندیشهٔ هایدگر، تقابل قبلی بین «آن‌ها» و «خود» به شیوه‌ای تازه بازتولید می‌شود. در واقع، فقط تعداد انگشت‌شماری شاعر آلمانی (هولدرلین، تراکل، گئورگ) و خود هایدگر ــ اما نه اغلب انسان‌هایی که در یک جهان مشترک از نمودها و رخدادها در کنش متقابل‌اند ــ ظاهراً قادر بوده‌اند به‌درستی به ابهامِ تقدیرِ هستی پاسخ دهند.
bookwormnoushin

حجم

۲٫۴ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۸

تعداد صفحه‌ها

۷۸۶ صفحه

حجم

۲٫۴ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۸

تعداد صفحه‌ها

۷۸۶ صفحه

قیمت:
۱۷۶,۰۰۰
تومان