کتاب قلعهی حیوانات
معرفی کتاب قلعهی حیوانات
قلعه حیوانات یکی از آثار شاخص جورج اورول، نویسنده و روزنامهنگار معروف قرن بیستم است. حمیدرضا بلوچ این کتاب را به فارسی ترجمه کرده است.
اورول کتاب قلعه حیوانات را در طول جنگ جهانی دوم نوشت؛ این اثر بهطور غیرمستقیم به شرایط حاکم بر شوروی سابق، اشاره دارد. قلعه حیوانات به دلیل روابط خوب میان انگلیس و شوروی در آن زمان، مجوز انتشار نیافت؛ تا درنهایت در سال ۱۹۴۵ در انگلستان منتشر شد و در اواخر دهه ۱۹۵۰ به شهرت رسید.
خلاصه کتاب قلعه حیوانات
حیوانات مزرعه آقای جونز در اقدامی انقلابی او را از مزرعه بیرون میکنند و خود اداره آن را به دست میگیرند تا برابری، رفاه و آسایش را برای حیوانات مزرعه فراهم کنند. رهبری این جنبش را گروهی از خوکها به عهده میگیرند اما طولی نمیکشد که آنها هم به رهبری خوکی به اسم «ناپلئون» شروع به بهرهکشی از حیوانات دیگر میکنند و مشکلات جدید به وجود میآید.
کتاب قلعه حیوانات نوشته جورج اورول بهطور غیرمستقیم به شرایط حاکم بر شوروی سابق، اشاره دارد. اورول با نگارش این کتاب از استبداد طبقه حاکم شوروی انتقاد کرد. او معتقد بود نظام شوروی به یک دیکتاتوری تبدیل شده است. در رمان پیشرو، انقلاب حیوانات مزرعه، نماد انقلاب کارگری بر ضد نظام سرمایهداری و سرنوشت آن است.
خواندن کتاب قلعه حیوانات را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
جورج اورول در کتاب قلعه حیوانات، مدل حکومتی اتوپیامحورانه (آرمانشهری) که در نیمه نخست سده بیستم بسیار محبوب بود را به چالش میکشد. مطالعه این کتاب را به علاقمندان رمانهای خارجی پیشنهاد میکنیم. کتاب قلعه حیوانات جزو اثرگذارترین رمانهای قرن بیستم بهشمار میرود و مطالعه آن زمینه آشنایی مخاطبان با مدل حکومتی کمونیستی و چالشهای آن را فراهم میکند.
درباره جورج اورول
اریک آرتور بلر با نامِ مستعار جُرج اوروِل، داستاننویس، روزنامهنگار، منتقدِ ادبی و شاعر مشهور قرن بیستم در ۲۵ ژوئن سال ۱۹۰۳، در شهر موتیهاری، بهار (استان هند) در راج بریتانیا زاده شد. زمانی که اریک یک ساله بود، مادرش او و خواهر بزرگترش را به انگلستان برد.
زندگی در محیطی طبقاتی در هند و انگلیس باعثِ نگاهِ ویژه او به فقر شد؛ موضوعی که مهمترین عنصرِ رمانها و نوشتارهای جورج اورول را تشکیل میدهد. در جوانی برای کسب تجربه مدتی را در بین فقرا، بیخانمانان و کارگرانِ فصلی لندن و پاریس گذراند و بعضی مواقع در ظرفشوییِ یک هتل کار میکرد. در این زمان شروع به نوشتن تجربیات خود کرد که به نخستین کتابش آس و پاسها در پاریس و لندن منجر شد. پس از انتشار این کتاب، به رماننویسی پرداخت و دو رمان نخستش نیز بر اساس همین تجربیاتش در برمه (روزهای برمه) و انگلیس (دختر کشیش) شکل گرفت. هوای تازه واپسین رمان او پیش از آغاز جنگ جهانی دوم است. در سالهای نخستین جنگ به روزنامهنگاری و نقد کتاب پرداخت، ولی در سال ۱۹۴۳ پس از مرگ مادرش کار بر روی رمانی که تا امروز به آن مشهور است یعنی مزرعه حیوانات (قلعه حیوانات) را آغاز کرد. باید خاطرنشان ساخت اورول را بیشتر برای دو کتاب سرشناس و پرفروشش مزرعه حیوانات و رمان ۱۹۸۴ میشناسند. این دو کتاب بر روی هم بیش از هر دو کتابِ دیگری از یک نویسنده قرن بیستمی، فروش داشتهاند.
