دانلود و خرید کتاب توهم دانش استیو اسلومن ترجمه مصطفی خدادادی

معرفی کتاب توهم دانش

توهم دانش اثر استیون اسلومن و فیلیپ فرن‌باخ کتابی در حوزه علوم شناختی با موضوع تفکر است.

درباره کتاب توهم دانش

رشته علوم شناختی در دهه ۱۹۵۰ با تلاش‌های ارزنده‌ای به‌منظور شناخت ذهن انسان - شاید پیچیده‌ترین پدیده عالم - به وجود آمد. این رشته در صدد پاسخگویی به این سوال است که چه فرایندهایی می‌تواند پدیده تفکر در انسان را توضیح دهد؟ چه فرایندهایی در مغز انسان، توانایی انجام محاسبات پیچیده ریاضی، فهم ارزش‌های اخلاقی و مذهبی و رفتارهای غیرمنفعت‌جویانه را برای او ممکن می‌سازد؟ چه اتفاقی در مغز، ما را قادر می‌سازد که با مهارت از پس انجام کارهای روزمره خود نظیر خوردن یک وعده غذایی با به‌کارگیری چاقو و چنگال، برآییم؟ می‌توان به اطمینان گفت که هیچ‌کدام از ماشین‌های تولیدشده به دست بشر و احتمالا هیچ‌کدام از سایر گونه‌های جانوری قادر به انجام این‌گونه کارها نیستند.

 درباره کتاب توهم دانش

 نویسندگان این کتاب که سال‌ها در حوزه علوم شناختی کار کرده‌اند در این کتاب شما را به سفری در علوم مختلف، از روان‌شناسی و کامپیوتر و رباتیک تا علوم سیاسی و نظریه تکامل خواهند برد و روشن خواهند کرد که ذهن انسان چگونه کار می‌کند و بشر چگونه در آن واحد از تفکری سطحی و قدرتمند بهره می‌گیرد. 

 خواندن کتاب توهم دانش را به چه کسانی پیشنهاد می کنیم

 علاقه‌مندان و پژوهشران حوزه علوم شناختی و کسانی که دوست دارند درباره کارکرد ذهن بشری بیشتر بدانند.

بخشی از کتاب توهم دانش

طبیعی است هیچ‌کس نمی‌تواند در همه جنبه‌های تمامی امور استاد باشد. حتی تولید و استفاده از ساده‌ترین اشیا هم نیازمند بهره‌گیری از دانش در عرصه‌های متفاوت هست. تاکنون مثال‌های ساده‌ای مطرح شدند و ما موضوعات پیچیده‌ای در عالم از قبیل باکتری، درخت، طوفان، عشق و فرایندهای بازیافت زباله را مطرح نکردیم. بیشتر انسان‌ها حتی به‌طور دقیق نحوه کارکرد چای‌ساز را هم نمی‌دانند. نمی‌دانند چسب چگونه دو کاغذ را در کنار هم نگه می‌دارد یا چه تکنولوژی‌هایی، بزرگنمایی دوربین‌های عکاسی را ممکن می‌کند. بدیهی است شناخت فرایندهای مغزی انسان، در هنگام بروز پدیده‌ای همچون عشق بسیار پیچیده‌تر هم باشد.

هدف ما این نیست که بگوییم همگی نادان هستیم. بلکه نکته این است که ما بیش از آنچه خودمان فکر می‌کنیم نادان هستیم. بدیهی است همه ما کم‌وبیش از اینکه توهم دانستن داشته باشیم رنجیده می‌شویم و برایمان دشوار است بپذیریم که دانشی به غایت محدود داریم.

اگرچه در پاسخ این ادعا می‌توان گفت «درست است که من در مورد همه امور اطلاع ندارم. اما من در توهم به سر نمی‌برم. اگرچه من دانشمند یا مهندس نیستم اما نیازی به دانستن این اطلاعات وجود ندارد. چرا که من به تمام اطلاعات مورد نیاز برای اتخاذ یک تصمیم مناسب در زندگی روزمره دسترسی دارم».

شما در چه حوزه‌ای اطلاعات بسیاری دارید؟ تاریخ؟ سیاست؟ سیاست‌گذاری اقتصادی؟ آیا تمام اطلاعات حوزه تخصص خود را با تمام جزئیات می‌دانید؟







Msn
۱۳۹۹/۰۶/۲۵

سلام موضوع کتاب: از اسمش معلومه.میخواد بگه که خیلی کمتر از اون چیزی که فکر میکنیم،میدونیم! نکات مثبت: ترجمه خوبه.حتی کلماتی که حس کرده که نیازه،انگلیسیشون رو اورده. متن هم روان بود. نکات منفی: بنظرم اصلا پیوستگی نداشت مطالب!که این باعث میشد نتیجه گیری سخت باشه. در

