کتاب اندیشه در بحران؛ دفتر سوم
معرفی کتاب اندیشه در بحران؛ دفتر سوم
مجموعه پنج جلدی اندیشه در بحران به قلم دکتر شهریار زرشناس به مبانی فکری و اندیشه تعدادی از متفکران غربی پرداخته است که جلد سوم آن را با عنوان فریدریش فون هایک و ریچارد رورتی در نگاهی کوتاه میخوانید.
درباره مجموعه اندیشه در بحران
در کتاب اول این مجموعه دکتر زرشناس نگاه کوتاهی به به فروید و فرویدیسم انداخته است و مطالبی همچون زمانه و زندگی فروید ، روانشناسی و روانکاوی او، تفسیر فروید از انسان، دین و اخلاق از نظر فروید و... را بررسی کرده است.
جلد دوم این مجموعه به زندگی و ابعاد فکری آیزایا برلین، میلتون فریدمن و جان راولز اختصاص دارد.
اندیشههای فردریش فون هایک و ریچارد رورتی در دفتر سوم این مجموعه بررسی شدهاند، سرمایهداری مدرن و ایدئولوژیهای نئولیبرالیسم هم در این جلد معرفی و بررسی شدهاند.
در دفتر چهارم به آرا و زندگی ریمون آرون و نظم و نظام لیبرال سرمایهداری و افکار و زندگی رولان بارت پرداخته شده است.
و دفتر پنجم به ژان پل سارتر و ارنست کاسیرر و اندیشههای آنها اختصاص دارد.
خواندن مجموعه اندیشه در بحران را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
علاقهمندان به جامعهشناسی و فلسفه و نقد اندیشههای متفکران معاصر میتوانند از آرا و نظریات دکتر شهریار زرشناس در این مجموعه بهرهمند شوند.
بخشی از کتاب اندیشه در بحران؛ دفتر سوم
مناسبات اقتصادیـ اجتماعیای که سرمایهداری مدرن نامیده میشود در رنسانس و با رنسانس در قرن چهاردهم پدیدار شد. سرمایهداری مدرن نوعاً و ماهیتاً با مناسبات مبتنی بر تجارت و بازار و صناعتهای دستی و پیشهوریهای ماقبل مدرن در غرب و مناسبات اقتصادیـ اجتماعی تجاری و پیشهوری و صناعات سنتی جوامع مشرقزمین تفاوت دارد. انباشت و حرکت سودجویانه سرمایه مدرن و مدارها و سامانههایی که ذیل خود ایجاد میکند ماهیتاً با ثروتاندوزیها و زر و سیم انباشتنهای افسانهای شاهان هند و چین و گنجهای پنهانی نهفته در دل خاک آنها تفاوت دارد.
اساساً سرمایه محصول مدرنیته و صورتی از صور ظهورات اقتصادیـ اجتماعی اومانیسم است. در جوامع شرقی و در جماعتهای غربی قرون وسطایی و در پولیسهای یونانی و جمهوری و امپراتوری روم، ثروت (آن هم در مقیاس بزرگ و در اقسام و گونههای رنگارنگ) وجود داشته است، اما سرمایه فقط در عالم غرب مدرن و در ذیل اومانیسم پدیدار شده است و سرمایه و ثروت (در معنایی که در عوالم مختلف ماقبل مدرن شاهد ظهور آن بودهایم) باهم تفاوت ماهوی و ذاتی دارند.
نظام سرمایهداری جدید با خود سامانه بزرگ و فزاینده تجارت و بازار مدرن را پدید آورده است. بازار سرمایهداری صبغهای سکولارـ اومانیستی دارد و نوعاً و ذاتاً با آنچه با عنوان بازار سنتی میشناسیم تفاوت و تقابل دارد. از این رو، نمیتوان و نباید احکام تجارت و بازار سنتی را به تجارت و بازار سرمایهداری متجدد تعمیم داد.
حجم
۱۷۱٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۱۳۲ صفحه
حجم
۱۷۱٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۱۳۲ صفحه