کتاب مبانی نظری غرب مدرن
معرفی کتاب مبانی نظری غرب مدرن
مبانی نظری غرب مدرن کتابی از دکتر شهریار زرشناس است که در نشر معارف به چاپ رسیده است.
دفتر نشر معارف وابسته به نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، در سال ۱۳۷۶ تأسیس شد و در سال ۱۳۷۹ به صورت رسمی آغاز به کار کرد. این انتشارات تلاش میکند از دریچه اسلام ناب به بازخوانى، بررسى، نقد و تولید اندیشه در عرصههاى مختلف بپردازد.
از جمله این فعالیتها میتوان به چاپ بیش از ۱۱۰۰عنوان کتاب در زمینه دروس معارف اسلامى دانشگاهها، اندیشههای امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبرى، پرسشها و پاسخهاى دانشجویى، معارف قرآن و اهل بیت (ع)، دینپژوهى، اخلاق و عرفان، انقلاب اسلامى و تاریخ معاصر، مسائل جهان اسلام، غربشناسی، شبهات فکری و عقیدتی، مسایل تاریخی و فلسفی، علوم انسانی، مسائل تربیتى، زن، خانواده و نقد فمینیسم و… اشاره کرد.
نشر معارف اخیراً نیز گامهایی در حوزه ادبیات داستانی برداشته است. این انتشارات با راه اندازی ۳۰ مرکز فروشگاهی با عنوان تجاری «پاتوق کتاب» و همچنین برگزاری ۱۲ دوره مسابقات کتابخوانی «پویش روشنا» در سطح ملی، توانسته است گامهای مفید و موثری در توزیع و ترویج کتابخوانی کشور بردارد.
آنچه این روزها بیش از هرچیز دغدغه نسل انقلابی است آشنایی جوانان و دانشجویان با حقیقت دین و معارف اسلام است، انتشارات در این زمینه پیشرو است و تلاش دارد پاسخی علمی و دینی برای تمام سوالات این نسل داشته باشد.
درباره کتاب مبانی نظری غرب مدرن
شرایط خاص کشور ما در مواجهه با هجوم تندباد فرهنگ و ارزشها و آداب و عادات و فراتر از آن اعتقادات و اندیشههای اومانیستی و سکولاریستی برخاسته از تمامیت تاریخی فرهنگی به نام «غرب مدرن» یا مدرنیته، انجام کاوشهای نظری و نقد و بررسیهای مبنایی را در این زمینه برای مجامع علمی و پژوهشی و نهادهای دینی و فرهنگی ما به یک ضرورت مبرم و اجتنابناپذیر بدل ساخته است. واقعیت این است که یک بحران و کمبود عمیق نظری در خصوص تبیین دقیق منظومه فکری اصیلِ اسلامی برخاسته از میراث «کتاب و سنت» و تدوین یک خودآگاهی منسجم منتقد دینی نسبت به ماهیت تاریخی فرهنگی غرب مدرن و زیربناهای فلسفی و مظاهر ذاتی آن نظیر علوم جدید، تکنولوژی، مدل حکومتی مبتنی بر دمکراسی و پارلمانتاریسم و نظایر آنها، در کشور ما به طور جدی دیده میشود. این خلأ فکری و فرهنگی در هر دو وجه ایجابی و سلبی خود زمینهساز بسیاری از تشتّتها و نابسامانیهای اجتماعی و سیاسی کنونی گردیده است.
کتاب حاضر به صورت درسواره به نیت استفاده جهت تدریس در محافل و کلاسهای غربشناسی به صورتی مختصر و در عین حال جامع، تدوین شده است. در این کتاب با مفهوم شرق و غرب و تعبیر تاریخی و فرهنگی آن، غرب مدرن و ماهیت مدرنیته، ادوار تاریخی مدرنیته و ادئولوژی های آن و همچنین طبقات در جامعه مدرن آشنا خواهید شد.
خواندن کتاب مبانی نظری غرب مدرن را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
علاقهمندان به مباحث جامعهشناسی و علوم سیاسی به ویژه غربشناسی، مخاطبان این کتاباند.
چند نکته دربارهٔ این کتاب: ✅ این کتاب میتونه گزینهٔ مناسبی برای شروع مطالعات غربشناسی باشه؛ چراکه مرور سریعی داره بر تاریخ غرب مدرن و جنبشها و جریانهای فکری مهم این دوره. ❌ با این حال کتاب میتونست مفصلتر باشه و ابعاد
بیشک این کتاب یکی از بهترین کتابها برای شناخت کلی پایههای فکری مدرنیته و تمدن غرب(از دیدگاه انتقادی) هست.
گرچه کتاب بیشتر به جنبههای منفی مدرنیته میپردازد، اما نویسنده مستدل و منصفانه بحث میکند و به موضوع مسلط است.
من درحال خوندنش هستم و رسیدم به آخراش، با وجود انتقاداتی که بهش دارم ولی خیلی برام جذابه و دوست ندارم تموم شه
به نظرم مشکل جامعه ما از زمان قاجار تا به الان نشناختن درست غرب بوده.این کتاب به صورت مختصر یه ما کمک میکنه تا یه دید اجمالی روی پایه های فکری غرب داشته باشیم.
یک مقدمه بسیار خوب برای آشنایی با غرب مدرن🔥 کتاب به صورت آموزشی تدوین شده و سعی شده مبانی مهم و اساسی غرب مدرن توضیح داده شود. زبان کتاب هم به نسبت سایر کتابهای ایشون بهتره