کتاب اهل بیت (ع) (دفتر سیزدهم)
معرفی کتاب اهل بیت (ع) (دفتر سیزدهم)
ٰاهل بیت (ع) دفتر سیزدهم از مجموعه چلچراغ حکمت کانون اندیشه جوان است. این مجموعه، اندیشهها و نظریات استاد شهید، مرتضی مطهری را برای نسل جوان مشتاق به اندیشههای این مرد بزرگ گردآوری کرده است.
علامه شهید مرتضی مطهری، بهعنوان یک چارچوب فکری جامع، معتدل، سالم، عقلانی و قوامبخش، میتواند جوان امروز و فردای ما را به مسیری مطمئن رهنمون سازد. اصالت، خلاقیت، انصاف، اتقان، رسایی قلم، روانی متن، پاسخ به نیازهای زمانه، ارائهٔ یک منظومه فکری منسجم، نقد منصفانه و دفاع قاطعانه از یافتهها و مواضع فکری خویش، از شاخصههایی است که اندیشههای علامهٔ شهید را دوام و جلا بخشیده است.
درباره مجموعه چلچراغ حکمت
در مجموعه چلچراغ حکمت که هر جلدش به یکی از اندیشههای استاد مطهری میپردازد کوشش شده است هر کتاب به تنهایی یک موضوع مستقل را دنبال کند؛ اصل بر بهگزینی باشد و دیدگاه استاد بهصورت موضوعی، از تمام آثار مکتوب و همچنین یادداشتهای منتشر شده، چکیدهسازی شود؛ دخل و تصرف نگارنده در حد گردآوری، اقتباس، تلخیص، تلفیق و تنظیم مطالب، در ساختاری مشخص و با یک فصلبندی نو و جذاب باشد؛ رعایت امانت و حفظ اصالت قلم و بیان استاد، محور تدوین هر اثر قرار بگیرد؛ برای اتقان و اعتبار اثر, همهٔ مطالب به آثار مکتوب شهید مطهری مستند شود و در پاورقیها, خواننده بر حسب مورد به مجموعهٔ آثار، یادداشتها و یا آثار مستقل استاد ارجاع داده شود؛ توضیحات نگارنده، جدای از متن و در مقدمه یا پسگفتار ارائه شود.
مجموعه کتابهای چلچراغ حکمت برای چه کسانی مناسب است
مخاطبان این مجموعه کتابها همانطور که در پیشگفتار این مجموعه آمده، نسل جوان حقیقتجو و پرسشگر امروزی است.
جملاتی از کتاب اهل بیت (ع) (دفتر سیزدهم) در مجموعه چلچراغ حکمت
از دیرباز این پرسش مطرح است که چرا در قرآن کریم نامی از خاندان رسالت، بهخصوص علی (ع) برده نشده است؟ در عین حال، شیعه بر این باور است که خداوند به پیامبر اکرم (ص) امر میکند که جانشینی علی (ع) را بهصراحت اعلام کند.
اصولاً روش قرآن کریم بیان اصول و قواعد است و بهصورت فردی و شخصی به موضوعها نپرداخته است. این شیوه یکی از امتیازهای این کتاب الهی است. افزون بر آن، بررسی آیاتی از قرآن کریم که در شأن اهلبیت (ع) بهویژه آیاتی که از دیدگاه شیعه دربارهٔ امیرمؤمنان (ع) نازل شده است، نشاندهندهٔ ویژگی خاص آنها است. گویا تلاش شده است که این مطالب، لابهلای مطالب دیگر یا در ضمن مطلب دیگری بیان شود؛ هرچند قراین و دلایل محکمی در خود آیات وجود دارد که نشاندهندهٔ ارتباط آنها با خاندان رسالت (ع) است.
برای نمونه، میتوان از آیهٔ تطهیر نام برد. محتوای آیه حتی با صرفنظر از قراین تاریخی و روایی کاملاً روشن است. خداوند چنین اراده کرده است که از شما، اهلبیت، پلیدی را زایل کند و شما را به نوع خاصی تطهیر و پاکیزه کند. مشخص است که مراد از «تطهیر»، تنها تطهیر عرفی و بهداشتی نیست. مسلماً تطهیری که آیه به آن اشاره دارد در درجهٔ اول شامل زدودن پلیدیهایی است که خود قرآن آنها را «رجس» مینامد. رجس به معنای تمام چیزهایی است که مورد نهی قرآن کریم قرار گرفته است. به دیگر سخن، آنچه گناه شمرده میشود، اعم از گناه اعتقادی، گناه اخلاقی و یا گناه عملی، رجس و پلیدی است. از اینرو، آیهٔ تطهیر بیانگر، عصمت اهلبیت (ع) یعنی منزه بودن آنها از هر نوع آلودگی است.
فهرست کتاب اهل بیت (ع) (دفتر سیزدهم)
پیشگفتار
درآمد
فصل اول: ضرورت شناخت اهلبیت (ع)
۱. اهلبیت (ع) یکی از منابع شناخت حقایق اسلام
۲. الگو بودن اهلبیت (ع)
۳. اجتناب از مرگ جاهلی
۴. نقش اهلبیت (ع) در تربیت نفوس
۵. نقش شناخت و پیروی از اهلبیت (ع) در پذیرش اعمال
فصل دوم: روش شناخت اهلبیت (ع)
۱. روش قرآن در معرفی اهلبیت (ع)
۲. روش پیامبر اکرم (ص) در معرفی خاندان رسالت (ع)
۳. مصداقشناسی اهلبیت (ع)
۴. اهلبیت (ع) در کلام علوی
۵. خاندان رسالت (ع) از دیدگاه اهلسنت
۶. سیره عملی اهلبیت (ع)
فصل سوم: سیره اهلبیت (ع)
مفهومشناسی سیره
حجیت سیره اهلبیت (ع)
وحدت سیره اهلبیت (ع)
تعارض ظاهری سیره اهلبیت (ع)
الف. سیره عبادی اهلبیت (ع)
ب. سیره تبلیغی و فرهنگی خاندان رسالت (ع)
ج. سیره معیشتی خاندان رسالت (ع)
د. سیره سیاسی و مدیریتی خاندان رسالت (ع)
ه. سیره نظامی اهلبیت (ع)
فصل چهارم: ولایت اهلبیت (ع)
مفهومشناسی ولایت
مراتب ولای خاص
برای مطالعه بیشتر
کتابنامه
یادداشتها
حجم
۷۷٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۹۶ صفحه
حجم
۷۷٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۹۶ صفحه