کتاب تاریخچه خودم
معرفی کتاب تاریخچه خودم
کتاب پیش رو زندگینامه خودنوشت استفن هاوکینگ، دانشمند فیزیکدان و کیهانشناس بریتانیایی است. او با چهل سال سابقه فعالیت علمی و نگارش کتابها و مقالات گوناگون در زمینه فیزیک و کیهانشناسی و شرکت در همایشهای مختلف به یکی از چهرههای علمی محبوب در انگلستان و دنیای دانش تبدیل شده است.
او عضو جامعهٔ سلطنتی هنر و عضو ثابت جامعهٔ اسقفان دانشمند بود و در سال ۲۰۰۹ مدال آزادی ریاست جمهوری آمریکا را گرفت. معروفترین اثر او که در سال ۲۰۱۰ منتشر و به سرعت به یکی از پرفروشترین های آمازون تبدیل شد. «تاریخچه زمان» است. این دانشمند از جوانی گرفتار بیماری خاصی به نام «اسکلروز جانبی آمیوتروفیک» بود که او را از هرگونه حرکت ناتوان کرده بود. او قادر نبود دست و پایش را تکان دهد یا بدنش را خم و راست کند و حتی توانایی سخن گفتن هم نداشت. هاوکینگ، با وجود تواناییهای فراوانش در کیهانشناسی، جایزه نوبل نگرفت و صبح روز چهاردهم مارس ۲۰۱۸ در سن ۷۶ سالگی در منزلش درگذشت و در کلیسای وستمینستر لندن و نزدیک آرامگاه آیزاک نیوتن و چارلز داروین به خاک سپرده شد:
«وضعم بدتر شد، و یکی از عوارض بیماری پیشروندهام نفستنگیهای درازمدت بود. در ۱۹۸۵، در سفری به سرن (سازمان پژوهش هستهای اروپا) در سویس، من سینهپهلو گرفتم. سراسیمه به بیمارستان رسانده شدم و به دستگاه تنفس مصنوعی وصلم کردند. پژشکان بیمارستان تصور کردند که کار از کار گذشته و پیشنهاد کردند که دستگاه را خاموش کنند و به زندگیم پایان دهند، ولی جین نپذیرفت و با آمبولانس هوایی به بیمارستان آدنبروکس در کمبریج آوردم. دکترهای آنجا به سختی کوشیدند تا مرا به وضعیت قبلم برگردانند، ولی در آخر مجبور به انجام تراکتومی شدند.»
برخلاف تصورم که خواندن زندگینامه بود، اکثر جاها به مسائل فنی و فیزیک پرداخته شده که برای مخاطب معمولی مثل من که سررشته ایی از فیزیک و کیهان ندارد، خسته کننده و مبهم و گنگ بود. با تشکر و عرض خسته
به نظرم خوندن این کتاب میتونه به اعتماد به نفسمون کمک کنه، اینکه هیچوقت تسلیم نشیم و اگه چیزی رو نمیتونیم تغییر بدیم، بپذیریمش.
جالبی کتاب اینجاست که به گفته خودش تمام حرفهایش فرضیه است یعنی هیچ کدوم اثبات علمی نشدند در مورد ابتدا و انتهای آفرینش هم دقیقا همین است فرضیه صرف و ابتدایی و جالب تر اینکه یه عده بیسواد و روشن فکر داخلی این صرفا