معرفی و دانلود کتاب ماجرای فکر آوینی + خلاصه رایگان
تصویر جلد کتاب ماجرای فکر آوینی
off
٪۳۰
subscriptionAvailable

کتاب ماجرای فکر آوینی

گفتارهایی در شناخت مفاهیم بنیادی تفکر شهید سیدمرتضی آوینی

نوع کتاب
۴.۶(از ۱۴۴ امتیاز)
پدیدآورندگان: 
وحید یامین‌پور
انتشارات: 
نشر معارف

اشتراک بی‌نهایت چیست؟

٪۳۰ تخفیف اولین خرید کتاب با کد OFF30ic-copy

معرفی کتاب ماجرای فکر آوینی

کتاب ماجرای فکر آوینی نوشته وحید یامین‌پور است. این کتاب گفتارهایی در شناخت مفاهیم بنیادی تفکر شهید سیدمرتضی آوینی است. سید مرتضی آوینی، حکیم هنرمندی بود که بی‌شک مقام او، مقام «معلم» است. معلم اندیشه‌ها و سلوک فکری و فرهنگی کسانی که در ساحت انقلاب اسلامی راه می‌پیمایند.

درباره کتاب ماجرای فکر آوینی

کتاب ماجرای فکر آوینی مجموعه درس‌گفتارها و مصاحبه‌هایی است که نویسنده طی چند سال اخیر در تبیین اندیشه و چارچوب نظری شهید آوینی داشته‌ است. درس‌گفتارها در «موسسه طلوع حق» ارائه شده و سیری است کوتاه و فشرده از مهمترین مفاهیمی که مقالات تحلیلی، تبیینی و انتقادی شهید آوینی بر آن‌ها استوار شده است. طبعاً درس‌گفتار، استحکام و نظم یک کتاب مستقل را ندارد ولی متن پیش رو سه بار ویراستاری شده تا مباحث یک‌دست‌تر و منسجم‌تر باشند.

مخاطبان اصلی کتاب ماجرای فکر آوینی جوانانی هستند که در آغاز راه مطالعات فرهنگی و تمدنی هستند و غالبا دغدغه این را دارند که فهم و تحلیل رخدادها و تحولات سیاسی، تاریخی و تمدنی را از چه نقطه‌ای باید آغاز کنند. تلاش شده حتی المقدور از ذکر مباحث فلسفی پیچیده که مورد اشاره شهید آوینی بوده پرهیز شود و با ذکر مثال و تطبیق مباحث بر برخی مسائل روز، طرح کلی فکر شهید آوینی توضیح داده شود.

مصاحبه‌های انتخاب شده برای کتاب ماجرای فکر آوینی هم با توجه به دقت پرسش‌های مطرح شده در مصاحبه، تنوع مسائل مد نظر شهید آوینی و تحولات مهم سال‌های اخیر بوده است و مطالعه آن‌ها تکمیل کننده مباحثی است که بعضا در متن درس‌گفتارها به خلاصه بیان شده است.

بخشی از مقالات و یادداشت‌های شهید آوینی به تناسب موضوعات در کتاب آمده و همچنین به فراخور مباحث تعدادی کتاب برای مطالعه بیشتر معرفی شده اند.

خواندن کتاب ماجرای فکر آوینی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به تمام علاقه‌مندان به شناخت شهید آوینی پیشنهاد می‌کنیم

بخشی از کتاب ماجرای فکر آوینی

طی این چند صد سالی که تاریخِ قبل از مسیحیت است، هم‌چنان تمدن روم باستان سیطره دارد. روم باستان از جهت فرهنگی و تمدنی، ادامهٔ تمدن یونان به حساب می‌آید؛ در فرهنگ، اقتصاد و حتی شکل سیاسی حکومت. می‌گویند نسبت آمریکا به اروپا، شبیه نسبت روم به یونان است. مقایسهٔ هوشمندانه‌ای است، چون روم باستان در واقع اغراق‌شدهٔ یونان باستان است؛ چه از نظر شئون تمدنی و چه زیاده‌روی در تمتعات تمدنی.

