کتاب مائوی دوم
خواندن نظراتمعرفی کتاب مائوی دوم
دان دلیلو رماننویس و نمایشنامه نویس امریکایی در رمان «مائوی دوم» ما را وارد یک لابیرنت میکند و مدام در دالانهای این هزارتو میچرخاند. این کتاب که در سال ۱۹۹۱ نوشته شده است، مارا به یک سفر نفسگیر میبرد، به ورای برداشتهای رایجمان از روایتهای روزمره سیاسی- اجتماعی که در خبرها درباره جهان میشنویم. ماجرای استادیوم هیلزبورو، هجوم رسانهای به زندگی خصوصی جی دی سلینجر، درگیریهای میدان تیان ان من در چین و ماجرای گروگانگیری در لبنان.
نویسندهای مشهور و منزوی به اسم بیل گری(بعضی او را همان جی دی سلینجر میدانند) که در مکانی دورافتاده زندگی میکند، به دلیل سرخوردگی از رمان شکستخوردهاش به سوی دنیایی آکنده از خشم و خشونت سیاسی فرار میکند و وارد مسایل تروریستی میشود.
در این اثر که پیش از یازده سپتامبر نوشته شده دلیلو از تروریستها و گروههای مذهبی افراطی و مسایل سیاسی روز سخن میگوید. بعضی این رمان را به نوعی پیشگویی یازده سپتامبر میدانند
روایت دلیلو در این رمان روایتی خطی نیست و از موضوعی به موضوعی دیگری میرسد. در برخی موارد هم نثر او اندکی شاعرانه میشود.
دلیلو به مسائل سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی حساس است، در قبال فجایع جهان خود را مسئول میداند و به همین دلیل رویکردی ضد ساختاری و ضدسیستمی در پیش میگیرد. دلیلو نمیخواهد در حد یک ناظر باقی بماند. او نویسندهای نیست که به حاشیه رانده شود.
چمدان
فرشتگان در منظومه الهیات آگوستین قدیسالیزابت کلاین
اقلیم داستانرضا صادقی شهپر
آنتولوژی شعر اجتماعی ایرانحافظ موسوی
جادوی قصه ها در هزار و یکشبمسعود میری
مواعظی درباره سفر پیدایشاریگن .
راز عمارت سرخای. ای. میلن
خاک آمریکاجنین کامینز