برای خرید و دانلود کتاب حرمسرای قذافی نوشته بیژن اشتری و خواندن و شنیدن هزاران کتاب الکترونیکی و صوتی دیگر، اپلیکیشن طاقچه را رایگان نصب کنید.
کتاب حرمسرای قذافی نوشتهی خبرنگار فرانسوی آنیک کوژان یک افشاگری دربارهی زنانی است که قربانی تجاوز یکی از بزرگترین دیکتاتورهای تاریخ مُعمّر قذافی شدهاند.
آنیک کوژان به خاطر حرمسرای قذافی چند جایزه معتبر جهانی را از آن خود کرده است. او با سند و مدرک به ما نشان میدهد که قذافی هیولایی بیبدیل در بین همتایان دیکتاتورش بود. حرمسرای قذافی را با ترجمهی بیژن اشتری میخوانید.
کتاب حرمسرای قذافی، در دو بخش از زندگی زنانی میگوید که قربانی تجاوز معمّر قذافی شدهاند. ثریا یکی از دختران جوانی است که در پانزدهسالگی ربوده شد و سالهای با خشونت، به عنوان یک بردهی جنسی فعالیت میکرد. بسیاری از زنان و دختران و دیگر قربانیان، حتی بعد از سقوط حکومت و نابودی قذافی، از ترس آبرو حاضر نشدند تا آنچه که در این سالها متحمل شده بودند به زبان بیاورند. اما ثریا، با شجاعت تمام، مهر این سکوت را شکست. حرکت او باعث شد تا زنان دیگری نیز لب باز کنند و از چهرهی واقعی این دیکتاتور مخوف، پرده بردارند.
کتاب حرمسرای قذافی در دو بخش نوشته شده است. بخش اول، سرنوشت ثریا و روایت او از زندگیاش در باب العزیز (محل استقرار قذافی) است. بخش دوم کتاب شامل تلاشهای آنیک کوژان برای یافتن ردپای این جنایت و عاملان آن است. در این بخش، ما سرنوشت زنان دیگری که حاضر شدند سکوتشان را بشکنند و از جنایت قذافی بگویند، میخوانیم.
کتاب حرمسرای قذافی کتابی که چهرهی سیاسی قذافی را نشان دهد و یا یک زندگینامه نیست. بلکه مستندی است که خواندنش برای همه واجب است تا بدانیم روزی جنایت تا کجا میتواند ریشه بگستراند.
آنیک کوژان خبرنگار فرانسوی در ۱۹۵۷ متولد شد. او روزنامهنگار، خبرنگار جنگ و خبرنگار مجلهی لوموند است. معروفیت آنیک کوژان به دلیل کتاب حرمسرای قذافی است که در سالهای پس از انقلاب لیبی نوشته است. او برای کتاب حرمسرای قذافی جایزه بزرگ باشگاه بینالمللی مطبوعات را از آن خود کرد.
کلاس اول هنوز شروع نشده بود که یکی از معلمها داخل شد و به من گفت مرا برای تقدیم دستهگل و هدایا به قائد اعظم انتخاب کردهاند. من! همان دختر آرایشگاهی! همان دانشآموزی که همیشه او را دور از دیگر دانشآموزان نگه میداشتند! کاملا یکه خورده بودم. اول چشمهایم از فرط تعجب گشاد شد، بعد از جایم بلند شدم، شاد و بشاش و آگاه از اینکه همه دخترهای کلاس دارند به من حسودی میکنند. معلمها مرا به اتاق بزرگی بردند که تعدادی دانشآموز دیگر هم که مثل من انتخاب شده بودند در آنجا حضور داشتند. سپس به همه ما دستور دادند خیلی سریع یونیفورمهایمان را درآوریم و لباس سنتی لیبیایی بپوشیم. لباسها روی چوبلباسیها حاضر و آماده بودند. پیرهن قرمز، شلوار قرمز، روسری و کلاه کوچکی که آنها با نهایت دقت روی سرمان گذاشتند. وای چقدر همه اینها هیجانانگیز بود! معلمها با ریزبینی خاصی مراقب بودند لباسهایمان کاملا مرتب باشد و به هر چیز جزئی توجه نشان میدادند. اگر طره موهای دانشآموزی فر خورده بود فورآ سشوار میآوردند تا آن را صاف بکنند. سنجاق روسریهایمان را چک میکردند مبادا معیوب باشند. پرسیدم: «بهتان التماس میکنم به من بگویید چگونه باید به قائد اعظم خوشامد بگویم! من باید چه کار کنم؟ آیا باید شعری یا جملهای را از حفظ بخوانم؟» قلبم با سرعت صدها کیلومتر در ثانیه میزد و همزمان معلمها به سختی کار میکردند تا ما خیلی خوب و معرکه به نظر بیاییم. حالا که به آن روز فکر میکنم، برههایی را میبینم که در حال آماده شدن برای رفتن به سوی مسلخ بودند.
دستهبندی | |
تعداد صفحات | ۳۶۴ صفحه |
قیمت نسخه چاپی | ۵۸,۰۰۰ تومان |
نوع فایل | EPUB |
تاریخ انتشار | ۱۳۹۷/۰۸/۰۸ |
نظرات کاربران
مشاهده همه نظرات (۲۹۹)این کتاب فقط روایتی از تعرضات جنسی قذافی به ملت لیبی و سران کشورهای دوستدارش بوده. .....نمیدونم هدف نویسنده چی بوده,شاید ثبت این نوع جنایت در تاریخ. اما نتیجه ای که خواهد داشت آبرو ریزی ابدی برای این ملتهاست. با خوندن این کتاب
با خوندنش خیلی ناراحت شدم قطعا تمام ظالمین جهان یک روزی تقاص کارهاشون رو پس خواهند داد به خصوص آنان که زندگی یک جامعه رو دچار تغییر و تحول منفی کردند البته من نتونستم کامل بخونمش... باید بگم ناراحت کننده هم هست
به نظرم خوندنِ تاریخ، باعث میشه از اتفاق افتادنِ دوبارهٔ رخداد های منفی، جلوگیری کنیم. اگه فقط دنبال مرورِ یک داستانِ تاریخی یا ماجرای واقعی هستید، این کتاب رو بخونید.(البته مستند نیست و صرفا خاطرات بازگو شده) اگه هم جزو اون آدمایی
کتاب خوبی بود ولی کاش مینوشتن +18که رده سنی نوجوان این کتابو نخونن و اینکه نصف بیشتر کتاب تکرای بود و دوباره داستان رو مرور میکرد که اون بخش کسل کننده بود
خیلی تاسف بار بود. شرح خفقان و ظلمی که به مردم لیبی میشد، خیلی ناراحت کننده بود. به نظرم بهتر بود خاطرات ثریا خلاصه تر میشد و تکرار مکررات بود. بهتره باورهای خودمون و فرزندانمون رو قوی کنیم و در