اروپای مدرن در واقع اروپایی است که مادرِ فرهنگ مدرن است؛ مادر لیبرالیسم۲، پارلمانتاریسم۳، فرهنگ جدید، هنر مدرن، کاپیتالیسم۴ و اقتصاد مدرن است. آمریکا نه مولّد این شئون تمدنی مدرن، بلکه مصرف‌کنندهٔ آن‌ها بود. اما وقتی این‌ها به آمریکا رفت، آمریکا شد امّ‌القرای مدرنیته و لیبرالیسم؛ یعنی آمریکا طفلی را که اروپا متولدش کرده بود، پرورش داد و امروز در شئون تمدنی مدرن از اروپا پیش افتاده است و دارد اروپا را پشت سر خودش می‌کشاند؛ تا جایی که اروپایی‌ها اصطلاح «تهاجم فرهنگی» را دربارهٔ آمریکا استفاده می‌کنند. پس نباید گمان برد که تهاجم فرهنگی را فقط ما دربارهٔ آمریکا و اروپا به کار می‌بریم.

روم باستان چنین نسبتی با یونان داشت. وقتی حاکمیت سیاسی یونان باستان نابود شد، استقرار حکومتی سیاسی در رم (پایتخت کنونی ایتالیا) و شکل‌گیری امپراتوری مقتدر روم، باعث شد که تمام شئون تمدنی و فرهنگی از یونان باستان به روم انتقال یابد. بین این دو شباهت‌هایی وجود داشت، ولی در حجم و اندازهٔ نهادها فاصله بسیار بود؛ مثلاً در نهادهای سیاسی، در تفریح و فرهنگ جنسی، یونان باستان با روم باستان بسیار متفاوت بود؛ نیز ورزش‌ها، بازی‌ها، جنگ‌ها و... . امپراتوری روم باستان دشمن فرهنگیِ بسیار جدی و مهمی داشت که «مسیحیت» بود. از همان زمان که حضرت مسیح (ع) رسالت خود را در فلسطین ابلاغ کرد، با شمشیر امپراتوری روم۵ -که بر فلسطین حاکم بود- مواجه شد. در این میان، یهودی‌ها هم بی‌تأثیر نبودند. با این‌که یهودیان در روم باستان، خود تا دوره‌هایی منفور، مظنون و تحت تعقیب بودند، با لو دادن مسیحیان، دلالی می‌کردند. تاریخ نشان می‌دهد با وجود فشارهای عجیب‌وغریب امپراتوری روم، مسیحیت نضج پیدا کرد و شکلی به خود گرفت که در آیندهٔ آن اثرگذار بود.

تصور کنید دینی داشته باشید که چندصد سال، زیرزمینی باشد. چه بُعدی از آن رشد می‌کند؟ اسلام این‌طور نبود. اسلام سه سال مخفی بود، دَه سال تحت فشار بود و از سال یازدهم رسماً حکومت تشکیل داد. پانزده سال بعد هم جهانی شد؛ یعنی نیمی از دنیای متمدنی را که انسان در آن زندگی شهری داشت، تصرف کرد. تاریخ اسلام با تاریخ مسیحیت بسیار متفاوت است. مسیحیت دست‌کم تا سیصد و اندی سال بعد از تولدش، دینی زیرزمینی به حساب می‌آمد؛ یعنی هرجا مسیحی می‌دیدند، مصلوب یا تبعید یا شکنجه‌اش می‌کردند. طبیعی است که وقتی دینی مجال خودنمایی نداشته باشد، مجال تأسیس حکومت نمی‌یابد و در مقابل، ابعاد معنوی و اخلاقی و زاهدانه و ریاضتی‌اش گسترش می‌یابد. تعلیمات حضرت مسیح (ع) که مبتنی بر زهد و ریاضت بود، به علت اقتضائات روزگار، تفاوت معناداری با تعلیمات حضرت موسی (ع) و پیامبر اسلام (ص) داشت. بنابراین، مسیحیت دینی به شدت عاطفی و زاهدانه می‌نمود و مسیحیان «مرتاض» خوانده می‌شدند؛ یعنی مسیحی کسی بود که اهل ریاضت و گریز از دنیا باشد. خداوند در سورهٔ «حدید» به افراط در رنج دادن به نفس و رهبانیتی که بدعت مسیحیان بود، اشاره می‌کند. 

