کتاب چگونه غرب خدا را واقعاً از دست داد؟
معرفی کتاب چگونه غرب خدا را واقعاً از دست داد؟
کتاب چگونه غرب خدا را واقعاً از دست داد؟ نوشته مری ایبرشتات است که با ترجمه محمد معماریان منتشر شده است. این کتاب نظریهای جدید دربارهی سکولاریزاسیون است.
درباره کتاب چگونه غرب خدا را واقعاً از دست داد؟
مری ایبرشتات جستارنویس، داستاننویس و نویسندهٔ کتابهای متعددی در زمینهٔ مردمشناسی، تاریخ تفکر، فلسفه، فرهنگ عمومی، جامعهشناسی و الهیات است. نوشتههای او در نشریاتی از قبیل تایم، والاستریت ژورنال و واشنگتن پست منتشر میشود. او بیش از هر چیز دربارهٔ فرهنگ و فلسفهٔ تمدن غربی، و آرمانها و سرنوشت انسان پستمدرن پژوهش کرده است. ایبرشتات در سال ۲۰۱۴ سخنران مراسم فارغ التحصیلی دانشگاه سِتون هال بود که نشریهٔ یو.اس.ای تودِی آن را در کنار سخنرانی جان کِری در میان سخنرانیهای برگزیدهٔ سال قرار داده است.
این کتاب قصد دارد به این سوال پاسخ دهد که مسیر سکولار شدن غرب چکونه بود و از چه زمانی شروع شد.
خواندن کتاب چگونه غرب خدا را واقعاً از دست داد؟ را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان به جامعهشناسی پیشنهاد میکنیم
بخشی از کتاب چگونه غرب خدا را واقعاً از دست داد؟
یا محض یک مصداق مهمتر از فروپاشی درونی خانواده، به آن بحران اقتصادی بنگرید که هماکنون دولتهای رفاه را در سراسر جهان توسعهیافته تهدید میکند، آن نمونههای تظاهرات که از سال ۲۰۰۸ از آتن تا مادرید، لندن، بارسلونا و بالعکس مکرراً تیتر اخبار شدهاند. سالهاست که بازارهای مالیْ ملتهب از این ترس بودهاند که اقتصادهای یونان، ایتالیا، اسپانیا فرو بپاشند یا ناتوان از بازپرداخت بدهیهای خود شوند و دیگر اعضای اتحادیهٔ اروپا را هم زمین بزنند. این اضطراب، دربارهٔ آنچه «سرایت» نامیده میشود، صرفاً مسئلهٔ حسابداری مالی نیست. اروپایی که تصاویرش روی کارتپستالها مینشست اکنون پُر از آتشبازیها، اوباش و ماسکهای ضد گاز اشکآور شده است؛ و نرخهای بیکاری در برخی کشورها از ۲۵ درصد میگذرند. چرا؟
گرچه، حداقل هنوز، درست فهمیده نشده است، اما افول خانواده به یک بحران زیربنایی و چندوجهی دامن زد که اگر این بحران نبود، آتش زیر خاکستر بحران اقتصادی اروپا نیز شکل نمیگرفت. به علت کوچکشدن آماری خانواده در سراسر غرب، در اقتصادهای غربی کمتر میتوان کارگر جوانی را یافت که حامی مسنترها باشد؛ ارقام این جوانان مطمئناً بسیار کمتر از آن چیزی است که در مخیلهٔ رؤیاپردازان و سیاستمداران دولتهای رفاه میگذشت. این حقیقت که این دولتهای رفاه عملاً به شیادی بهسبک پانزی تبدیل شدهاند اکنون در صدر واقعیتهای دشوار دنیای سیاستورزی قرار دارد و بهنوبهٔ خود ریشهاش به تغییر خانوادهٔ غربی بازمیگردد.
حجم
۵۶۹٫۰ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۳۲۰ صفحه
حجم
۵۶۹٫۰ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۳۲۰ صفحه
نظرات کاربران
این کتاب شاید یکی از شاهکار های جامعه شناسی باشه که تو سال های اخیر نوشته شده. واقعا نیازه که مسئولین کشور حتما این کتاب رو مطالعه کنن.
در مقدمه ناشر، فوکویاما را به عنوان نویسنده برخورد تمدن ها معرفی کرده. این نظریه متعلق به ساموئل هانتینگتن هست نه فوکویاما.
در خصوص تبیین کارکردهای دین و خانواده خیلی نویسنده توانسته بود با آمارهایی که ارائه میکنه خوب عمل کنه اما در توضیح همبستگی و ارتباط تقویت دین با خانواده کمی نا توان ظاهر شده بود. در مجموع عالی بود
به آدم های منطقی شدیدا توصیه میشود. میتونست ترجمه بهتری داشته باشه ولی در کل بد نیست.
کتاب در ابتدا تلاش است بگوید که در حرکت به سمت سکولاریسم افول مفهوم سنتی خانواده، همپای افول کلیسا پیش رفته است. سپس تئوری های مختلف را در باب اینکه چرا غرب سکولار شده، بررسی میکند. نویسنده به منابع بسیاری
کتاب روند تضعیف مسیحیت و نهاد خانواده در غرب را بررسی میکند، خیلی محتاطانه از تضعیف این دو نهاد انتقاد میکند و مشکلات ناشی از تضعیفشان را عنوان میکند.
همینکه از دریچه و زاویه جدیدی به مقوله افول نهاد دین در جوامع غربی پرداخته، کافیه تا بریم و نظراتش رو بخونیم. جای خانواده در تحلیل های سکولاریسم همیشه خالی بوده و این اثر، اولین قدم رو در این راستا برداشته.