کتاب پاسخهایی دربارهی مدیریت وقف
معرفی کتاب پاسخهایی دربارهی مدیریت وقف
کتاب پاسخهایی دربارهی مدیریت وقف نوشته روح الله بیدرام است. یکی از اموری که لازم است در بنای جامعه اسلامی مورد توجّه و عنایت خاصّ قرار گیرد، احیای سنّتهای اسلامی است. سنّتهایی که اگر بهطور جدّی در جامعه رایج شوند، قادرند بسیاری از مشکلات و مسائل جامعه را بدون دخالت قوّه قهریه با تکیه بر انگیزه معنوی مردم حل کنند. یکی از اموری که لازم است در بنای جامعه اسلامی مورد توجه و عنایت خاص قرار گیرد، احیای سنت های اسلامی است.
درباره کتاب پاسخهایی دربارهی مدیریت وقف
در میان سنتهای حسنه و نیکو و شایستهای که همچون صدقه جاریه باقی میماند و اثرات و برکات آن نصیب افراد جامعه میشود، سنت حسنه وقف است.
کتاب حاضر در چهار فصل به سوالاتی پیرامون وقف میپردازد.
فصل اول: اشخاص حقوقی
فصل دوم: اشخاص حقیقی
فصل سوم: عوامل طبیعی
فصل چهارم: مدیریت فرهنگی
خواندن کتابپاسخهایی دربارهی مدیریت وقف را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان و پژوهشگران علوم دینی پیشنهاد میکنیم
بخشی از کتاب پاسخهایی دربارهی مدیریت وقف
موقوفات از ظرفیتهای فراوانی برخوردارند که امکان تحولات زیادی را در جهت رفع تبعیض و تحقق عدالت در جامعه فراهم میآورند؛ بهعنوان مثال، طرح ایجاد مسکن برای زوجهای جوان یکی از این ظرفیتهاست که اقدامی پیشتازانه از سوی سازمان اوقاف بوده و ناظر بر توانمندی وقف در جهت گسترش عدالت اجتماعی است. باید توجه کرد که گشودن ظرفیتهای جدید در برخی موارد، نیازمند تغییر اساسی در قوانین یا نگرشهای سنتی است، ولی بسیاری از این ظرفیتهای دستنخورده، تنها به اندکی تیزبینی و درایت محتاج است. بهعنوان مثال، هدایت واقفین بهسوی وقفهای کارآمد و مورد نیاز میتواند از بسیاری از این ظرفیتها را فرارو قرار دهد؛ همچنین ارائه راهکارها و شیوههای نوین سرمایهگذاری در آینده، گام مهمی در جهت اعتلای فرهنگ و جایگاه وقف است که باید از سوی واقفین مدنظر قرار گیرد. بر این اساس یکی دیگر از مسئولیتهای سازمان اوقاف در ترویج و نشر فرهنگ وقف، ایجاد، تبیین و تبلیغ نگرشهای نوین برای واقفین بالقوه میباشد که باید بهعنوان وظیفه ترویجی و فرهنگسازی از سوی سازمان اوقاف پیگیری شود. اشاره به این نکته خالی از فایده نیست که نیازهای عمومی و خصوصی مردم نسبت به زمانها و مکانهای مختلف متفاوت است، مثلاً در یک زمان، مردم به کاروانسرا، آبانبار و... نیاز مبرمداشتند، اما در روزگار ما تأسیس فضاهای آموزشی، درمانی، مسکن، جادهها و... از اولویت بیشتری برخوردارند؛ ازاینرو آگاهیدادن به مردم و کسانی که درصدد وقف اموال خود هستند، میتواند به سمتوسودادن وقفهای جدید در جهت اولویتهای جامعه، کمک شایان و درخور توجهی نماید. ازآنجاکه وقف، کار ویژههای مختلفی دارد، خیرین با پهنه گستردهای روبهرو هستند که دست آنها را در درمان آسیبها و رفع نیازها باز میگذارد. ازجمله موقوفاتی که احداث آنها در این روزگار حرکتی لازم و نو محسوب میشود، اختصاص مصارف وقف به حل معضلاتی مانند مشکل ترافیک، وقف جایزههای بزرگ برای پیشرفتهای علمی، هنری و...، وقف بورسیه برای رشد استعدادهای درخشان و سایر مواردی است که خیرین و مسئولین اوقاف باید با رصدکردن نیازهای جامعه به آن بپردازند. همچنین با توجه به تحولات منطقه و موقعیت تاریخی مسلمین، استفاده از امکان وقف برای اهداف فرامرزی نیز از مصارف نو و مورد نیاز محسوب میشود. بهعنوان مثال، وقف املاک و رقبات برای کمک به مردم مظلوم مسلمان در اقصینقاط عالم مثل فلسطین، عراق، افغانستان و... میتواند با مشارکت چند کشور انجام شود و علاوه بر عواید مادی، برکات سیاسی نیز داشته باشد.
حجم
۸۶٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۱۱۲ صفحه
حجم
۸۶٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۱۱۲ صفحه