کتاب هی شعر تر انگیزد
معرفی کتاب هی شعر تر انگیزد
کتاب هی شعر ترانگیزد سرودۀ سعید بیابانکی در انتشارات سپیده باوران منتشر شده است. اشعار این کتاب در قالبهای کلاسیک چون مثنوی، غزل، چارپاره و رباعی است و نگاهی انتقادی به موضوعات اجتماعی و سیاسی دارد.
درباره کتاب هی شعر ترانگیزد
حافظ شیرازی فرمود «کی شعر تر انگیزد خاطر که حزین باشد» پس میتوانیم نتیجه بگیریم اتفاقا همان طور که سعید بیابانکی گفته است «هی شعر تر انگیزد» خاطر که حزین نباشد. سعید بیابانکی خودش از آن دسته اصفهانیهایی است که خاطرش حزین نیست، در نتیجه میتواند کاری کند که خاطر ما و شما هم حزین نباشد. او این کار را با کتاب «هی شعر تر انگیزد» انجام داده است. این کتاب حاوی مجموعه شعرهای طنز و فکاهی سعید بیابانکی است که میتواند خاطر شما را از حزن و اندوه خالی و از بهجت و سرور پر کند. امتحانش قطعا ضرری ندارد.
کتاب هی شعر ترانگیزد را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب به علاقهمندان به شعر معاصر پیشنهاد میشود.
درباره سعید بیابانکی
سعید بیابانکی متولد چهارم مهر ۱۳۴۷ در خمینیشهر (سده سابق) در حوالی اصفهان است. نیاکان او اهل منطقه خور و بیابانک هستند و به گونهای به خاندان یغمای جندقی شاعر قرن ۱۳ و حبیب یغمایی متصلند. بیابانکی تحصیلات خود را در سال ۱۳۷۲ رشته کامپیوتر در دانشگاه اصفهان به پایان رساند. بیابانکی شاعری را از سال ۱۳۶۲ آغاز کرد و بهتدریج با ورود به انجمن ادبی سروش و انجمن ادبی صائب اصفهان در این مسیر پیشرفت کرد. او در قالبهای سنتی و سپید شعرهای زیادی دارد ولی در قالب غزل و چارپاره آثار قابل توجهتری خلق کرده و در زمینه شعرهای عاشقانه، آیینی، اجتماعی و طنز نیز آثار مشهوری دارد.
بیابانکی مدیر روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان، دبیر هنری سیزدهمین جشنواره شعر و داستان جوان سوره، عضو شورای عالی شعر صدا و سیما و عضو شورای علمی جشنواره شعر فجر بودهاست و عضو شورای شعر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. برنامه تلویزیونی نقد شعر در سالهای ۱۳۹۴ و ۱۳۹۵ در ۵۲ قسمت، هر هفته از شبکه ۴ با سردبیری و اجرای سعید بیابانکی بهصورت زنده پخش شد. اختصاص برنامهای در رسانه ملی برای اولین بار پس از انقلاب به فروغ فرخزاد بهصورت پخش زنده اتفاق مهمی بود. پیش از این، شعر فروغ فرخزاد در رسانه ملی مورد نقد و بررسی قرار نگرفته بود و پرداختن به شعر او همواره نوعی خط قرمز محسوب میشد.
اولین کتاب شعر او با نام ردپایی بر برف در سال ۱۳۶۹ توسط حوزه هنری منتشر شد ولی شهرت بیابانکی در سال ۱۳۷۶ با انتشار کتاب نیمی از خورشید اتفاق افتاد. سایر کتابهای چاپ شده این شاعر عبارت است از: «نه ترنجی، نه اناری»، «نامههای کوفی»، «سنگچین»، «یلدا»، «هی شعر تر انگیزد» (مجموعه شعر طنز)، «سکته ملیح»، «چقدر پنجره» (گزیده غزل)، «جامه دران» و «لبخندهای مستند» (نثرهای کوتاه طنز).
بخشی از کتاب هی شعر ترانگیزد
گاو مش حسن
مخزن دردهای بیدرمان
با شما هستم، ای روانکاوان!
بس که گفتید چرت و پرت به من
قرص بستید زرت و زرت به من
کار من روز و شب تخیّل شد
یکی از عضوهای من خل شد
یادتان هست؟ سالها بنده
با دو من قرص و عکس و پرونده
شده بودم مریض خالصتان
بیمۀ عمر و شخص ثالثتان
همه گفتید بایپلاری تو
عاشق سکه و دلاری تو
زخم میشد اگر کف پایم
فالمثل درد داشت آنجایم
سنگ میخورد اگر که بر پشتم
یا پشه میگزید انگشتم
یا که دلدرد میگرفتم من
یا ولو میشدم تو جوب لجن
یا سر شب کنار شمشادی
میگذشت از کنار من بادی
مینوشتید مشکلت عصبی است
خواجه فرمود این چه بوالعجبی است
الغرض من شبیه زایشگاه
شدهام موش آزمایشگاه
قرصهای سفید و ریز و درشت
عین اندوه قدس، ما را کُشت
قصه روز نخست روشن بود
ماجرا لخت کردن من بود
من از این پس خودم روانکاوم
به خدا، عین مش حسن، گاوم!
حجم
۲۸٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۱
تعداد صفحهها
۱۰۴ صفحه
حجم
۲۸٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۱
تعداد صفحهها
۱۰۴ صفحه
نظرات کاربران
کتاب صد و بیست و هفتم برنامه مطالعه از طرح کتابخانه همگانی، خیلی خوب بود ولی در دو جا سانسور داشت کتاب که با خط چین مشخص شده
سلامی دوباره.. دوستان این کتابی که میخوام معرفی کنم برای عده خاصی از مخاطبان مناسبه 😊.. این کتاب حامل شعر های طنز با پس زمینه اجتماعی، سیاسی هست که شاید به مزاج بعضی خوش نیاد.. البته تک و توک شعرهایی هم وجود داشت که
**انگشت پر عسل به دهان کسان مکن انها به مزه ی عسلت گیر می دهند** کتاب خیلی خوبی بود اشعار بامزه وطنز قشنگی داشت. خواندیم وخندیدیم ولذت بردیم🌼 باشد تا بخوانید وبخندید ولذت ببرید😊😊
باحال بود😂
استاد بیابانکی شاعری هستند که در شعر طنز و آیینی و عاشقانه و عارفانه و سیاسی و... بی نظیرند
خیلی ضعیف و دم دستی بود
تک و توکیش جالب بود هرچند همشهری هستی ولی خب...
خیییلی باحال بود
شعرهایی دلنشین و طنز و تر و تازه :)
من دوسش داشتم جالب بود