کتاب حماسه عاشورا (دفتر سی و سوم)
معرفی کتاب حماسه عاشورا (دفتر سی و سوم)
حماسه عاشورا دفتر سی و سوم از مجموعه چلچراغ حکمت کانون اندیشه جوان است. این مجموعه، اندیشهها و نظریات استاد شهید، مرتضی مطهری را برای نسل جوان مشتاق به اندیشههای این مرد بزرگ گردآوری کرده است.
علامه شهید مرتضی مطهری، بهعنوان یک چارچوب فکری جامع، معتدل، سالم، عقلانی و قوامبخش، میتواند جوان امروز و فردای ما را به مسیری مطمئن رهنمون سازد. اصالت، خلاقیت، انصاف، اتقان، رسایی قلم، روانی متن، پاسخ به نیازهای زمانه، ارائهٔ یک منظومه فکری منسجم، نقد منصفانه و دفاع قاطعانه از یافتهها و مواضع فکری خویش، از شاخصههایی است که اندیشههای علامهٔ شهید را دوام و جلا بخشیده است.
درباره مجموعه چلچراغ حکمت
در مجموعه چلچراغ حکمت که هر جلدش به یکی از اندیشههای استاد مطهری میپردازد کوشش شده است هر کتاب به تنهایی یک موضوع مستقل را دنبال کند؛ اصل بر بهگزینی باشد و دیدگاه استاد بهصورت موضوعی، از تمام آثار مکتوب و همچنین یادداشتهای منتشر شده، چکیدهسازی شود؛ دخل و تصرف نگارنده در حد گردآوری، اقتباس، تلخیص، تلفیق و تنظیم مطالب، در ساختاری مشخص و با یک فصلبندی نو و جذاب باشد؛ رعایت امانت و حفظ اصالت قلم و بیان استاد، محور تدوین هر اثر قرار بگیرد؛ برای اتقان و اعتبار اثر, همهٔ مطالب به آثار مکتوب شهید مطهری مستند شود و در پاورقیها, خواننده بر حسب مورد به مجموعهٔ آثار، یادداشتها و یا آثار مستقل استاد ارجاع داده شود؛ توضیحات نگارنده، جدای از متن و در مقدمه یا پسگفتار ارائه شود.
مجموعه کتابهای چلچراغ حکمت برای چه کسانی مناسب است
مخاطبان این مجموعه کتابها همانطور که در پیشگفتار این مجموعه آمده، نسل جوان حقیقتجو و پرسشگر امروزی است.
جملاتی از کتاب حماسه عاشورا (دفتر سی و سوم) در مجموعه چلچراغ حکمت
نهضت امام حسین (ع) یک نقطهٔ عطف در تاریخ اسلام است از آن روز دیگر مسئلهٔ خلافت با اسلام تفکیک میشود و مردم فهمیدند که اسلام را با خلافت نباید یکی دانست، حقیقت اسلام جای دیگری است. این تفکیک را حسینبنعلی (ع) با ریختن خونش در راه اسلام انجام داد.
نهضت امام حسین (ع)، یک انقلاب آگاهانه است؛ یک انقلاب اسلامی و نه یک انفجار. انقلاب آگاهانهای از ناحیه امام، اهلبیت و یارانش.
نهضتها و حرکتهای انسانها ممکن است نهضتی تک معنایی و تک مقصدی باشد و ممکن است در آن واحد مقصدها و هدفهای مختلف داشته باشد، گو اینکه همهٔ آن هدفها بازگشتشان به یک هدف اصلی باشد. از این رو انقلاب آگاهانه میتواند ماهیتهای مختلف داشته باشد. اتفاقاً در قضایای امام حسین (ع)، عوامل زیادی مؤثر است که این عوامل سبب شده است که نهضت امام یک نهضت چند ماهیتی باشد نه تک ماهیتی.
یکی از تفاوتهای میان پدیدههای اجتماعی و پدیدههای طبیعی این است که پدیدهٔ طبیعی باید تک ماهیتی باشد، نمیتواند چند ماهیتی باشد. یک فلز در آن واحد نمیتواند که هم ماهیت طلا را داشته باشد و هم ماهیت مس را. ولی پدیدههای اجتماعی، میتوانند در آن واحد چند ماهیتی باشند. یک نهضت میتواند ماهیت عکسالعملی داشته باشد، یعنی صرفاً عکسالعمل باشد، میتواند ماهیت آغازگری داشته باشد. اگر یک نهضت ماهیت عکسالعملی داشته باشد، میتواند یک عکسالعمل منفی باشد در مقابل یک جریان، و میتواند یک عکسالعمل مثبت باشد در مقابل جریان دیگر. همهٔ اینها در نهضت امام حسین (ع) وجود دارد. این است که این نهضت یک نهضت چند ماهیتی شده است.
فهرست کتاب حماسه عاشورا (دفتر سی و سوم)
پیشگفتار
درآمد
فصل اول: حیات و حماسهٔ امام حسین (ع)
فصل دوم: تحلیل واقعه عاشورا
فصل سوم: درسهای عاشورا
فصل چهارم: تجلی زن در کربلا
فصل پنجم: تحریفهای عاشورا
فصل ششم: پاسخی به پرسشها
پیوست ۱: حرکتهای بازدارنده در نهضت عاشورا
پیوست ۲: روزشمار جریان نهضت امام حسین (ع)
برای مطالعهٔ بیشتر
کتابنامه
یادداشتها
حجم
۱۴۵٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۱۲۰ صفحه
حجم
۱۴۵٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۱۲۰ صفحه