هفت ماه پس از چاپ کتاب ۱۹۸۴، اورول در بیستم ژانویه ۱۹۵۰ درگذشت. به درخواست خودش، پیکرش را سوزاندند و خاکسترش را در گورستانی گمنام و پرت در دهکدهای به نام ساتن کورتینی در نزدیکی آکسفورد به خاک سپردند.
جملاتی از کتاب قلعه حیوانات
در ماه آوریل، در مزرعه حیوانات اعلام جمهوری شد. آنها به یک رئیسجمهور نیاز داشتند و مسلماً کسی جز ناپلئون سزاوار نامزدی برای این کار نبود، پس او به رأی آراء انتخاب گردید.
در همان روز انتخابات، شایع شد که اسناد جدیدی درباره همکاریهای اسنوبال با جونز به دستشان رسیده و مشخص شد که اسنوبال فقط نمیخواسته که در جنگ گاودانی با شکست مواجه شوند، بلکه او با حیله در طرف جونز میجنگیده و در حقیقت اسنوبال بوده که آدمها را برای جنگ مدیریت میکرده و در حالیکه شعار «زنده باد بشریت» را سر میداده، وارد جنگ شده است؛ تازه زخمهای پشتش هم که تعدادی از حیوانات آن را به یاد میآوردند، جای دندانهای ناپلئون بوده است.
در اواسط تابستان موزز، زاغ اهلی، پس از سالها ناپدید شدن باز در قلعه حیوانات پیدا شد. او اصلاً تغییری نکرده بود؛ طبق معمول کار نمیکرد و درباره موضوعات قدیم مثل کوه شکلات و چیزهای دیگر صحبت میکرد. او ساعتها بر روی تنه درختی مینشست و بالهای سیاهش را بر هم میزد و با هر که به حرفهایش گوش میداد، مدتی طولانی حرف میزد. موزز با منقارش آسمان را نشان میداد و میگفت:
- دوستان، درست آن بالا بالاها، پشت ابرهایِ سیاه، سرزمینی شکلاتی وجود دارد و این همان سرزمینی است که ما حیوانات بیچاره را از رنج کار کردن رها میکند...
برای مطالعهی جملههای بیشتری از کتاب قلعه حیوانات، بخش نمونه کتاب را رایگان دانلود کنید.
همه ی مردم ایران باید این کتابو بخونن. البته فکر میکنم حکومت زمانی این کتاب رو از ممنوعیت خارج کرد که فهمید ملت ما بی بخار تر از این حرفهان که یک کتاب تاثیری روشون بزاره.. همیشه برام سوال بوده
تو نظرات خوندم که گفتن این کتاب خیلی از لحاظ ادبی چیز خاصی نیست و چون موضوعش سیاسی بوده انقدر مشهور و محبوب شده. خواستم بگم اصلا اینطور نیست! خیلی کتاب و رمان تو این حوزه نوشته شدن ولی به
همه باهم برابرند..اما بعضی ها برابرترند...👏📚
اگر کتابهای داستانی هم میخونیم چه خوبه کتابهایی بخونیم که به شعور و فهم اجتماعیمون اضافه کنند . کتابهایی که با خوندن اونها انسانها به معنای واقعی باسواد میشن . کتابهایی که بعد از خوندشون حس خوبی بهت میدن از
من که خیلی خوشم اومد. ولی حیف که بد تموم شد. با خوندن این کتاب به مهمترین عامل سلطه بر ملت ها میتوان پی برد که چیزی نیست جز ترکیب جهل و امید
به نظرم یکی از کتابهاییه که همه باید بخونن
عاقبت انقلاب های ایدیولوژیک....چهارپا خوب..دوپا بهتر.
همه ی ایران باید این کتابو بخونن👌
یه کتاب بسیار عالی و تا حدودی سیاسی که افراد قبل از حکومت و بعدش رو معرفی میکنه من نسخه صوتی این کتاب رو گوش کردم بسیار عالی بود بعضی از جملاتش به قدری برام آشنا بود که کلی منو
کتاب فوق العاده عالی و پر محتواعه و تک تک خط هاش حرفی بره گفتن داره. باعث تاسفه ک بگم کلمه کلمه این کتاب مملکت خودمون رو توصیف میکنه😔👌🏻