دانلود و خرید کتاب از انقلاب اسلامی تا تمدن اسلامی گروه محتوایی موسسه جوانان آستان قدس رضوی

معرفی کتاب از انقلاب اسلامی تا تمدن اسلامی

کتاب از انقلاب اسلامی تا تمدن اسلامی نوشته محسن وکیلی است. کتاب از انقلاب اسلامی تا تمدن اسلامی رهیافتی به بیانیه گام دوم انقلب اسلامی است که به همت آستان قدس رضوی منتشر شده است.

درباره کتاب از انقلاب اسلامی تا تمدن اسلامی

کتاب حاضر که از مجموعه کتاب‌های مکمّل دورهٔ «معارف کاربردی» (سلسله کتاب‌های برترین آرزو) است «از انقلاب اسلامی تا تمدن اسلامی؛ رهیافتی به بیانیهٔ گام دوم انقلاب» نام دارد و به شاخه‌ای از درخت معارف بنیادین می‌پردازد؛ موضوعات اصلی این کتاب عبارت است از:

۱. ریشه‌ها، دستاوردها و آسیب‌های انقلاب اسلامی

۲. چیستی تمدن اسلامی

۳. چیستی علم دینی و علوم انسانی اسلامی و ضرورت تحول در آن

۴. معرفی و بررسی تمدن غرب و مقایسه آن با تمدن اسلامی

۵. وظایف جوان مؤمن انقلابی در راستای تمدن‌سازی

علت تألیف این کتاب در کنار دورهٔ معارف کاربردی این است که آشنایی با تمدن اسلامی و نرم‌افزار آن «علم دینی» از مسائل بسیار مهم و راهبردی در زمان فعلی است که تأثیر بسیار زیادی در تصمیم‌گیری نسل جوان در آینده شغلی و تحصیلی و ... دارد

کتاب مانند کتب معارف کاربردی به‌صورت «درس ـ درس» تنظیم شده است تا هم مطالعه‌اش آسان‌تر باشد و هم قابلیت استفاده به‌عنوان متن آموزشی را در کنار کتب معارف کاربردی یا به‌صورت مستقل داشته باشد.

خواندن کتاب از انقلاب اسلامی تا تمدن اسلامی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به تمام کسانی که می‌خواهند اطلاعات دقیقی درباره بیانیه گام دوم انقلاب داشته باشند پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب از انقلاب اسلامی تا تمدن اسلامی

تمدن در اصل زبان عرب به معنای شهرنشینی (در مدینه سکونت کردن) و در برابر بیابان‌نشینی است. شهر یا مدینه به‌جایی می‌گویند که گروهی از انسان‌ها در آن گرد هم آمده و با قانون و نظمی جمعی در کنار هم زندگی می‌کنند.

در زندگی شهری (برخلاف «زندگی فردی» یا «زندگی جمعی نامنظم») انسان‌ها تحت حکومت قوانین و ساختارهای اجتماعی قرار دارند و نمی‌توانند صد در صد آن‌طور که می‌خواهند زندگی کنند.

در زندگی جمعی منظم (زندگی شهری) برای برقراری نظم باید ساختارها و قانون‌هایی باشد که در سایه آن منافع غالب شهروندان تأمین شود و این ساختارها دست و پای انسان‌ها را بسته و رفتارهای ایشان را محدود می‌نماید.

انسان وقتی در بیابانی به‌تنهایی زندگی می‌کند در هر جا بخواهد سکنی می‌گزیند و از هر مسیری بخواهد عبور می‌کند و هر وقت بخواهد می‌خوابد و هر وقت بخواهد بیدار می‌شود؛ ولی در زندگی شهری اگر بخواهیم چنین باشیم مسلماً هرج‌ومرج می‌شود؛ به همین جهت قانون به ما اجازه نمی‌دهد که هر جا دوست داریم خانه بسازیم و یا از هر خیابانی آن‌طور که دوست داریم عبور کنیم.

وقتی در شهر زندگی می‌کنیم و کارمند یک اداره می‌شویم مجبوریم در ساعتی خاص بیدار شویم و تا ساعتی خاص کار کنیم و فقط روزهایی مخصوص تعطیل هستیم. به همین شکل در زندگی شهری انسان تحت تأثیر آداب‌ورسوم و اخلاق و فرهنگ دیگران قرار می‌گیرد و خواهی‌نخواهی تغییر می‌کند ولی در زندگی غیرشهری انسان مستقل‌تر و آزادتر است.

زندگی شهری «یک زندگی جمعی است که در آن قوانین و ساختارهایی وجود دارد که بر زندگی انسان‌ها حاکم است».

هرچه از روستا به‌سوی شهر حرکت می‌کنیم قوانین و ساختارها بیشتر شده و زندگی پیچیده‌تر می‌گردد و هر چه به‌سوی روستا و بیابان‌نشینی و زندگی عشایری حرکت کنیم آزادی و خودمختاری بیشتر می‌گردد.