- بیشتر
سجاد
۱۴۰۲/۰۴/۱۶

من نسخه چاپی این کتاب رو دارم ولی الان که مقایسه کردم فهمیدم ترجمه انتشارات کوله پشتی روان تره☹️ تو خوندنش اذیت نمیشین.در ضمن انتشارات کوله پشتی ۲۸ صفحه زیاد تر از این انتشارات هست..این نشون میده که مترجمین این نشر

- بیشتر
کاربر 7327655
۱۴۰۳/۰۸/۲۶

کتاب خوبی است

پیروز
۱۴۰۱/۰۱/۱۴

کتابی خیلی خوب و پربار که مترجمان عزیز با حذف سلیقه ای برخی قسمت ها و اشتباهات خنده دار در ترجمه و آشفتگی نوشتارشان ، اون رو تبدیل به یک اثر بی ارزش کردند . ترجمه دیگر این کتاب بسیار بهتر

- بیشتر
ذهن انسان شبیه نمایشگر یک کامپیوتر نیست که برای نگه‌داشتن حجم زیادی از اطلاعات طراحی شده باشد، بلکه بیشتر شبیه برنامه‌ای است که به‌منظور استخراج مفیدترین اطلاعات ذخیره‌شده برای اتخاذ مناسب‌ترین تصمیم در موقعیت‌های نو و جدید طراحی شده است. بنابراین افراد اطلاعات کمی در مورد جزئیات وقایع در ذهن خود ذخیره می‌کنند. از این منظر ذهن انسان را می‌توان به زنبور و جامعه را به کندو تشبیه کرد. نکته این است که هوش یکایک ما منحصر به توانایی‌های مغزی ما نیست. بلکه بشر در پاسخگویی به فعل و انفعالات محیط پیرامونی خود از ذهنی جمعی بهره می‌گیرد. به عبارتی او از بدن خود، طبیعت و دانش سایر افراد در اتخاذ بهترین واکنش و تصمیم ممکن تاثیر می‌پذیرد. به بیان دیگر، تفکر انسان، بیشتر حاصل تفکر اجتماع است، تا قابلیت‌های ذهنی خود فرد.
reza
پی بردن به اینکه چقدر نمی‌دانیم، موثرتر از دانستن است.
nemo
ظاهرا، این واقعیت که اکثریت قاطع مردم دارای برخی از اولویت‌ها و ترجیحات هستند، به این معنا نیست که نظر آنها از روی آگاهی است.
nemo
هر یک از ما پنجره‌ای رو به دانش بی‌کران گیتی هستیم و اطلاعات و ادراک هر یک از ما جهان پیرامونی منحصربه‌فرد است. دانش جمعی ما را قادر می‌سازد در آن واحد از دریچه ده‌ها، صدها و بلکه هزاران پنجره به عالم نگاه کنیم. اما دانش جمعی تنها مادامی‌که افراد متخصص دانش خود را با دیگران در اشتراک می‌گذارند می‌تواند مفید باشد و در شرایط دیگر چه بسا بهره‌مندی از دانش جمعی گمراه‌کننده باشد.
esrafil aslani
توضیح علی یک روش موثر برای از بین بردن توهم است اما افراد دوست ندارند این توهمات را کنار بگذارند. به گفته والتر: توهم از اولین لذت‌هاست. لذا از بین بردن آن در واقع از بین بردن لذت مردم است. مردم دوست دارند احساس موفقیت کنند نه احساس بی‌کفایتی.
nemo
وقتی افرادی با عقاید یکسان در مورد موضوعی با یکدیگر بحث می‌کنند. مخالفت بین آنها با نظرهای مخالف، بیشتر می‌شود. به‌این‌ترتیب، پس از بحث و گفت‌وگو، حمایت آنها از دیدگاهی که قبل از بحث کردن داشتند، افراطی‌تر می‌شود. و این نوعی از تفکر گله‌ای است.
nemo
به‌طور کلی ما درکی از اینکه چقدر سطح دانستنمان کم است، نداریم. در واقع بهره بردن از دانشی اندک، در ما احساس متخصص بودن را ایجاد می‌کند. همین‌که حس متخصص بودن به ما دست داد، همانند یک متخصص صحبت می‌کنیم و معلوم می‌شود که مردم همواره صحبت می‌کنند درحالی‌که زیاد نمی‌دانند.
nemo
توهم درک مطلب، بدان دلیل ایجاد می‌شود که افراد درک مطلب را با آشنایی با مطلب اشتباه می‌گیرند. همین‌که چشمتان به متن می‌افتد، آن متن، ظاهرا در نوبت بعدی که آن را نگاه می‌کنید، برایتان آشنا خواهد بود. این موضوع حتی درصورتی‌که مدت زمان بسیاری از زمان خواندن آن گذشته باشد، صادق است. در
nemo

حجم

۳۷۶٫۰ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۸

تعداد صفحه‌ها

۲۹۸ صفحه

حجم

۳۷۶٫۰ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۸

تعداد صفحه‌ها

۲۹۸ صفحه

قیمت:
۴۰,۰۰۰
تومان