کتاب شاه بیت
معرفی کتاب شاه بیت
کتاب شاه بیت، نوشته عادله حسینی، داستان زندگی زنی جوان به نام غزل است که میان عشق، ازدواج، خانوادهی پرهیاهو و شغلش بهعنوان روانشناس، درگیر کشمکشهای عمیق درونی میشود. این کتاب که نشر شقایق در سال ۱۴۰۳ آن را منتشر کرده است، در فضایی شهری و خانوادگی پیش میرود و روابط پیچیدهی عاطفی، مسئلهی آبرو و مرز میان دانستن و توانستن را به تصویر میکشد. داستان همزمان هم به جزئیات زندگی روزمره میپردازد و هم به لایههای پنهان روان شخصیتها سرک میکشد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب شاه بیت اثر عادله حسینی
کتاب شاه بیت داستان زندگی غزل را روایت میکند؛ روانشناسی که در ظاهر، شنونده و راهنمای دیگران است، اما در خلوت خودش با مشکلات زیادی دستوپنجه نرم میکند. عادله حسینی در این کتاب، زندگی غزل را در یک خانوادهی گسترده و صمیمی دنبال کرده است؛ خانوادهای که آقاجان، محبوبه، نغمه، نوا، ماهور، آفرین و دامادها هرکدام رنگ خاصی به آن دادهاند. کتاب شاه بیت در شش فصل پیش میرود و از همان فصل اول با صحنهای پرتنش از یک فیلم ترسناک شروع میشود و بهتدریج وارد لایههای عمیقتری از زندگی غزل میشود؛ از شبهای دورهمی در حیاط خانهی قدیمی و موسیقی بابک و بردیا گرفته تا جلسات مشاوره در مطب، گفتوگوهای صریح با مراجعان و کشمکشهای پنهان او با همسرش فرهان.
عادله حسینی در کتاب شاه بیت، بهجای تمرکز صرف بر یک خط داستانی، شبکهای از رابطهها را نشان داده است: رابطهی غزل و فرهان، خواهرها و دامادها، غزل و مراجعانش و حتی کنجکاوی او دربارهی همسایهی جدیدِ روبهروی خانهی آقاجان. این کتاب با رفتوآمد میان خانهی پدری، سوئیت کوچک غزل، مطب، پارک و فروشگاه، فضایی زنده و پویا میسازد و از خلال این فضاها، موضوعاتی مثل خیانت، آبرو، تنهایی، دلتنگی و تضاد میان دانستههای حرفهای و ناتوانی شخصی را بررسی میکند.
خلاصه داستان شاه بیت
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
غزل روانشناسی است که میان دو جهان در رفتوآمد است: جهان حرفهای مطب، جایی که باید قاطع و شفاف حرف بزند و انسانهای مردد را به تصمیمگیری تشویق کند و جهان شخصی خودش که در آن، با مشکلاتش دستبهگریبان است. ازدواج او با فرهان، مردی که ۲۱ روزِ ماه روی سکوی نفتی کار میکند، رابطهای دورادور و پر از سوءتفاهم ساخته است.
غزل همزمان که به مراجعانش دربارهی خیانت، آبرو و قدرت نهگفتن مشاوره میدهد، با گرایش آزاردهندهی همسرش در رابطهی زناشویی، دلتنگیهای نامتوازن و فشار پنهان خانواده و سنت روبهروست. خانهی قدیمی آقاجان، شبهای جمعه، باقالی پاککردنها، شوخیهای خواهرها و حضور آفرین پسزمینهای است برای کشف تدریجی اینکه غزل تا کجا میتواند میان پذیرفتن، عادتکردن و تغییردادن تعادل برقرار کند.
چرا باید کتاب شاه بیت را بخوانیم؟
کتاب شاه بیت تصویری نزدیک و عینی از زندگی زنی تحصیلکرده ارائه میدهد که میان نقش حرفهای و زندگی شخصی گیر کرده است. این کتاب بهجای شعاردادن، موقعیتهایی واقعی از خانواده و ازدواج، فشار آبرو و تناقضهای درونی را نشان میدهد و خواننده را با گفتوگوها، جلسات مشاوره و لحظههای تنهایی غزل همراه میکند تا از زاویهای تازه به رابطهها و انتخابهایش فکر کند.
خواندن این کتاب به کسانی پیشنهاد میشود که به داستانهای شهری و خانوادگی، چالشهای رابطهی زن و شوهر و درگیریهای عاطفی نسل امروز علاقهمند هستند. همچنین برای دانشجویان و علاقهمندان به روانشناسی که میخواهند تجربهی زیستهی یک روانشناس و مشکلاتش را در قالب داستان دنبال کنند، مناسب است.
بخشی از کتاب شاه بیت
«اعتراضهایشان هم باعث نمیشود که حس رضایتم را از دست بدهم. طوریکه انگار آب از آب تکان نخورده، پاهایم را دراز و دستهایم را ستون بدنم میکنم. تفریحکنان نگاهم را به صفحهٔ تلویزیون میدهم. زامبی آخرین تکهٔ زبان زن را میخورد و به سمت گردنش میرود. چشمان زن از حدقه درآمده و به سقف چوبی کلبه دوخته شده است. با آرامش چشم از این صحنه میگیرم و رو به دو نفری که شاکی و خیرهام هستند، میگویم: بقیهٔ فیلم رو دارید از دست میدید بچهها!»
کتاب قشنگیه ولی چرا دیگه خلاصه نمیزارید برای کتاب ها
مثل همه ی کتاب های ایشون فوق العاده بود شاید حزییاتش زیاد باشه و حوصله رو سرببره اما من به سخصه میپسندم یه مووضوع اجتماعی خیلی فشنگ داشت و قلم نویسنده هم که عالی حتما بخونیذ
خیلی کسل کننده...یه روایت خطی و ثابت...درسته که داستان از دید روانشناسانه هستش ولی ایکاش یکم هیجان و فراز و فرود هم به داستان اضافه میکرد...اگه پول نداده بودم براش تا آخر نمیخوندم....خیلی خیلی خسته کننده بود