منظومه‌ی فکری آیت‌الله العظمی خامنه‌ای؛ جلد اول
عبدالحسین خسروپناه
معرفت شناسی؛ کتاب معلم معارف کاربردی (۱)
گروه محتوایی موسسه جوانان آستان قدس رضوی
تشکیلات بهشتی
محمد حسینی بهشتی
روحانیت و حوزه‌ها (دفتر بیست و هفتم)
سلیمان خاکبان
معرفت‌شناسی
محمدحسن وکیلی
بر سفره‌ی توحید
گروه محتوایی موسسه جوانان آستان قدس رضوی
دستنامه فعالیت‌های فرهنگی ویژه مدیران و فعالان کانون های فرهنگی هنری مساجد
محمد تابش
عیار تجربه
گروه محتوایی موسسه جوانان آستان قدس رضوی
آموزش عقاید
محمدتقی مصباح یزدی
جریان شناسی فکری ایران معاصر
عبدالحسین خسروپناه
منظومه‌ی فکری آیت‌الله العظمی خامنه‌ای؛ جلد دوم ‌
عبدالحسین خسروپناه
اخلاق کار تشکیلاتی
کار گروه محتوایی موسسه جوانان آستان قدس رضوی
منظومه‌ی فکری امام خمینی (ره)
عبدالحسین خسروپناه
نئولیبرالیسم ایرانی و تهاجم فرهنگی
شهریار زرشناس
بررسی مساله‌ی عدل‌ الهی همراه با حل معمای خیر و شر
گروه محتوایی موسسه جوانان آستان قدس رضوی
بینهایت (جلد اول)
محمدحسن وکیلی
پژوهشی درباره ولایت
سید محمدباقر صدر
توحید؛ داروی دردها
گروه محتوایی موسسه جوانان آستان قدس رضوی
دریای بی کران
گروه محتوایی موسسه جوانان آستان قدس رضوی
خانی
۱۴۰۰/۰۹/۲۰

کتاب خوبیه.شرح مختصری برای گام دوم. برای کسایی که آشنایی زیادی با گام دوم ندارندتوصیه میشه

•کِبْلــ¹⁰¹آقا♾️
۱۴۰۱/۰۹/۰۱

خیلی استفاده کردم...

