کتاب کلان داده
معرفی کتاب کلان داده
براین کلگ در کتاب کلان داده به ما نشان میدهد چگونه انقلاب اطلاعاتی زندگی ما را دگرگون میکند؟ این اثر را با ترجمه پری آزرم وند (مختاری) میخوانید.
درباره کتاب کلان داده
دنیای امروز ما، شرکتهای بزرگ و موفق اینترنتی و ... همه و همه از کلان داده استفاده میکنند. در حقیقت آنها با کمک این کلان دادهها که به نام بیگ دیتا (Big Data) شناخته میشوند به راحتی میتوانند کسب و کارشان را متحول کنند. با کمک این مثالها، درک این مطلب واضحتر میشود: آیا شما هم از خودتان پرسیدهاید شرکتهای اینترنتی از کجا میدانند که ما به چه چیزی فکر میکنیم؟ روباتهای فروش چطور میفهمند ما به چه نیاز داریم؟ چگونه دادهها به اطلاعات و اطلاعات به دانش تبدیل میشود؟
براین کلگ در این کتاب به این پرسشها پاسخ داده است. این کتاب ۷ فصل دارد و در هر کدام از این فصول به یکی از این موارد پرداخته شده است. حجم دادهها و اطلاعاتی که امروزه در اختیار ما است به کمکمان میآید تا مسائل و مشکلات را حل کنیم، به درخواستهای مصرف کنندگان پاسخ دهیم و یا به پیشبینی وضعیت آینده بپردازیم. اما کلان داده این قابلیت را دارد که هم کیفیت زندگی را بالا ببرد و هم سیستمی ایجاد کند که طبقهبندی شده و تمامیتخواه باشد. بهرحال نمیتوان کلان داده را نادیده گرفت.
براین کلگ در این کتاب ما را با این مفهوم آشنا میکند. آن را از زوایای گوناگون بررسی میکند تا در نهایت تصویر واضحی از آن به دست بیاوریم.
کتاب کلان داده را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به علاقهمندان علوم کامپیوتری و مطالعات جامعهشناسی پیشنهاد میکنیم.
درباره براین کلگ
براین کلگ در سال ۱۹۵۵ متولد شد. او نویسنده کتابهای علمی مشهوری مانند قالب واقعیت، خورشید چه رنگ است؟ و ده میلیارد فردا است. او همچنین برای نوشتن دو کتاب دنیای مهره و تاریخچه بیکرانگی نامزد دریافت جایزه انجمن سلطنتی برای کتابهای علمی شد. براین کلگ در حال حاضر برای نشریات علمی مانند نیچر و وال استریت ژورنال هم مطلب مینویسد.
بخشی از کتاب کلان داده
مشکل بتوان از «کلانداده» چشم پوشید. واژهها تمام مدت از گزارشهای خبری و فیلمهای مستند بر سر و روی ما میبارند. اگر چه دهههاست که ما در عصر اطلاعات زندگی میکنیم. پس چه چیزی تغییر کرده است؟
به یک نمونه موفق عصر کلانداده نگاهی بیفکنید: نتفلیکس. شرکتی که زمانی کارش کرایه دادن دیویدی بود از برکت کلانداده تغییر ماهیت داده است و این تغییر خیلی بیشتر از صرف انتقال از دیویدی به اینترنت است. ارائه خدمات ویدیوی درخواستی ناگزیر در گرو به کار گرفتن مقادیر زیادی داده است. هر چند کرایه دادن دیویدی هم به همین منوال بود. همه کاری که دیویدی میکند ذخیره چندین گیگابایت داده روی یک لوح فشرده بصری است. در هر دو مورد با دادهپردازی در یک مقیاس بزرگ سر و کار داریم. اما کلانداده معنایی بهمراتب بیشتر از این دارد. کلانداده مربوط میشود به کاربرد تمامی طیف دادههایی که برای دگرگون کردن یک سرویس یا سازمان در دسترس است.
نتفلیکس نشان میدهد که چگونه شرکتی که کارش ویدیو هنگام درخواست است میتواند کلانداده را محور کار خود قرار دهد. خدماتی مانند خدمات نتفلیکس بیشتر از یک ایستگاه سخن پراکنی متعارف متضمن ارتباط دوسویهای است. چنین شرکتی میداند چه کسی چه چیزی را در چه زمانی و در کجا تماشا میکند. سیستمهای آن میتوانند فهرست راهنمایی از معیارهای علائق بیننده، همراه با بازخورد آنان، تهیه کنند. ما در مقام بیننده پیامد این تحلیل را در توصیههای نتفلیکس میبینیم، و این توصیهها گاه عجیب به نظر میرسند زیرا سیستم سعی دارد پسند و ناپسند هر آدمی را پیشبینی کند.
از آنجاییکه رشته تخصصی خودم نرمافزار کامپیوتر هست، با مقوله کلان داده آشنایی داشتم. اما این کتاب از منظر عمومی به این بحث پرداخته و قابل فهم برای عموم مردم هست و همچنین مزایا و معایب آنرا بخوبی شرح و
در سالهای اخیر و با شروع انقلاب صنعتی چهارم، تکنولوژیهای بسیار زیادی به دنیای ما واردشده و خواهند شد؛ فنّاوریهایی مانند هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء، کلانداده، محاسبات ابری و… . بهموازات ورود این فنّاوریها به دنیای ما، بحثهایی نیز در
ترجمه بسیار بسیار ضعیفی دارد.