کتاب دربارهی سینما
معرفی کتاب دربارهی سینما
کتاب دربارهی سینما نوشته گابریل گارسیا مارکز است که با ترجمه بهمن فرزانه منتشر شده است. گابریل گارسیا مارکز در ۱۹۵۴ در مدرسه سینمایی رُم تحصیل میکرد. او خیال داشت کارگردان و فیلمنامهنویس بشود و در فکر این بود که در کلمبیا مدرسه سینمایی تأسیس کند؛ برنامههایی که هرگز عملی نشدند.
زمانی که در مکزیک زندگی میکرد از روی رمان خود، ساعت شوم، فیلمنامهای نوشت که از روی آن فیلمی تلویزیونی تهیه شد. مارکز تا زمان نوشتن صد سال تنهایی در فکر این بود که ادبیات را کنار بگذارد و کارگردان سینما بشود. این کتاب نوشتههای مارکز درمور سینما است.
خواندن کتاب دربارهی سینما را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان به نگاه مارکز پیشنهاد میکنیم
بخشی از کتاب دربارهی سینما
ویتوریو گاسمن در این فیلم نقش یک جوان مجارستانی را بازی میکند که به هر قیمتی شده میخواهد در ایالات متحده زندگی کند ولی اداره مهاجرت به او اجازه ورود نمیدهد. گاسمن به سهولت از کشتی فرار میکند تا به جستجوی دوست خود برود که در کافهای فلوت مینوازد. مجارستانی جوان به همان سهولت نیز با گلوریا گراهام آشنا میشود. دخترک هم با همان سهولت عاشق او میشود. درست طی صد متر از فیلم از زمانی که با هم آشنا شدهاند.
همه در این فیلم مهربانند. گاسمن نود دقیقه از فیلم را در شب بسیار بدی میگذراند و میبینی آنچه تهیهکنندگان میخواستند غامض باشد، چگونه با کمال تعجب برای گاسمن حل میشود.
سه دقیقه قبل از آن که پلیس، گاسمن را دستگیر کند، او به تالار خالی سازمان ملل پا میگذارد و در آنجا در باره حقوق بشر نطق میکند.
دیوار بلورین بسیار به فیلم دروازه طلایی شباهت دارد. گرچه از لحاظ تکنیکی بهتر است. بازی ویتوریو گاسمن هم نسبتآ خوب است.
من این کتاب را به دیگران توصیه می کنم زیرا گابریل گارسیا مارکز در این کتاب نوشته است که او اول در دوران کودکی به نوشتن علاقه مند می شود وبعد از زندگی و کار گردان شدن می گوید و