کتاب بیست و سه گفتار دربارهی سرمایهداری
خواندن نظراتمعرفی کتاب بیست و سه گفتار دربارهی سرمایهداری
ها جون- چانگ، استاد اقتصاد دانشگاه کمبریج است.
«بیست و سه گفتار دربارهی سرمایهداری» کتابی است در نقد اقتصاد نولیبرال که سال ۲۰۱۰ در میان پرفروشترین کتابهای بینالمللی رتبه نخست را بدست آورده است.
نویسنده عملکرد اقتصاد نولیبرال و آنچه را که طی این چند دهه تحت سیطره ایدئولوژی بازار آزاد روی داده است به زبانی ساده، افشاگرانه و جذاب تشریح میکند و از این رهگذر بسیاری از فرضیات موهومی را که اقتصاد سرمایهداری از ابتدا به عنوان اصولی قطعی و بیچون و چرا مبنای نظریهسازی خود قرار داده است در هم میشکند.
بحثهای مطرحشده در این کتاب، عموما پاسخ سؤالهایی است که پس از بحران اقتصادی ۲۰۰۸ برای همه آن کسانی مطرح است که طی چند دهه گذشته زیر تأثیر تبلیغات نولیبرالی قرار داشته و وعده و وعیدهای آن را باور کردهاند زیرا اکنون ایدئولوژی بازار آزاد، پس از چند دهه تسلط بر اقتصاد جهان سرمایهداری، جهان را با فاجعهای روبهرو کرده است که خود متولیان آن اذعان دارند - پس از بحران بزرگ دهه ۳۰ قرن گذشته - بزرگترین بحران تاریخ نظام سرمایهداری است.
جان بلامیفاستر
چرا اقتصاد فرو میریزد؟: به سوی نظریهای عمومی درباره علت افول اقتصادی کشورهاجوزف استیگلیتز
اقتصاد و آرمانشهرجفری مارتین هاجسن
اقتصاد کلان مدرن: مصاحبه با بزرگان مکاتب مختلف اقتصادیبریان اسنودن
زمان و پولراجر دبلیو گریسون
اقتصاد و دولت در ایرانموسی غنینژاد
سوسیالیسم و سرمایهداری: رسالهای روش مند دربارهی اقتصاد، سیاست و اخلاقیاتهانس هرمان هوپ
اصول جامعه شناسی اقتصادیریچارد سوئدبرگ
بازار آری، کاپیتالیسم نه: آنارشیسم فردگرا در برابر مدیران، نابرابریها، قدرت شرکتها و فقر ساختاریگری چارتیه
دانشگاه تا بازار؛ شرحی بر اقتصاد موضوعات عمومیراجر لروی میلر
حقایق و مغالطهها در اقتصادتوماس ساول
بهرهوری صنعت ایرانمسعود نیلی
کژرفتاری؛ داستان شکلگیری اقتصاد رفتاریریچارد. اچ تیلر
قانون، قانونگذاری و آزادی (جلد ۲: سراب عدالت اجتماعی)فریدریش فون هایک
پاشنهی آشیل سرمایهداری؛ پول کثیف و چگونگی احیای نظام بازار آزاد (جلد اول)ریموند بیکر
جهان در ۲۰۵۰
لارنس اسمیت
بعد از انقلابگابریل گارسیا مارکز
بحران بیپایان: چگونه سرمایهی مالی- انحصاری جهان را از آمریکا تا چین به رکود و آشوب میکشاندجان بلامیفاستر
خطای دکارت: عاطفه، خرد و مغز انسانآنتونیو داماسیو
برچیدن امپراتوری: آخرین امید امریکاچالمرز جانسون
برگزیده نوشته های اساسی برتراند راسلبرتراند راسل
مارتین هایدگرپل استراترن
در جست و جوی اسپینوزاآنتونیو داماسیو
تربیت بچهها، تربیت خود ماستنائومی آلدورت
کتابهای زیادی در نقد لیبرالیسم و سرمایه داری نوشته شده است. چرا باید کتاب دیگری را هم مدنظر قرار داد؟ و چرا من چنین کتابی را توصیه می کنم؟ معیار اول این است که نویسنده باید بداند دقیقا چه چیزی
سلام لطفا به طاقچه بی نهایت اضافه کنید
دیدگاه خاص نویسنده و نگاه انتقادی اش به مبانی اقتصا سرمایه داری کاملا قابل تأمل است.
کتاب جذابیه ولی باید توجه کرد که نویسنده، منتقد «بازار آزاد» است، نه «نظام سرمایه داری». ... و البته شاید همه نقدهایش هم وارد نباشد ...