کتاب بینهایت (جلد اول)
معرفی کتاب بینهایت (جلد اول)
کتاب الکترونیکی «بینهایت (جلد اول)» نوشتهٔ محمدحسن وکیلی و به همت موسسه خدمات مشاورهای و پژوهشهای اجتماعی آستان قدس رضوی منتشر شده است. این اثر به معارف کاربردی اسلام برای جوانان میپردازد و تلاش دارد مفاهیم بنیادین اعتقادی و تربیتی را با زبانی آموزشی و ساختاری درسمحور ارائه دهد. تمرکز کتاب بر پاسخگویی به نیازهای فکری و اعتقادی نسل جوان است و موضوعاتی چون معرفتشناسی، انسانشناسی، خداشناسی و راههای شناخت واقعیت را در قالبی قابل فهم و کاربردی بررسی میکند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب بینهایت (جلد اول)
«بینهایت (جلد اول)» اثری آموزشی در حوزهٔ معارف اسلامی است که با هدف ارائهٔ مباحث اعتقادی و تربیتی برای نوجوانان و جوانان تدوین شده است. این کتاب در قالب ناداستان و با ساختاری درسمحور، به صورت گامبهگام به مفاهیم بنیادین اعتقادی میپردازد. هر درس با مقدمهای آغاز میشود و سپس به شرح موضوعات اصلی و کاربردی میپردازد. ساختار کتاب به گونهای طراحی شده که هم برای تدریس در کلاسهای آموزشی و هم برای مطالعهٔ خودخوان مناسب باشد. نویسنده با بهرهگیری از تجربیات تدریس و پژوهش در حوزهٔ اعتقادات اسلامی، تلاش کرده است تا مباحث را متناسب با نیازهای روز و دغدغههای نسل جوان ارائه دهد. در این جلد، تمرکز اصلی بر معرفتشناسی و راههای شناخت واقعیت است و سعی شده است با مثالها و توضیحات روشن، مفاهیم پیچیده سادهسازی شود. کتاب همچنین به آسیبشناسی منابع آموزشی پیشین پرداخته و تلاش دارد با رویکردی نیازمحور، خلأهای موجود در آموزش اعتقادات را برای نسل جدید برطرف کند. در کنار متن اصلی، بخشهایی با عنوان «بیشتر بدانیم» و چارچوبهای تکمیلی برای مخاطبان با سطح علمی بالاتر نیز در نظر گرفته شده است.
خلاصه کتاب بینهایت (جلد اول)
کتاب «بینهایت (جلد اول)» با تمرکز بر مباحث معرفتشناسی، به بررسی بنیادهای شناخت انسان و راههای رسیدن به حقیقت میپردازد. نویسنده ابتدا انسان را موجودی معرفی میکند که همواره در جستوجوی سعادت و لذت بینهایت است و برای رهایی از محدودیتهای جهل، عجز و مرگ تلاش میکند. این تلاش، اگر هدفمند و برنامهریزیشده باشد، تربیت نام میگیرد. تربیت در نگاه اسلامی، فرایندی است که قوای انسان را برای رشد و خروج از محدودیتها جهتدهی میکند و ابزارهای آن باید متناسب با هدف تربیت انتخاب شوند. در ادامه، کتاب به تفاوت نگاه دنیای معاصر و مکتب اسلام به تربیت و هدف زندگی میپردازد. در حالی که رویکردهای جدید، هدف زندگی را در لذتهای حسی و اجتماعی خلاصه میکنند، اسلام اصلاح جان و حقیقت انسان را هدف اصلی میداند و رفتارها را ابزاری برای تزکیه قلب معرفی میکند. نویسنده با اشاره به نظام فکری توحیدی و آثار آن در تربیت، بر اهمیت انسجام فکری و عقلانیت در کشف واقعیت تأکید دارد. در بخشهای بعدی، راههای شناخت واقعیت بررسی میشود: حس ظاهر، حس باطن، عقل، تفکر و شهود. هر یک از این راهها با مثالهای ملموس توضیح داده شده و ارزش و اعتبار آنها در فرآیند شناخت تحلیل میشود. کتاب همچنین به نقش منابع معتبر، رسانهها و خطرات تقلید کورکورانه میپردازد و اهمیت تحقیق و انتخاب آگاهانه منابع را گوشزد میکند. در نهایت، نویسنده با طرح مباحثی چون علم حضوری و حصولی، تفکر قیاسی و حساب احتمالات، تلاش میکند مخاطب را با ابزارهای شناخت صحیح و راههای پرهیز از مغالطه آشنا کند. هدف اصلی کتاب، تقویت قدرت استدلال و دفاع از باورهای دینی در مواجهه با شبهات و چالشهای فکری معاصر است.
