دانلود و خرید کتاب ادبیات کهن جهان اسدالله غلامعلی
تصویر جلد کتاب ادبیات کهن جهان

کتاب ادبیات کهن جهان

معرفی کتاب ادبیات کهن جهان

ادبیات کهن جهان کتابی مشترک از اسدالله غلامعلی و غلامحسین دولت آبادی است که گنجینه ای از ادبیات کهن جهان را پیش روی مخاطب علاقه‌مند قرار می‌دهد.

 درباره کتاب ادبیات کهن جهان

ادبیات کهن گنجینه‌ای است از چگونگی زیستن، تفکر و آرزوهای مردم یک سرزمین در قرون گذشته. این آثار هم در زمان خود و هم در زمان حاضر حرف‌های زیادی برای گفتن داشته و دارند. از این رو شناخت ادبیات کهن برای اهالی ابدیات امروز و اهالی علوم مرتبط با ابیدات بسیار ضروری به نظر می رسد.

 کتاب ادبیات کهن جهان، به طور مختصر به آثار مهم ادبیات کهن مغرب زمین از دوران باستان تا قرون وسطی می‌پردازد و  در حکم یک شناخت اولیه‌ از ادبیات کهن غرب برای دوست‌داران ادبیات کهن است. 

 خواندن کتاب ادبیات کهن جهان را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

 همه دوست‌داران ادبیات کهن و پژوهشگران حوزه ادبیات و تاریخ ادبیات جهان

بخشی از کتاب ابدیات کهن جهان

بدون تردید عوامل فراوانی موجب پدید آمدن کمدی‌الهی شده است؛ شخصیت و سبک زندگی دانته و تاریخ فلورانس در قرن سیزدهم م.، فساد کلیسا، نزاع سفید و سیاه‌ها و... و همچنین تبعید دانته و آزاری که موجب شد هرگز به فلورانس بازنگردد. البته نباید فراموش کرد که اگرچه دانته از فراموشی بئاتریس سخن راند ولی عشق بئاتریس همچنان در کمدی‌الهی نیز حضور دارد. علاوه بر این حوادث، افرادی همچون هومر، ارسطو، ویرژیل، توماس آکویناس و... نیز بر دانته و کمدی‌الهی تأثیر نهاده‌اند. دانته با نگارش کمدی‌الهی دو خدمت به هم‌وطنانش کرد؛ اول این‌که نشان داد زبان ایتالیایی تا چه اندازه‌ای قوی و محکم است و می‌تواند جای زبان لاتینی را بگیرد و دوم، زبان تسکانی را که تا آن زمان یک زبان محلی بود زبانِ رایج سرزمین ایتالیا کرد. جایگاه دانته را می‌توان با هومر در یونان، شکسپیر در بریتانیا، سروانتس در اسپانیا، گوته در آلمان و رودکی در زبان فارسی مقایسه کرد. همهٔ این مردان بزرگ موجب وسعت و تحول زبان و ادبیات در کشورشان شده‌اند.

کمدی‌الهی سفری به دنیای خارج از انسان نیست، بلکه یک سفر درونی و معنوی‌ست و نمونه‌هایی از این دست را در ادبیات فارسی همچون منطق‌الطیر می‌توان یافت. در ظاهر دانته به دوزخ، برزخ و فردوس سفر می‌کند ولی او یک سفر برای شناخت خودش انجام می‌دهد و در این سفر لایه‌های مختلفی از درون خود را باز می‌شناسد. به همین دلیل است که آن را یک اثر تمثیلی می‌نامند. این‌که این حماسهٔ معنوی و عرفانی از تخیل دانته زاده شده است درست می‌باشد، ولی بدون تردید دانته علاوه بر ادبیات غرب از آثار ادبی ملت‌های دیگر همچون تمدن شرق نیز سود جسته است. این اثر حاصل باورهای مسیحی، فضای فکری قرون وسطی، تمدن یونان و روم و... می‌باشد که با زبانی صادقانه و شفاف و استعاری بیان شده است. در چنین اثری که عقل و عشق در هم آمیخته می‌شود، زبان استعاری و درهم‌آمیزیِ واقعیت و خیال لازم است. در اساطیر یونانی و رومی سفر به دنیای مردگان به وفور دیده می‌شود، ولی این‌جا ماهیتی دینی و مذهبی پیدا می‌کند. برخی از کتاب‌هایی که دارای درون‌مایهٔ سفر به جهان ارواح هستند عبارت‌اند از: ۱- ارداویراف‌نامه (ویراف به معنای مقدس نام یکی از موبدان، ارداویرافنامه همان معراج‌نامه است) که هزار سال قبل از کمدی‌الهی نوشته شده است. در این سفر دو فرشته با اسامی سروش اهلو و آذرایزد، ویراز (ویراف) را همراهی می‌کنند. البته در این کتاب بیشتر در مورد جهنم سخن رفته است. شباهت ارداویراف نامه و کمدی‌الهی بیشتر جنبهٔ بیداری مردم از خواب غفلت است. تفاوت‌های زیادی هم با هم دارند. ارداویراف‌نامه از برزخ آغاز می‌شود ولی دانته از دوزخ آغاز می‌کند. فضای ارداویراف‌نامه کاملاً آن جهانی یا متافیزیکی است ولی دوزخ دانته در قعر زمین جای دارد، برزخ روی زمین و بهشت در افلاک.



نظری برای کتاب ثبت نشده است
بریده‌ای برای کتاب ثبت نشده است

حجم

۱۹۳٫۰ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۴

تعداد صفحه‌ها

۱۷۶ صفحه

حجم

۱۹۳٫۰ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۴

تعداد صفحه‌ها

۱۷۶ صفحه

قیمت:
۱۵۰,۰۰۰
تومان