کاربر 3676066
۱۴۰۲/۱۱/۱۱

عالی

ریشه تمام انحرافات دنیای غرب یک کلمه است: «نیافتن عالم ماوراء و برنامه‌ریزی فقط برای جنبه دنیوی انسان».
محمدرضا میرباقری
تا زمانی که مردم از یک انقلاب پشتیبانی کنند امکان ندارد که دشمنان بتوانند آن انقلاب را زمین بزنند. هرگز با زور سرنیزه و تفنگ نمی‌توان در برابر اتحاد و همبستگی یک ملت ایستاد.
محمدرضا میرباقری
تا انقلاب به شعارهای خود وفادار است پشتوانه مردمی این انقلاب همیشه زنده خواهد بود و قلب‌های سالم برای حفظ و باروری آن به ایثار و جان‌فشانی خواهند پرداخت.
محمدرضا میرباقری
حقیقتاً ما نیازمند آن هستیم که یک تحوّل بنیادین در علوم انسانی در کشور به وجود بیاید.
محمدرضا میرباقری
برترین تمدن تمدنی است که تمام نیازهای فردی و جمعی را تأمین نماید و علاوه بر رفع نیازها، انسان‌ها را رشد و ارتقاء بخشد و درنهایت استحکام و پایداری باشد.
محمدرضا میرباقری
چنانکه حضرت امیرالمؤمنین (ع) فرمودند: «اسْتَدِلَّ بِمَا کَانَ عَلَی مَا یکُون»‌؛ (با گذشته‌ها بر آینده‌ها استدلال نما).
بر چرخ زمان
علوم انسانی = دانش‌های تسلط بر فکر و ذهن
بر چرخ زمان
تمدنی که باید بندها را از پای بشر باز می‌کرد و او را در آسمان ملکوت به پرواز درمی‌آورد، زنجیری شد بر دست و پای بشریت و انسان‌ها را غرق در مادیت نمود.
محمدرضا میرباقری
در منابع دینی مواد خام فراوانی برای فرآوری کردن و تولید علوم انسانی وجود دارد، به‌طوری‌که اگر از منابع دینی برای تولید علوم انسانی و مدیریت و رشد جامعه استفاده کنیم تحولاتی بنیادین صورت گرفته و مسیر کلان جامعه تغییر نموده و انسان‌ها به‌سوی سعادت حقیقی حرکت خواهند کرد.
محمدرضا میرباقری
انسان خردمند انسانی است که به دنبال برترین و جاودانه‌ترین لذت گام برمی‌دارد و همواره برای کشف این راه تلاش می‌کند.
محمدرضا میرباقری
باید به‌جای کنترل بدن‌ها و اجساد، مغزها و فکرها را کنترل کرد تا جامعه در مسیری که می‌خواهیم به حرکت درآید.
محمدرضا میرباقری
یک مجموعهٔ سازگار گاهی فقط پاسخگو به بخشی از نیازهای اولیه است؛ مثلاً نیازهای اقتصادی و امنیتی را برطرف می‌کند؛ ولی نیازهای آموزشی یا عاطفی را برآورده نمی‌سازد.
محمدرضا میرباقری
انسان وقتی در بیابانی به‌تنهایی زندگی می‌کند در هر جا بخواهد سکنی می‌گزیند و از هر مسیری بخواهد عبور می‌کند و هر وقت بخواهد می‌خوابد و هر وقت بخواهد بیدار می‌شود؛ ولی در زندگی شهری اگر بخواهیم چنین باشیم مسلماً هرج‌ومرج می‌شود؛
محمدرضا میرباقری
علم بدون معنویت همان چیزی می‌شود که اکنون تمدن غربی با آن مواجه است. تمدنی که با روش‌های پیچیده علمی توانست موفقیت‌های بزرگی به دست آورد. امّا به لحاظ معنویت دچار عظیم‌ترین خسارت‌ها گردید. تأکید رهبر معظم انقلاب بر علم همراه با معنویت به این دلیل است
وحیدعبدلی
دانش،‌ آشکارترین وسیلهٔ عزت و قدرت یک کشور است. روی دیگر دانایی، توانایی است. دنیای غرب به برکت دانش خود بود که توانست برای خود ثروت و نفوذ و قدرت دویست‌ساله فراهم کند و با وجود تهیدستی در بنیان‌های اخلاقی و اعتقادی، با تحمیل سبک زندگی غربی به جوامع عقب‌مانده از کاروان علم، اختیار سیاست و اقتصاد آن‌ها را به دست گیرد. ما به سوءاستفاده از دانش مانند آنچه غرب کرد، توصیه نمی‌کنیم، امّا مؤکداً به نیاز کشور به جوشاندن چشمهٔ دانش در میان خود اصرار می‌ورزیم.
بر چرخ زمان
علی‌رغم تصور جمعی از مردم، کشور جمهوری اسلامی ایران در دست ولی‌فقیه و رهبر معظم انقلاب نیست؛ بلکه شاید حدود بیست تا سی درصد امور بر اساس نظرات و دستورات رهبر به جریان می‌افتد.
نور ✨ ֶָ֢
ساختن تمدن کاری بسیار دشوار و زمان‌بر است. تمدن‌های الحادی یا مدرن حدود دو قرن پیش از ما شروع به حرکت کردند و الآن در نقطه کنونی هستند و نباید امروز ایشان را با ما مقایسه کرد. تولید یک تمدن در شرایط عادی یک قرن فرصت می‌طلبد، چه رسد که در مسیر حرکت یک کشور به‌سوی تمدن نوین خود، بزرگ‌ترین کشورهای جهان به دشمنی برخاسته و کارشکنی نمایند
نور ✨ ֶָ֢
انقلاب بدون درگیری و جراحت و اسارت و تخریب برخی از اماکن و ... شدنی نیست؛ انقلاب بدون مدتی هرج‌ومرج و آشوب و از بین رفتن نظم دستگاه‌ها و نهادها ممکن نیست. در هر انقلابی تا مدتی افرادی گزینش نشده در مسندهای قدرت حضور می‌یابند و گاهی به مردم ظلم می‌کنند و چه‌بسا بی‌گناهی را به اسم انقلاب بکشند و یا اموالی را مصادره کنند و یا ... ولی این‌ها طبیعت انقلاب است و کم‌وزیاد دارد و البته اسلام می‌فرماید باید به حداقل ممکن برسد.
نور ✨ ֶָ֢
اگر کسی هم در دانشگاه‌ها بخواهد در این زمینه‌ها کاری کند باید به دنبال یک کار مشترک با مجتهدان حوزوی باشند وگرنه علوم انسانی غیر الهی و غیر اسلامی به تنهایی هیچ خدمتی به اسلام و تمدن اسلامی نمی‌تواند بکند. ازاین‌رو، حوزه‌های علمیه‌ای که در آن درس و بحث و مطالعه عمیق و همراه با خلاقیت و تولید آموزش دهند مهم‌ترین مراکز پرورش سربازان تمدن اسلامی هستند.
یاعلی علیه السلام ³¹³
باورهای ما نگاهی به جهان و انسان را می‌سازد و در پرتو این نگاه سعادت و هدفی برای فرد و جامعه ترسیم می‌شود؛ مجموعه قوانین و فرهنگ‌ها همگی خود را با نگاه ما به انسان و سعادت وی تنظیم می‌کنند؛ چون قوانین و فرهنگ‌ها برای رساندن ما به سعادت فرد و جامعه ساخته می‌شود. مجموعهٔ قوانین و فرهنگ‌ها منشأ ساخته‌شدن سخت‌افزارهای گوناگون می‌شوند و بدین‌وسیله ظاهر یک تمدن ساخته‌وپرداخته می‌گردد.
MMA

حجم

۷٫۲ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۸

تعداد صفحه‌ها

۳۳۴ صفحه

حجم

۷٫۲ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۸

تعداد صفحه‌ها

۳۳۴ صفحه

قیمت:
۴۸,۰۰۰
۲۴,۰۰۰
۵۰%
تومان