کتاب سیری در سیره معصومین (ع)
معرفی کتاب سیری در سیره معصومین (ع)
کتاب سیری در سیره معصومین (ع)، خلاصه آثار استاد شهید مرتضی مطهری، یکی از کتابهای تخصصی دانشگاه امام صادق (ع) است که برای دانشجویان علوم دینی و طلاب منتشر شده است.
انتشارات دانشگاه امام صادق علیه السلام بهعنوان یکی از برجستهترین ناشران دانشگاهی کشور بهطور ویژه و تخصصی در حوزههای مطالعاتی بینرشتهای فعالیت مینماید.
این انتشارات به مثابه بازوی ترویجی دانشگاه اسلامی مرجع کشور، طی قریب به ۲۰ سال فعالیت در حوزههای علوم انسانی و اسلامی در راستای افقگشایی مرزهای دانشی و تاکنون توانسته است با قریب به ۱۰۰۰ عنوان اثر تألیفی، تنظیمی، تدوینی و ترجمهای، پاسخگوی بخشی از نیاز روزافزون جامعه علمی کشور باشد.
کسب رتبه اول و برگزیده شدن در جشنوارههای مختلف سبک زندگی، کتاب سال دانشگاهی، کتاب سال دانشجویی، کتاب سال ایران، کتاب سال بانوان، فارابی، کتاب مقاومت، کتاب فصل ج.ا.ایران، پژوهش فرهنگی سال ج.ا.ایران و دکترین مهدویت از جمله جوایز و افتخارات این انتشارات است.
انتشار بیش از ۴۰۰ عنوان کتب میانرشتهای در زمینه علوم انسانی ـ اسلامی، انتشارات دانشگاه را یکی از پیشگامان تهیه و طبع این آثار در کشور بهشمار میآورد. همچنین ایجاد ظرفیت تولید سالانه بیش از ۱۰۰ عنوان کتاب نشر اولی و تحقق این ظرفیت در ادوار مختلف، انتشارات دانشگاه امام صادق (ع) را در رسته ناشران حرفهای کشور قرار داده است.
درباره کتاب سیری در سیره معصومین (ع)
کتاب سیری در سیره معصومین (ع)، خلاصهای است از کتابهای سیری در سیره نبوی، سیری در سیره ائمة اطهار، جاذبه و دافعه علی، سیری در نهجالبلاغه و حماسه حسینی، که محور همگی آنها زندگانی، سیره و سخنان معصومین میباشد.
کتاب «سیری در سیره نبوی» که قبلاً تحت عنوان «سیره نبوی» منتشر میشد و پس از مدتی با اصلاحاتی از جانب انتشارات صدرا منتشر گردید و تاکنون ۲۲ بار تجدید چاپ شده است، سه بخش دارد: بخش اول که «دیباچه» نام گرفته دو مقاله از استاد مطهری است که در مقدمههای مجلات اول و دوم کتاب «محمدخاتم پیامبران» نوشته شده است. کتاب مذکور مجموعه مقالاتی از چند تن از نویسندگان است که حسینیه ارشاد با نظارت استاد مطهری در شهریور سال ۱۳۴۸ به مناسبت آغاز پانزدهمین قرن هجرت منتشر نمود و خود استاد نیز مقالاتی از جمله «ختم نبوت» و «پیامبر امّی» را در آنها نوشت و این دو مجلد بهترتیب در سالهای ۱۳۴۷ و ۱۳۴۸ منتشر گردید. در مقدمه جلد اول (دعوتهای سه بعدی) به این مطلب اشاره میشود که شعاع تأثیر دعوتهای پیامبران، هم از حیث تعداد پذیرندگان، هم از حیث زمان و هم از حیث عمق، نسبت به سایر دعوتها بسیار بیشتر بوده است و به علت همین تأثیر گسترده، طولانی و عمیقِ دعوتهای آنها میتوان گفت که آنان، مستقیم یا غیرمستقیم، آفرینندگان تاریخند. در مقدمه جلد دوم (موج اسلامی) به این مسأله اشاره میشود که اغلب، با گذشت زمان از قوت و شدت امواج اجتماعی کاسته میشود، حال آن که هر چند زمان میگذرد و امواج مخالف بیشتر میشود، قوت و شدت امواج دینی بیشتر میگردد.
بخش دوم کتاب «سیری در سیره نبوی» مشتمل بر هشت سخنرانی استاد میباشد که در فرودین ۱۳۵۴ در مسجد جامع بازار تهران ایراد شده است. عنوان اولیه این مباحث «منابع شناخت از نظر اسلام» بود که استاد پس از بر شمردن چند منبع، سیره اولیای دین را نیز به عنوان یکی از این منابع معرفی نموده، از آنجا وارد بحث «سیره نبوی» شده است. استاد مطهری درباره اهمیت موضوع سیره چنین میگوید: «چند سال پیش من فکر کردم در زمینه سیره پیغمبر اکرم کتابی بنویسم... مقدار زیادی یادداشت تهیه کردم، ولی هر چه جلو رفتم، دیدم مثل این است که دارم وارد دریایی میشوم که بتدریج عمیقتر میشود.» در این سخنرانیها پس از مقدمهای در نقد این فکر انحرافی که «ما قادر به پیروی از اولیای دین نیستیم» به بحث از معنای سیره و انواع آن و وجود سیره به عنوان منطق عملی ثابت در اکثر شخصیتهای برجسته پرداخته شده و سپس درباره برخی سیرههای پیامبراسلام و اموری همچون کیفیت استخدام وسیله توسط پیامبر، سیره ایشان در تبلیغ اسلام و نقش آن در گسترش سریع اسلام بحث میشود.
بخش سوم این کتاب که تحت عنوان «ضمیمه» نام گرفته یک سخنرانی در باب تاریخچه زندگی رسول اکرم و تحلیل سخنانی چند از آن بزرگوار است که در سالروز میلاد آن حضرت در حدود سال ۱۳۴۸ در حسینیه ارشاد ایراد شده است. در پایان اصل کتاب «سیری در سیره نبوی»، استاد مطهری صد سخن از پیامبراکرم را برای شخصی که قصد چاپ مجموعهای تحت عنوان «حکمت ادیان» داشت، آورده است که در خلاصهها از آوردن آن خودداری شد و مشتاقان میتوانند به اصل کتاب مراجعه کنند.
کتاب «سیری در سیره ائمه اطهار» نیز که اول بار توسط انتشارات صدرا در سال ۱۳۶۷ منتشر شد و تاکنون ۱۹ بار تجدید چاپ شده است، مشتمل است بر یازده سخنرانی که در هشت فصل آمده و یک مقدمه با عنوان «مقایسه روش امامحسین با سایر ائمه» در باب تقیه در ائمه و عدم تقیه در امام حسین، که از دستنوشتههای شخصی استاد مطهری میباشد. فصل اول کتاب که به عنوان گفتار دوم از خلاصه این کتاب آمده، سخنرانیای است تحت عنوان «مشکلات علی» که در تاریخ ۱۳۴۹/۸/۳۰ (۲۱ رمضان ۱۳۹۰) در حسینیه ارشاد ایراد شده و پس از اشارهای به مشکل کشته شدن عثمان (مشکل نفاق) به معضل خوارج و مسأله خشکمقدسی میپردازد.
کتاب سیری در سیره معصومین (ع) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
کتاب ارزشمند سیری در سیره معصومین (ع) در جهت آموزش و ارتقای علمی دانشجویان و طلاب علوم دینی تالیف شده است.
حجم
۶٫۵ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۲۶۷ صفحه
حجم
۶٫۵ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۲۶۷ صفحه