کتاب اپرتها
۲٫۳
(۳)
خواندن نظراتمعرفی کتاب اپرتها
سید محمدرضا میرزاده عشقی، فرزند حاج سید ابوالقاسم کردستانی، در دوازدهم جمادیالاخر ۱۳۱۲ هجری قمری (مطابق ۱۲۷۳ شمسی) در همدان متولد شد، و در بامداد آخرین روز ذیقعده ۱۳۴۲ ه. ق (۱۲ تیر ۱۳۰۳ شمسی)، در سیسالگی، بهضرب گلوله اراذلی که مخالفانش اجیر کرده بودند، کشته شد. خود او وقتی در مقاله «جمهوری نابالغ» نوشته بود: «من اینها را حالا مینویسم، چون تا آن روز شاید در ایران یا اصلاً در دنیا نباشم.» مرگ قریبالوقوعاش را پیشبینی کرده بود.
میرزاده عشقی قبل از آنکه نویسنده نمایشنامه یا «اپرت» (نمایش تمامآهنگ) باشد روزنامهنگار و شاعری اهل سیاست بود که نیش قلمش متوجه دولتمردان فاسد، استعمارگران و مرتجعان بود. از هفتسالگی در مدارس «الفت» و «آلیانس» تهران به تحصیل پرداخت و زبان فرانسه را بهخوبی آموخت. در هفدهسالگی درس و مدرسه را رها کرد و بهکارهای اجتماعی علاقه نشان داد. در ۱۳۳۳ ه. ق. روزنامه «نامه عشقی» را در زادگاهش انتشار داد، و در اوایل جنگ جهانی اول همراه گروهی از «سیاسیون» به استانبول، که کانون فعالیت «ملیون» بود، مهاجرت کرد. نخستین اثرش را بهشعر با نام «نوروزی نامه» در همین ایام انتشار داد.
«نمایش تمام آهنگ» (اپرا) «رستاخیز سلاطین ایران در ویرانههای مداین» نیز حاصل همین سالهاست. خودش درباره «مبدأ نگارش» این «اپرا» نوشته است که در ۱۳۳۴ قمری در مسافرت از بغداد به موصل مخروبه بعضی از قصرهای حوالی خرابههای شهر معظم مداین را زیارت کرده و «از خود بیخود» شده، و «اپرای رستاخیز نشانههای قطرات اشکی است که بر روی کاغذ به عزای مخروبههای نیاکان بدبخت» ریخته است. خود او همچنین در «جریده قرن بیستم» درباره این «اپرا» نوشته است: «بهترین و مؤثرترین نمایشها امروز نمایشهای آهنگی است. این قسم نمایش تمام منظوم و تمام موسیقی است. چون موسیقی و شعر یک اثرات مخصوصی در ذهن بشر دارد به نمایش آهنگی امروزه در دنیا خیلی اهمیت میگذارند.»
دیکته و زاویه
غلامحسین ساعدی
کنز الثعالباحمد محمد
شخصیتهایی برای ویولن و ارکسترایاکووس کامبانلیس
پنج حکایتویلیام شکسپیر
پس از سقوطآرتور میلر
دکان نانواییبرتولت برشت
گزارش آماری در رابطه با توسعهی اینترنت در چینسیدمرتضی موسویان
مقررات شرعی ساختمان و مهندسانمحمد معرفت
چوب زیر بغل و دو ضرب در دو مساوی بینهایتبهمن فرسی
خانه روشنیغلامحسین ساعدی
نیه توچکا نیزوانوافئودور داستایفسکی
عابر هواییاوژن یونسکو
اون آقا، اون خانوم: نمایشنامهژان پییر مارتینز
خوابنگاریهای دوازده سال و یک بهارافشین هاشمی
تاریخ و تحول ادبیات جدید ایرانبزرگ علوی
آندایچمرم اوجانهسیاوش پورصمدی
حجم
۳۵٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۸۵
تعداد صفحهها
۷۷ صفحه
حجم
۳۵٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۸۵
تعداد صفحهها
۷۷ صفحه
قیمت:
۲۷,۰۰۰
۸,۱۰۰۷۰%
تومان
نظرات کاربران
کتاب، حاویِ سه تا از نمایشنامه های تمام آهنگ میرزاده عشقی هست که با فاصله چند سال، نوشتند و در زمان حیات شون هم اجرا شده. شرح مفصلِ نگارش و اجرای این نمایشها در ابتدا بیان شده و سپس در ادامه، نمایشها اومده. اما درباره