چرا باید کتاب بینهایت (جلد اول) را بخوانیم؟
این کتاب با رویکردی آموزشی و نیازمحور، به دغدغههای فکری و اعتقادی نسل جوان پاسخ میدهد و تلاش میکند مفاهیم بنیادین معارف اسلامی را به زبانی روشن و با مثالهای کاربردی توضیح دهد. «بینهایت (جلد اول)» نهتنها به بیان اصول نظری بسنده نمیکند، بلکه پیوند میان باور و عمل را برجسته میسازد و نشان میدهد چگونه اعتقادات صحیح میتواند رفتار و سبک زندگی را متحول کند. از دیگر ویژگیهای شاخص این اثر، توجه به آسیبشناسی منابع آموزشی پیشین و ارائهٔ راهکارهایی برای مقابله با شبهات و هجمههای فکری معاصر است. مطالعهٔ این کتاب میتواند به تقویت قدرت استدلال، افزایش آگاهی نسبت به مبانی اعتقادی و ارتقای توان دفاع از باورهای دینی کمک کند.
مطالعهٔ این کتاب به نوجوانان و جوانانی که به دنبال درک عمیقتر از مبانی اعتقادی اسلام هستند توصیه میشود. همچنین برای دانشآموزان دورهٔ دوم دبیرستان، دانشجویان، معلمان و مربیان حوزهٔ معارف اسلامی که دغدغهٔ پاسخ به شبهات و چالشهای فکری روز را دارند، مفید است. این اثر بهویژه برای کسانی مناسب است که میخواهند پیوندی میان باورهای دینی و زندگی عملی خود برقرار کنند یا به دنبال تقویت قدرت استدلال و تحلیل در حوزهٔ اعتقادات هستند.
بخشی از کتاب بینهایت (جلد اول)
«همه انسانها دنبال سعادت و لذّتند همه انسانها در همه جای دنیا و در همه شرایط دنبال سعادت و خوشبختی و لذّت و خوشی هستند؛ چه انسانهای دیندار و چه انسانهایی که به خداوند و آخرت اعتقادی ندارند؛ چه انسانهای خوب و درستکار و چه انسانهای بد و بدکار. همه انسانها همیشه به دنبال سعادت و خوشی خود هستند و تنها تفاوت انسانها در این است که گاهی سعادت واقعی خود را اشتباه تشخیص میدهند یا در هنگام عمل از سعادت واقعی خود که میشناسند، غافل شده و آن را با چیز دیگری اشتباه میکنند. انسانهای غیرالهی میپندارند که سعادتشان در دنیا (پول، مقام، همسر، فرزند و...) است و تمام همّت خود را صرف تحصیل همین امور میکنند. انسانهای الهی هم فهمیدهاند که سعادتشان در ارتباط با خداوند و پیروی از انبیاء و اولیاء است. فهمیدهاند که برترین لذّتها و عالیترین خوشیها در انس با خداوند و در ماورای عالم دنیاست و البته اگر در مسیر رضای خداوند عمل کنند خداوند آرامش و آسایش دنیا را نیز روزی ایشان میکند. حضرت امام سجاد (ع) در مناجاة المحبّین به درگاه الهی عرضه میدارند: «إِلَهِی مَنْ ذَا الَّذِی ذَاقَ حَلَاوَةَ مَحَبَّتِکَ فَرَامَ مِنْکَ بَدَلًا وَ مَنْ ذَا الَّذِی أَنِسَ بِقُرْبِکَ فَابْتَغَی عَنْکَ حِوَلاً». خداوندا! کیست که شیرینی محبّت تو را چشیده باشد و به دنبال کسی به جای تو بگردد و کیست که با قرب و همنشینی با تو انس گرفته باشد و بخواهد از نزد تو به جای دیگری رود؟! همه انسانها در هدف (رسیدن به سعادت و خوشی) مشترکند و تفاوتها در قضاوت انسانها درباره سعادت حقیقی و راه آن است.»
این کتاب فوق العاده و زیباست هم میتونی بخونی و اگر سوالی داشتی میتونی بپرسی و هم میتونی به صورت کلیپ ببینی و میتونی به صورت ویس بشنوی . وقتی که این کتاب رو بخونی دیدت نسبت به جهان اطراف تغییر
این کتاب عقائد انسان رو اصلاح میکنه از نظر کاملا علمی و عقلی محشره
اگه یه کتاب عقایدی خوب داشته باشیم همینه! شیرین و کاملا منطقی
این کتاب خیلی خیلی خوبه ب هتون توصیه میکنم که این کتاب رو بخونید
کتاب فوق العاده ایه و من با استفاده از این کتاب بود که تونستم اعتقادات خودم رو به صورت کامل سر و سامان بدم.
عالی و عمیق انسان نو می سازه این منظومه طلایی فکری
کتابی اعتقادی مخصوص دهه هشتادی ها که سوالاتی خیلی وقته داره اذیتشون میکنه. بیاین اینجا خلاص شین!
من هر سه جلدو خریدم ولی اشتباه کردم نمیدونستم پی دی افها فهرست الکترونیک ندارن. لطفا برای پی دی اف ها هم فهرست الکترونیکی قرار دهید یا اگر مثل سایر کتابهاتون کتابخوانش کردید برای کسانی که پی دی اف خریدن
اگر یک کتابی رو برای ذهن های پر پرسش که به هر جوابی قانع نمیشن بخوام معرفی کنم این مجموعه سه جلدی معرفی میکنم چون بی اندازه عالیه و در یک چهارچوب که در عین حال به همه سوالات می
فقط میتونم بگم کافیه بری سراغش تا چیزهایی که هیچ کس و هیچ جا بهت نگفتنو بهت بگه👀🌼✨