کتاب فلسفه استنلی کوبریک؛ جنگ، عشق، تکنولوژی
معرفی کتاب فلسفه استنلی کوبریک؛ جنگ، عشق، تکنولوژی
«فلسفهی استنلی کوبریک (جنگ. عشق. تکنولوژی)» هفت مقاله دربارهی سینمای استنلی کوبریک به گردآوری و سرپرستی اسدالله غلامعلی است.
استنلی کوبریک در تمام آثارش تلاش کرد انسان را از زوایای مختلف جسمی و روانی، مورد تحلیل و بررسی قرار دهد. او انسان را همچون آن تختهسنگ در فیلم ادیسه فضایی مینگریست و برای شناخت آن تلاش میکرد. کوبریک پیش از آنکه فیلمساز باشد، یک محقق و پژوهشگر است و یک کاشف! حال که چنین موجودی را در چنین جهانی کشف و واکاوی کرده، تلاش دارد، آیندهاش را نیز پیشگویی کند. کوبریک شناختِ انسان را رسالت خود میدانست. از این رو، بر خود واجب میدانست در این راه از هیچ چیز و هیچ کسی نهراسد و از هیچ کلیشهای تبعیت نکند. راههای افتخار، ادیسه فضایی، پرتقال کوکی، غلاف تمام فلزی نشان میدهد برای بیان مفاهیم مورد نظرش، هر بار ژانری را انتخاب و هر بار تکنیک و روشهای جدیدی را ابداع کرده است.
کتاب حاضر شامل هفت مقاله است که شش مقاله از کتاب ThePhilosophy of Stanley Kubrick ترجمه شده است. کتاب «فلسفه استنلی کوبریک» که توسط Jerold J. Abrams گردآوری شده، پژوهشی است با نگاهی فلسفی و اگزیستانسیالیستی به فیلمهای کوبریک از ترس و هوس تا چشمانِ بازِ بسته.
کوبریک نمادی از گام و سخن تازه است. در حقیقت هر بار، با هر فیلم، سخن و نگاه و راه تازهای را آزمود، اما هرگز عشق، اخلاق، تنهایی، وحشت، رنج و آرزوهای بشری را فراموش نکرد.
بررسی و واکاوی فلسفی فیلم برای خواننده بسیار اغوا کننده و جذاب است اما در عمل منتقدها در جاهای بسیار دچار تکلف و پیچیده گویی شدهاند تا بتوانند هرطور که شده یک نظریه فلسفی را با بخشی از فیلم انطباق
عالی بود. کاش از این کتابها بیشتر ترجمه بشه. برای کسانی که به سینما و فلسفه علاقه دارند حتما پیشنهاد میکنم. اسم کتاب هم گویاست، «فلسفه استنلی کوبریک».
بهترین آثار کوبریک به ترتیب: ۱)پرتقال کوکی ۲)درخشش ۳)اسپارتاکوس ۴)ادیسه فضایی ۵)دکتر استرنجلاو 6)غلاف تمام فلزی نگاه کمال گرایانه و سختگیرانه اش را در فیلمها دوست دارم.مخصوصا اینکه از وسایلی در فیلمها استفاده میکنه تا ناخودآگاه مخاطب را درگیر کند. کتاب درباره فلسفه و ایدئولوژی کوبریک است.