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب ماجرای فکر آوینی و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

مشخصات کتاب الکترونیکی

نام کتاب:ماجرای فکر آوینی
عنوان دیگر:گفتارهایی در شناخت مفاهیم بنیادی تفکر شهید سیدمرتضی آوینی
موضوع:تاریخ معاصر ایران، زندگی‌نامه
نویسنده:وحید یامین‌پور
انتشارات:نشر معارف
سال انتشار نسخه فیزیکی:۱۳۹۸/۰۲/۰۱
فرمت کتاب:EPUB
حجم فایل کتاب:۱۳.۳۷ مگابایت
شابک:۹۷۸۶۰۰۴۴۱۲۲۰۹
تعداد صفحه‌ها:۲۶۰ صفحه
قیمت کتاب:۱۲۸۱۰۰ تومان
برچسب:مجموعه در بهشت

نظر شما دربارهٔ این کتاب

به این کتاب چه امتیازی می‌دهید؟

۱
۲
۳
۴
۵

نظرات کاربران

حسین
توصیه می‌کنم.
۱۴۰۰/۰۲/۲۰

عالی بود، برای شناخت مبانی تمدن غرب و مبانی علوم انسانی غرب عالی هست. و اینکه شیوه رویارویی ایران با تمدن غرب رو تحلیل میکنه. خیلی مفید بود. دیدتون رو نسبت به مصادیق تکنولوژی و پدیده های پیرامونی تون تغییر میده. نگاه...بیشتر

۰
یا زینب(س)
توصیه می‌کنم.
۱۴۰۰/۰۳/۰۶

کوتاه میگم!!! این کتاب منو مسحور کرد. دو بار خوندمش. خلاصه هم کردمش.

۳
احمد رضا
توصیه می‌کنم.
۱۴۰۰/۰۲/۰۲

یه کتاب عالی برای شناخت مکاتب غرب و شناختن این که دقیقا انقلاب اسلامی ما هدفش چی بوده و جز کدام مکتب حساب میشه از خوبی این کتاب هر چی بگم کم گفتم . کلا یه طرفه به موضوع نگاه نکرده و وضع...بیشتر

۲
نیما
توصیه می‌کنم.
۱۴۰۰/۰۴/۱۱

یک دوره‌ی فشرده‌ی غرب‌شناسی است شدیدا به کسانی که علاقه‌مند به مبانی انقلاب اسلامی هستن توصیه میکنم. نثر کتاب بسیار روان و جذاب هست.

۰
منتظر ظهور
توصیه می‌کنم.
۱۴۰۰/۰۴/۱۶

بسیار عالی،به نظر لازم هرکسی این کتابو نه یک بار بلکه چند بار بخونه تا برای همیشه در ذهنش ماندگار بشه.و اینکه بفهمیم چقدر تو زندگیمون تحت تاثیر مدرنیته بودیم و از اصل خودمون جاموندیم.

۰
s.latifi
توصیه می‌کنم.
۱۴۰۰/۰۲/۰۵

جا داره چندین بار مطالعه بشه افرادی که با مکاتب فکری آشنایی دارند حتما این کتاب را تجربه کنند

۰
امیر رضا
توصیه می‌کنم.
۱۴۰۰/۰۲/۰۴

کتاب خیلی خوبی است برای دانشجویان و کسانی که خواهان افزایش توان فکری خود هستند مناسب است

۰
sunlight
توصیه می‌کنم.
۱۴۰۰/۰۴/۱۹

چقدر این کتاب عالیه هیچ خطی نیست خونده بشه و مطلب درخور فکری درش بیان نشده باشه. آفرین به نویسنده که انصافا در تشخیص مسئله و بیان آن به تمام معنا عالی عمل کرده است.

۰
amir
توصیه می‌کنم.
۱۴۰۰/۰۴/۲۷

عالی خیلی تو حوزه فکری تاثیر گزاره

۰
m.k.2
توصیه می‌کنم.
۱۴۰۰/۰۷/۰۲

خیلی دوست داشتم این کتاب رو.... چند جمله از کتاب: ۱. اگر انسان با حق نباشد،ضرورتا در جبهه باطل است ۲. فقط مخلصان می‌توانند کارآمد باشند ۳. آخرین خط کتاب، دکتر یامین پور: دعوت می‌کنیم آوینی را نه از طریق اینستاگرام و پوستر گرافیک،...بیشتر

۰
Hamed Khajeh
توصیه می‌کنم.
۱۴۰۰/۰۸/۱۷

برای شروع مطالعه آثار آوینی خیلی خوب است

۰
سپهر
توصیه می‌کنم.
۱۴۰۱/۰۴/۱۴

توصیه اکید دارم به خوندن این کتاب

۰
Msn
توصیه می‌کنم.
۱۴۰۰/۰۷/۱۵

سلام. کتاب بحث های متنوعی داره.در یک موضوع خاص سخته جمعش کرد ولی خب در کل اشاره هاش به تمدن غرب است و از نگاه شهید آوینی کمک گرفته‌. کتاب واقعا برای من لذت بخش بود چون با مفاهیم خیلی زیادی منو...بیشتر

۰
چٰادرِ خٰاڪٖے..
توصیه می‌کنم.
۱۴۰۰/۰۶/۲۱

بی نظیر! شیفته ی تفکر آوینی شدم.. به قول آقای یامین پور خیلیا وقتی باهاش آشنا میشن مجذوبش میشن!

