کتاب گفتوگو با سایه یا بوف کور چگونه ساخته و پرداخته شد؟
خواندن نظراتمعرفی کتاب گفتوگو با سایه یا بوف کور چگونه ساخته و پرداخته شد؟
«گفتوگو با سایه یا بوف کور چگونه ساخته و پرداخته شد؟» پژوهشی از حبیب احمدزاده (-۱۳۴۳) درباره داستان «بوف کور» صادق هدایت است که فیلم «گفتوگو با سایه» خسرو سینایی نیز در سال ۱۳۸۴ بر اساس آن ساختهشد.
در مقدمه کتاب می خوانید:
همواره این پرسش برای بسیاری مطرح بوده که صادق هدایت چگونه میاندیشیده که داستانی چون بوف کوررا نوشته یا اینکه در ذهن او چه میگذشت که بوف کور حاصل آن شده است.
با آنکه بیش از نیم قرن از مرگ صادق هدایت میگذرد، تاکنون جوابی درخور و منطقی برای این پرسش داده نشده و با اینکه تفاسیر بسیاری در مورد این کتاب نوشته شده، لیکن خواننده با خواندن آنها، خود را در جهانی هزاران بار گنگ و پیچیدهتر از دنیای تصوری خویش از بوف کورمییابد. میتوان گفت تا وقتی که پاسخی درخور برای چنین سؤالاتی یافت نشود، ادبیات داستانی ایران همچنان در مقابل سدی عظیم به نام بوف کور، زانو زده و متوقف خواهد ماند.
بعضی افراد هدایت را همچون شیطان مجسم میدانند که کتابهایش را باید سوزاند، در موردش نباید هیچ بحثی کرد، کتابهایش را نباید تجدید چاپ کرد، کتابهایش را باید سانسور کرد و... از سوی دیگر، عدهای نیز به هدایت نگاهی ماورایی دارند و قدیسوار هرگونه نگاه زمینی و منطقی به او را برنمیتابند.
این نوشتار قصد دارد بی اعتنا به این رویکردها، فقط با استفاده از روش نقد تکوینی و جستوجو در روابط بینامتنی، به درک آثار هدایت با تمرکز بر داستان بوف کور کمک کند... اینکه بوف کوردر چه دورۀ تاریخی شکل گرفته و تحت تأثیر چه آثار هنری دیگری بوده است اساس این تحقیق خواهد بود. طبق روند این مطالعات، غور و بررسیهای نویسنده در فرهنگ و ادبیات ایران باستان و هند و اروپا نیز مسلماً بخشی از عوامل تأثیرگذار در تکوین این اثر بوده که چگونگی این تأثیر نیز بخش دیگری از مسئلۀ این تحقیق است.
تهران تب آلود
حمیدرضا حسینی
همینهکورش علیخانی
پیوند زیتون بر شاخه ترنج: به گزیده اشعار نیمایی و آزادعلی موسوی گرمارودی
کتاب موج نواحمد طالبینژاد
اسرار کتاب سیاه؛ بازنوشتهها، گفتهها، عکسها و طرحهایی از اُرهان پاموکاورهان پاموک
چتری برای خرسینسیم نوروزی
سایه تنهاییفرحناز مهدی آزاد
۲۰,۰۰۰۵۰%
گراااااااانه..ولی خریدم.... واقعاارزشو داره...بریده هاشو به اشتراک گزاشتم
خود کتاب بوف کور رایگانه بعد اونوقت نقدش پولیه؟:/
نقد نویسنده کاملا درست و مفید واقع شد، اما در اخر صحبتی شد که به نظرم کاملا مغرضانه آمد و قابل چشم پوشی نیست.
کتاب که عالی بود. اما به نظرم کامل نبود وقتی میخوندمش احساس میکردم بوف کور یه داستان تقلیدی صرف بوده ملهم از چندتا فیلم و داستان اساطیری.گرچه خود نویسنده چنین ادعایی نداشت. کتاب داستان یک روح سیروس شمیسا رو هم
پژوهش دقیق و جالبی بود. به من خیلی کمک کرد.
خیلی خوب