کتاب قدرت علّی ساختارهای اجتماعی
معرفی کتاب قدرت علّی ساختارهای اجتماعی
کتاب قدرت علّی ساختارهای اجتماعی، نوشتهی دیو الدر واس و ترجمهی اکبر احمدی، به بحث پیرامون ظهور، ساختار و عاملیّت در جهان، پدیدهها و ساختارهای اجتماعی میپردازد.
دربارهی کتاب قدرت علّی ساختارهای اجتماعی
ارائه و به کار گرفتن یک سیاست رهاییبخش برای جهان، زمانی که درک صحیحی از کارکرد جهان اجتماعی نداشته باشیم، بهکار نمیآید. اما در صورتی که بتوانیم تبیینهای علی از جهان اجتماعی بیان کنیم، میتوانیم پیامدهای آن را نیز پیشبینی کنیم و با پیشبینی پیامدها است که میتوانیم پیشرفت و تغییری که به واسطهی آن حاصل میشود را بسنجیم. دیو الدر واس، در کتاب قدرت علّی ساختارهای اجتماعی، دربارهی ظهور، ساختار و عاملیّت بحث میکند و در نهایت راهحلی برای مسئله ساختار و عاملیّت ارائه میدهد. این راهحل جدید است اما از شماری از سنّتهای موجود اندیشه بهطور مهمتری از نظریههای فلسفی ظهور و علیّت، و بحثهای جامعهشناختی پیرامون نظریه ساختیابی کمک میگیرد.
کتاب قدرت علّی ساختارهای اجتماعی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
اگر به مباحث جامعهشناسی علاقهمند هستید کتاب قدرت علّی ساختارهای اجتماعی را خواندنی و جذاب مییابید.
بخشی از کتاب قدرت علّی ساختارهای اجتماعی
من باور دارم که ما نمیتوانیم یک سیاست رهاییبخش را بدون درک مناسبی از اینکه چگونه جهان اجتماعی عمل میکند و چگونه میتواند بطور متفاوتی عمل کند، دنبال نماییم. این درک فقط در صورتی است که ما بتوانیم تبیینهای علّی از جهان اجتماعی ارائه دهیم که بتوانیم سعی کنیم پیامدهای تغییری احتمالی را پیشبینی کنیم. پیشبینی فقط در صورتی است که قادر به پیشبینی حداقل اجمالی این پیامدها باشیم که بتوانیم ارزیابی نماییم آیا آن تغییر باعث پیشرفت به معنای هنجارین است. و ارزیابی فقط در صورتی است که بتوانیم ارزیابی کنیم که می توانیم به درستی از آن به عنوان یک استراتژی رهایی بخش دفاع کنیم. من از این جهت، حداقل بخش نخست ادعای باسکار را تأیید می کنم: رهایی وابسته به تبیین است. ولی این کتاب دربارهٔ بخش دوّم ادعای باسکار است: که به دنبال اثبات اینست که در جهان اجتماعی، تبیین در واقع بر ظهور مبتنی است.