دانلود و خرید کتاب استالین؛ دربار تزار سرخ سایمن سیبیگ مانتیفوری ترجمه بیژن اشتری
تصویر جلد کتاب استالین؛ دربار تزار سرخ

کتاب استالین؛ دربار تزار سرخ

معرفی کتاب استالین؛ دربار تزار سرخ

کتاب « استالین؛ دربار تزار سرخ» اثر مانتیفوری و ترجمه بیژن اشتری یکی از معروف‌ترین کتاب‌های تاریخی درباره این چهره بزرگ سیاستمدار و تاثیرگذار بر سرنوشت جهان است. نسخه الکترونیکی این کتاب را می‌توانید از طاقچه دریافت کنید. 

درباره کتاب استالین؛ دربار تزار سرخ

هنگامی که «استالین؛ دربار تزار سرخ» منتشر شد، بلافاصله در لیست پرفروش‌ترین کتاب‌های تاریخی انگلستان قرار گرفت و یک سال بعد برنده جایزه بهترین کتاب تاریخ در انگلستان شد. استالین؛ دربار تزار سرخ عمدتآ متمرکز بر دورانِ حکومتِ جوزف استالین بر اتحاد شوروی است.

«سایمن مانتیفوری» کتاب را با داستان خودکشی همسر استالین شروع می‌کند و این رویداد را با مهارت یک داستان‌نویس با جزییات جذابی روایت می‌کند و به خواننده نشان می‌دهد که قرار نیست با یک کتاب تاریخی حوصله‌سربر و خسته‌کننده روبه‌رو شود.

در این کتاب حوادثِ زندگی استالین از رسیدن به قدرت تا هنگام مرگش در مارس ۱۹۵۳، بررسی شده است. مانتیفوری برای نوشتن این کتاب و کتاب دومش «استالین جان» اسناد زیادی را به مدت ده سال و در نُه کشور مختلف بررسی کرده است. می‌توان ادعا کرد که هیچ نویسنده و پژوهشگر غربی‌ای تا این حد نتوانسته به استالین و اطرافیانش نزدیک شود.

نویسنده در این دو کتاب چهره‌ی یکی از مرموزترین و مخوف‌ترین شخصیت‌های قرن بیستم را برای خواننده آشکار کرده است و نشان می‌دهد که چطور استالین از روستایی در گرجستان به یک سیاستمدار و دیکتاتور در روسیه تبدیل شد.

استالین کیست؟ 

ژوزف استالین ملقب به مرد پولادین رهبر و سیاستمدار کمونیست شوروی است که پس از مرگ لنین به قدرت رسید. در قرن ۱۹ نظریه‌ای مطرح شد با عنوان « مرد بزرگ». در این نظریه سعی شده همه افرادی که تاثیر زیادی بر جهان گذاشتند، معرفی کنند. یکی از این افراد استالین است. با اینکه استالین مدعی بود سیاست‌ها و تصمیم‌هایی که می‌گرفته پیرو عقاید مارکس بوده و حکومتش را بر پایه مارکسیسم-لنینیسم اداره می‌کرده؛ اما آنچه در واقعیت رخ داده بیشتر «استالینیسم» بوده. استالین در ۱۹۲۸ برنامه‌های اقتصادیش را با عنوان «برنامه‌های پنج‌ساله» اجرا کرد. با این کار و تحت رهبری استالین، شوروی تا پایان دهه ۳۰ به یکی از قدرت‌های برتر صنعتی جهان تبدیل شد. این دستاورد در زمانی رخ داد که جمعیت غالب روسیه کشاورز بودند. 

یکی دیگر از کارهایی که ابداع استالین بود، ایده «پلیس مخفی» است که در کتاب دیگری از نشر ثالث با همین عنوان پلیس مخفی می توانید مفصل درباره آن بخوانید. درباره این ایده فقط همین کافی است که بگوییم لئون تروتسکی در مکزیک به دست همین پلیس مخفی به قتل رسید. 

یکی دیگر از اتفاقاتی که در دوران استالین رخ داد، رشد بی‌نظیر موقعیت‌های اجتماعی و شغلی برای زنان بود. البته تمایل جامعه به صنعتی شدن فزاینده و از دست رفتن بخش زیادی از نیروهای کار در خلال جنگ جهانی دوم باعث شد چنین فرصتی برای زنان فراهم شود. 