۰
سارا جعفری
توصیه می‌کنم.
۱۴۰۱/۰۱/۱۴

بسیار زیبا😍

۰

بریده‌هایی از کتاب

محمد
۱۷۱
استادی می‌گفت که ۲۲ بهمن ۵۷، روز پیروزی انقلاب اسلامی نیست؛ روز آغاز انقلاب اسلامی است. پیروزی‌اش زمانی است که تمدن اسلامی محقق شود.
Hamed Khajeh
۱۲۱
برای بشر مدرن هر چیزی که ایجاد فراموشی کند، ارزش دارد؛ از جمله سینما و فیلم که باعث شده انسان با شریک شدن در تجربه‌های شخصی دیگران، خود را فراموش کند و لذت ببرد.
🌱ehsan
۷۶
نتیجهٔ تحقیقاتی چنین بوده است که زنان شاغل ۷۰ درصد بیشتر از زنان خانه‌دار، طلاق داده می‌شوند. دلیلش حسّ تحقیرشدگیِ مرد است. (الرِّجالُ قَوّامُونَ عَلَی النِّساءِ)؛ استوانهٔ خانه باید مرد باشد. زن باید در مسائل اقتصادی به مرد تکیه کند. اگر زن به مرد بیشتر تکیه کند، مرد بیشتر تمایل دارد که برایش خرج کند. اما زنِ امروز می‌خواهد پول دربیاورد. نگاه جهانِ توسعه‌یافته این‌چنین است که زن بدون تکیه به مرد باید پول دربیاورد و به گردش و سفر برود، خرید کند، لذت ببرد و صاحب فرزند نشود، چون دست‌وپاگیرِ لذت‌جویی‌اش می‌شود.
🌱ehsan
۷۰
با تزکیه، انسان آینه می‌شود و نور خداوند را می‌تاباند.
ملکی
۶۵
برای بشر مدرن هر چیزی که ایجاد فراموشی کند، ارزش دارد؛ از جمله سینما و فیلم که باعث شده انسان با شریک شدن در تجربه‌های شخصی دیگران، خود را فراموش کند و لذت ببرد.
🌱ehsan
۵۹
«روشنی آن‌گاه می‌درخشد که تاریکی یک‌سره بر آسمان چیره شده باشد.»
فرزانه
۳۲
برای بشر مدرن هر چیزی که ایجاد فراموشی کند، ارزش دارد؛ از جمله سینما و فیلم که باعث شده انسان با شریک شدن در تجربه‌های شخصی دیگران، خود را فراموش کند و لذت ببرد. بنابراین، فیلم و سوپر استاری که بیشترین فراموشی را به بیننده القا کند، محبوب‌تر است.
Hamed Khajeh
۳۱
مستند «اکسپلد» فهرستی از استادان اخراجی دانشگاه‌های آمریکا را نشان می‌دهد که وقتی از آن‌ها پرسیدند برای چه اخراج شده‌اند، گفتند که در حال تحقیق دربارهٔ داروینیسم بوده‌اند. تخصصشان نه الهیات، بلکه فیزیک یا شیمی و یا زیست‌شناسی بوده است.
فاطرا
۳۱
امام راحل در جایی فرمودند: حالا با انقلاب اسلامی ما بیگانگان را بیرون کردیم، ولی با مغزهای غرب‌زده چه باید کرد؟
زهرا
۳۰
در فلسفهٔ تاریخ می‌گویند که تبدیل فرهنگ به تمدن، چندصد سال زمان می‌برد؛ یعنی زمان درازی لازم است که بتوان با مجاب کردن همهٔ ساکنان کشور یا عالمی، به لحاظ ذهنی و قلبی، آن‌ها را به فضای واحدی وارد کرد که دنیایشان را دگرگون کند.