کتاب لینکلن در باردو
خواندن نظراتمعرفی کتاب لینکلن در باردو
اولین رمان بلند جورج ساندرز، رماننویس و مقالهنویس آمریکایی، «لینکلن در باردو» به حدی زیبا، تأثیرگذار، خلاقانه و متفاوت است که توانست جایزهی ادبی «من بوکر» ۲۰۱۷ را بهدستآورد.
این اثر، چه از نظر سبک و چه از نظر محتوا، بسیار متفاوت و خاص است و پرسشهای فلسفی و اخلاقی زیادی را در ذهن خواننده ایجادمیکند.
«لینکلن» شانزدهمین رئیسجمهور آمریکا در اولین شب مرگ پسر ده سالهاش، بر سر مزار او میرود، گریه میکند و به مرگ فرزندش فکر میکند. داستان در عالم «باردو» رُخ میدهد. باردو واژهای بودایی معادل برزخ است، جایی که روح میان تناسخ و مرگ به سر میبرد و با جسم ارتباطی ندارد. کسانی که مردهاند مرگ خود را باور ندارند. آنها خود را بیمار میدانند و در آرزوی بازگشت به مکان قبلی هستند، که همان کره خاکی و زندگی دنیوی است. آنها لحظهشماری میکنند تا بهبودی خود را به دست آورند و بار دیگر از نو زندگی کنند، غافل از اینکه ارواحی غیرقابل بازگشتند.
ساندرز از صداهای مختلفی مانند راویان تاریخی، آشنایان لینکلن و ارواح استفاده کرده و داستان را خلق کرده است. چند راوی داستان را بازگو میکنند. بخشهایی از داستان نیز روایتهای تاریخی دارد. ساندرز ما را با این کتاب به سفری جادویی میبرد.
دریا؛ دریا
زهره مهرنیا