اما با این همه علوم و مذهب و هنر در دوران استالین در خفقان کامل بود. هر گونه فعالیت در این زمینه‌ها به شدت کنترل می‌شد. استالین در دوران حکومتش پروژه‌های زیادی را در قالب «تصفیه و تبعید» کلید زد. 

برای شناخت استالین چه کتاب‌هایی را بخوانیم؟ 

 مجموعه سرخ نشر ثالث کتاب‌های مختلفی درباره استالین، حکومت شوروی و دیگر دیکتاتورهای قرن‌های اخیر دارد. این کتاب‌ها با دقت بسیاری انتخاب و ترجمه شده‌اند. 

درباره استالین، علاوه بر کتاب پیش رو که کتابی مهم است، پیشنهاد می‌کنیم کتاب «استالین» اثر ادوارد رادزینسکی را هم بخوانید. 

yazdaan
۱۳۹۸/۱۲/۰۹

استالین واقعا که بود؟ روشنفکر؟ کمونیست؟ طلبه حوزه علمیه گرجستان؟ جوان ایرانی؟ روس ملی گرا؟ دیکتاتور؟ انترناسیونالیست؟ گانگستر؟ فرزند یک دهقان؟ این شخصیت پیچیده تاریخی که در دیدار با محمدرضا شاه خودش رو یوسف یوسف زاده معرفی میکنه و اصالتا خودشو ایرانی میدونه ,مدتی در گیلان برای سرنگونی محمدعلی شاه

- بیشتر
مهرداد
۱۳۹۷/۰۷/۲۶

اگه علاقمند به سرگذشت استالین و کمونیسم هستید این مجموعه دو کتابی رو از دست ندید. از بین تمام کتبی که راجع‌به استالین نوشته شده، این کتاب تقریباً بیش‌ترین بازخورد مثبت رو داشته، به عنوان یه کتاب بی‌طرف با روایت‌گری جذاب.

عسکری
۱۳۹۹/۰۴/۰۴

بیشتر از صد جای کتاب افتادگی داره. یعنی حداقل ده صفحه. حتی فکر کردن به اینکه همچین چیزی رو هم میشه فروخت عجیبه. شما که توان epub کردن کتاب رو ندارید همون نسخه ی pdf رو بیرون بدید.

n.r
۱۳۹۸/۰۲/۲۹

یه سوال از عزیزانی که این کتاب و جلد دیگرش رو مطالعه فرمودن دارم. متن کتاب اشکالی از جهت ویرایش یا در هم ریختگی نداشت؟ من در هر دو کتاب با این اشکال مواجه هستم و بارها گزارش خرابی کتاب

- بیشتر
Roohollah Ansari
۱۳۹۷/۰۹/۰۶

ترجمه‌ای عالی از یک کتاب فوق‌العاده

دکتر علي رستمي ابيوردي
۱۴۰۱/۱۰/۱۴

این کتاب بی نظیر ترین کتاب در باره همه جوانب یک انسان بنام استالین رهبر شوروی سابق است، با استعداد، جنگی و پلید و آدمکش من با پنچاه سال سن انسانی به وسعت استالین نه دیده و نه خوانده ام،

- بیشتر
خلیل
۱۳۹۸/۰۲/۰۶

مثل یه رمان جذاب و هیجان انگیز

sarabanoo13
۱۴۰۱/۱۰/۲۸

بین جملات پرش داشت، جمله های نا تمام زیاد داشت، در تمام متن این ایراد مشاهده شد، لطفا متن رو بازنگری کنید

jalal.1981
۱۴۰۰/۰۳/۲۳

ترجمه فارسی آن خیلی خوب و روان بود.

