نویسنده:جان بلامیفاستر، رابرت مکچسنی
انتشارات:انتشارات مهرویستا
دستهبندی:
امتیاز:
از ۴ رأیخواندن نظرات
خواندن نظراتمعرفی کتاب بحران بیپایان: چگونه سرمایهی مالی- انحصاری جهان را از آمریکا تا چین به رکود و آشوب میکشاند
جان بلامی فاستر( -۱۹۵۳)، جامعهشناس امریکایی و سردبیر «مانتلی ریویو» است.
فصلهای گوناگون این کتاب نخست به صورت مقالههایی مستقل در مجله «مانتلی ریویو» ، از اکتبر ۲۰۰۹ تا فوریهی ۲۰۱۲، در تحلیل بحران مالی جهان منتشر شد.
این مقاله ها سعی در نشان دادن دقیق تبیینی تاریخی از تکامل سرمایهداری جهانی، تکوین انحصارهای چندقطبی تا ابعاد مختلف بحران کنونی اقتصاد جهانی دارد؛ از کشورهای سرمایهداری پیشرفته تا اقتصادهای نوظهور و بهویژه سرمایهداری دولتی در چین.
تقابل سرمایهداری مولد و سرمایهداری مالی، و نقشی که نوع اخیر در شکلگیری بحران جهانی کنونی داشته، بهدقت در کتاب حاضر نشان داده شده است. همچنین کتاب حاکمیت سرمایه مالی ـ انحصاری در اقتصاد کنونی جهانی را بهخوبی و به شکلی مستند ارائه داده و در عین حال، نقد نافذی از دیدگاههای نولیبرالی و جریان غالب در علم اقتصاد عرضه میکند.
از دهه ۱۹۷۰ تا امروز انحصارهای اقتصادی بهدنبال کاهش سودآوری سرمایهگذاری در تولید، به سوداگری مالی روی آوردهاند. ایجاد روبنای عظیم مالی استوار بر زیربنای درگیر رکود ممتد به حبابهای مالی متعددی انجامیده که ترکیدن یکی، ترکیدن سلسلهوار دیگر حبابها را به دنبال داشته است. بدینسان، نتیجه ترکیدن آخرین آنها را در بحران ۲۰۰۷ ـ ۲۰۰۹ تجربه کردیم و شاهد بودیم که تنها کمکهای تریلیون دلاری دولتهای سرمایهداری ـــ به هزینه مردم ـــ بود که مؤسسات ورشکسته را از انهدام نجات داد.
اشرافیت، سلطنت، دموکراسی: داستان حماقت و تباهیِ اخلاقی و اقتصادی
هانس هرمان هوپ
جهان می پذیرد یا نهویلیام گریدر
جهانی کردن فقر و فلاکتاحمد سیف
بازار آری، کاپیتالیسم نه: آنارشیسم فردگرا در برابر مدیران، نابرابریها، قدرت شرکتها و فقر ساختاریگری چارتیه
دیروز و امروز یک ملت: واکاوی تحولات ترکیه از ۱۹۸۹ تا امروزکرم اکتم
زایش سرمایه داریهنری هلر
مگناکارتادیوید استارکی
دموکراسی: مقدمهای بر انتخاب عمومیجان پاتریک گانینگ
بیست و سه گفتار دربارهی سرمایهداریها جون- چانگ
سوسیالیسم و سرمایهداری: رسالهای روش مند دربارهی اقتصاد، سیاست و اخلاقیاتهانس هرمان هوپ
سیاست، اقتصاد و مسائل توسعه در سایه خشونتمحمدحسین نعیمیپور
زمان و پولراجر دبلیو گریسون