کتاب قاتلان حیات هوشمند در کائنات
معرفی کتاب قاتلان حیات هوشمند در کائنات
کتاب قاتلان حیات هوشمند در کائنات نوشته حسن احمدی کرویق به یکی از سوالات همیشگی بشر پاسخ میدهد: چرا هیچ اثری از فرازمینیها پیدا نمیشود؟
درباره کتاب قاتلان حیات هوشمند در کائنات
حسن احمدی کرویق در کتاب قاتلان حیات هوشمند در کائنات به موضوعی میپردازد که سالهای سال است که موضوع مورد بحث مردم است. همهی ما دوست داریم بدانیم آیا در سیارات یا کهکشانهای دیگر، حیات وجود دارد یا نه؟ این موضوع با توجه به ابعاد جهان، موضوع دور از ذهنی نیست. اما تا پیش از این، علم آنقدر پیشرفت نکرده بود که ما را به اطمینان برساند که حیات در سیارات دیگر به چه شکل است؟
کتاب قاتلان حیات هوشمند در کائنات در پنج بخش به سوالات مختلفی که ممکن است دربارهی نجوم و فضا داشته باشید پاسخ میدهد و بعد از فورانگرهای گاما صحبت میکند. انفجارهایی قوی که میتوانند به راحتی حیات را از بین ببرد.
کتاب قاتلان حیات هوشمند در کائنات را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
دوستداران علم نجوم از خواندن کتاب قاتلان حیات هوشمند در کائنات لذت میبرند.
بخشی از کتاب قاتلان حیات هوشمند در کائنات
هر روز حداقل یک انفجار عظیم به نام فورانگر تابش گامـا در کائنات رخ میدهد که به چشم قابل دید نیستند. تلسکوپهای تشخیصدهندهی تابش گاما هم یکبار به زحمت یکی از آنها را در لحظهی وقوع تشخیص داده و تحلیل کردهاند. چون مدت انفجار فورانگر گاما، زیر یک ثانیه و گاهی چند ثانیه و به ندرت چند ده ثانیه است، اصلا فرصت چرخاندن تلسکوپ گاما وجود ندارد. یکی این گوشهی آسمان، روز بعد دیگری آن گوشه آسمان، یکی اینجا، یکی آنجا و الـی آخر. اینها بعد از مهبانـگ، قویترین انفجارات جهان هستند. این فورانگرها، حیات را از بین میبرند، مگر آنکه به مقدار کافی از سیارهی دارای حیات دور باشند. آنها 90 درصد تمام کهکشانهای کائنات را عقیـم کردهاند. مراکـز شلوغی 10 درصـد باقیماندهی کهکشانها نیز، عقیم شدهاند. مگر آنکه، ستارهای مانند خورشید به دلیل سستی گرانش از یک خوشهی باز فرار کرده به صورت ستارهی میدانی درآید و بدین ترتیب از محلهای شلوغ و پرستاره و پرخطر، فاصله بگیرد. اگر یک فورانگر گاما، حیات هوشمند را از بین ببرد و فقط موجودات تک سلولی داخل و کف اقیانوس زنده بمانند، 3 تا 4 میلیارد سال دیگر لازم است تا موجودات بزرگ خشکیزی و موجودات هوشمند از حیات تک سلولی کف اقیانوس، مجدداً به وجود آیند. تازه باز هم عامل شانس در به وجود آمدن آنها دخیل است.
فهرست
- کشف سیارات مستعد حیات در خارج از منظومۀ شمسی
- پیشبینی تعداد سیارات مناسب براي حیات در کهکشان راه شیري
- رد حیات هوشمند در سیارات کهکشان راه شیري
- تولد ستارگان، کهکشانها و سیارات
- فورانهاي گاما، قاتلان حیات در کائنات
- فهرست شکلها
- فهرست جدولها
تا جایی که یادم میاد تمام کتابهای علمیی که خوندم از نویسندگان خارجی بوده، این اولین کتاب علمی هست که از یه نویسنده ایرانی میخونم و باید بگم که واقعا خوب بود.