شهاب
۱۴۰۰/۰۱/۲۴

اگه نسبت به کتابه اول بسنجیم یه ذره ضعیف تر بود یا به قوله معروف زیاد از حد زیاده گویی داشت و کشش میدادن ولی از نظره تاریخی اطلاعات مفیدی در اختیاره خواننده میزاره

این فرزندِ گرجستان ــ استان قدیمی ایران برای قرن‌های متمادی ــ با شاهانِ ایران زمین نیز همذات پنداری می‌کرد. او در یادداشت‌های خصوصی خود از دو پادشاه معروف ایران به عنوانِ «آموزگاران» خویش نام برده: یکی نادرشاه، بنیانگذار امپراتوری قرن هجدهمی ایران و کسی که استالین درباره‌اش نوشت «نادرشاه، آموزگار»؛ و دیگری شاه عباس
alp arslan
استالین به راستی معتقد بود که «مرگ همه مسایل را حل می‌کند؛ نبود انسان، یعنی نبود مسئله
Aryan
آن‌هایی که به رهبر معظم ایمان کور نداشتند باید می‌مردند.
alba
«مردم ما به وطنشان افتخار می‌کنند اما فرهنگیان و روشنفکرانِ معمولی ما، اساتید و پزشکان ما، فاقد آموزش‌های میهن‌پرستانه‌اند. آن‌ها به طرز ناموجهی ستایشگر فرهنگ خارجی‌اند... این سنتِ ستایشِ آلمانی‌ها، فرانسوی‌ها، خارجی‌ها و کثافت‌ها از زمان پتر می‌آید... روحیه تحقیرِ خودی باید نابود شود. شما باید یک رمانِ خوب درباره این موضوع بنویسید.»
گابز
استالین طوری درباره زندگی آدم‌ها حرف می‌زد که انگار دارد درباره لباس‌های کهنه حرف می‌زند: «بعضی‌ها را باید حفظ کنیم، بعضی‌ها را باید دور بیندازیم.»
میرزاقلمدون
آدم تا کجا می‌تواند در منجلاب فرو رود؟
پویا پانا
استالین به بریا گفت: «دشمن خلق تنها آن کسی نیست که دست به خرابکاری می‌زند بلکه آن کسی هم که به حقانیت و درستی خطِ حزب شک دارد دشمن خلق است.
میثم اکبرپوری
عقده‌های حقارت این بلشویک‌های خود آموخته شهرستانی، عظیم و غول‌آسا بود.
imaanbaashtimonfared
استالین بعدها به خروشچف اذعان کرد که او بعضی وقت‌ها خود را در توالتِ خانه حبس می‌کرده درحالی‌که همسر عصبانی مزاجش محکم بر درِ توالت می‌کوبیده و بر سر وی فریاد می‌زده: «تو آدم غیرقابل تحملی هستی؛ زندگی با تو امکان‌پذیر نیست.» چنین تصویری از استالین، در قالبِ شوهرِ ناتوان و زن‌ذلیلی که ازترسِ همسرِ خشمگین و غضبناک خویش در گوشه مستراحِ خانه‌اش کز کرده، باید به عنوانِ ناجورترین تصویر از این «مرد آهنین» طی تمامی دوران کاری و حرفه‌ای‌اش قلمداد شود
پیمان
استالین بعدها به خروشچف اذعان کرد که او بعضی وقت‌ها خود را در توالتِ خانه حبس می‌کرده درحالی‌که همسر عصبانی مزاجش محکم بر درِ توالت می‌کوبیده و بر سر وی فریاد می‌زده: «تو آدم غیرقابل تحملی هستی؛ زندگی با تو امکان‌پذیر نیست.»
نیما اکبرخانی
استالین به راستی معتقد بود که «مرگ همه مسایل را حل می‌کند؛ نبود انسان، یعنی نبود مسئله» این یک راه و روشِ بلشویکی بود.
پویا پانا
«هر کسی که جرئت کند و در مغز خود به تضعیفِ قدرتِ اتحاد شوروی بیندیشد، بله حتی در مغز خود، یک دشمن تلقی می‌شود و ما همه ایل و تبار وی را نابود خواهیم کرد.»
میثم اکبرپوری
استالین به راستی معتقد بود که «مرگ همه مسایل را حل می‌کند؛ نبود انسان، یعنی نبود مسئله» این یک راه و روشِ بلشویکی بود.
کافر
وی معتقد بود: «اگر شما می‌خواهید آدم‌های اطرافتان را بشناسید، باید ببینید آن‌ها چه کتاب‌هایی می‌خوانند.» سوتلانا، دختر استالین، در کتابخانه پدرش همه‌جور کتابی را پیدا می‌کرد؛ از زندگی یهودیان تا رمان‌های گالزوردی، اسکار وایلد، موپاسان و بعدها استاینبک و همینگوی. علاوه بر این‌ها، گوگول، چخوف، هوگو، تکری و بالزاک هم جزو نویسندگان محبوب استالین به‌شمار می‌رفتند. او در سنین پیری همچنان به خواندن آثار گوته مشغول بود و «امیل زولا را می‌پرستید.»
نیما اکبرخانی
ماشین تبلیغاتی حکومت با بوق و کرنا انواع قهرمانان را معرفی می‌کرد
alba
رهبران بلشویک تحصیلات اندکی داشتند اما کتابخوان‌های قهاری بودند و به اصطلاح آدم‌های خودآموخته‌ای به‌شمار می‌رفتند. آن‌ها یک دم از مطالعه غفلت نمی‌کردند بنابراین از فرزندان چنین افرادی انتظار می‌رفت که بسیار سخت‌کوش‌تر و فرهیخته‌تر از والدینشان باشند. بچه‌ها باید حداقل به سه زبان خارجی تسلط پیدا می‌کردند. معلم‌های خصوصی وظیفه آموزش زبان به بچه‌های رهبران را برعهده داشتند
پویا پانا
دیکتاتورها نیاز به عذرخواهی ندارند
پویا پانا
استالین دمکراسی‌های غربی را همان‌قدر خطرناک می‌پنداشت که آلمانِ هیتلری را. او در حینِ حمله آلمان به خاک شوروی طی دوران «جنگ‌های داخلی» به بلوغ سیاسی رسیده بود. استالین به شکلی غریزی احساس می‌کرد که می‌تواند با هیتلر کنار بیاید. او به محض این‌که «سرجوخه اتریشی» (هیتلر) در آلمان به قدرت رسید. به آرامی شروع کرد به محک زدن وی. در این دوران، کارل رادیک، کارشناس امور آلمان، به استالین مشاوره می‌داد. استالین برای پی بردن به مزه دهان هیتلرِ تازه به قدرت رسیده، سفرای ویژه‌ای را به آلمان گسیل داشت. دو تا از معروف‌ترینِ این سفرای ویژه، ابل ینوکیدزه و دیوید کاندلاکی بودند. مأموریت سفرای مذکور بسیار محرمانه بود زیرا استالین همزمان مشغول کشتن هزاران «جاسوس آلمانی» بود و کشور را جنون «پروس‌هراسی» و آلمان‌ستیزی فرا گرفته بود. مردم نباید از اعزام این سفرای ویژه به آلمان خبردار می‌شدند، پس استالین دستور تیربارانِ این سفرای ویژه‌اش را داد.
esrafil aslani
به قول یک کمونیست کهنه‌کارِ دیگر، «یک بلشویک کسی نبود که صرفآ به مارکسیسم اعتقاد داشته باشد بلکه کسی بود که فارغ از هر مسئله‌ای ایمانِ مطلق به حزب داشته باشد... یک بلشویک واقعی باید این قدرت را می‌داشت که اخلاقیات و وجدانِ خویش را به نحوی سازگار کند که بتواند بی‌هیچ قید و شرطی این عقیده جزمی را بپذیرد که حزب هرگز اشتباه نمی‌کند حتی اگر حزب در تمامی مدت در اشتباه باشد
سجاد
بریا که نگران بود مبادا دانشمندان وی را سر کار گذاشته باشند با عصبانیت پرسید: «همه‌اش همین بود؟ چیز بیش‌تری نیست؟ حالا می‌توانم بروم داخل رآکتور را ببینم؟» رفتن بریا به داخلِ رآکتور و آلوده شدنش به اورانیوم می‌توانست صحنه بسیار خوشایندی برای ارواحِ میلیون‌ها قربانی وی باشد
alba

حجم

۳٫۶ مگابایت

تعداد صفحه‌ها

۹۱۶ صفحه

حجم

۳٫۶ مگابایت

تعداد صفحه‌ها

۹۱۶ صفحه

قیمت:
۴۵۸,۰۰۰
۳۶۶,۴۰۰
۲۰%
تومان