کتاب کاش نامه هایم به دستت نرسد آن لیانگ + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب کاش نامه هایم به دستت نرسد

کتاب کاش نامه هایم به دستت نرسد

معرفی کتاب کاش نامه هایم به دستت نرسد

کتاب کاش نامه هایم به دستت نرسد (I Hope This Doesn't Find You) نوشته آن لیانگ، در مورد دختری درسخوان، شاگرد اول، ورزشکار و فعال است که همه‌چیز را طبق برنامه و برای آینده‌ای رؤیایی در دانشگاه برکلی پیش می‌برد. اما در زیر این ظاهر ایده‌آل، سِیدی نسبت به اطرافش پر از خشم و نفرت است و عادت دارد این احساساتش را در ایمیل بنویسد و به‌ عنوان پیش‌نویس برای خود نگه دارد. ماجرا از جایی شروع می‌شود که این نامه‌های پنهانی به‌ طور ناگهانی برای همه فرستاده می‌شوند و زندگی او را به‌هم می‌ریزند. نشر پرتقال این داستان را با ترجمه‌ی ندا بهرامی‌نژاد منتشر کرده است. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب کاش نامه هایم به دستت نرسد

کتاب کاش نامه هایم به دستت نرسد اثر آن لیانگ، داستانی روان‌شناختی و گزنده در فضای دبیرستان است که می‌کوشد فرهنگِ کمال‌گرایی سمی و بهای سنگین موفقیت در جوامع مدرن را نقد کند. نویسنده با خلق شخصیت سِیدی وِن، تصویر دانش‌آموز نمونه‌ای را ترسیم می‌کند که تمام ارزش وجودی‌اش را در امتیازها، نشان‌ها و پیروزی بر رقیب دیرینه‌اش، جولیوس گُنگ، تعریف کرده است. این رمان فراتر از یک رقابت تحصیلی ساده، نقدی است بر ساختارهایی که نوجوانان را به ماشین‌های تولید نمره تبدیل کرده و آن‌ها را ناگزیر می‌سازد تا خشم، اضطراب و هویت واقعی خود را پشت نقابی از انضباط و لبخندهای مصلحتی پنهان کنند. ساختار روایی کتاب تضاد میان تصویر عمومی و جهان پنهان ذهن را به اوج می‌رساند. ایمیل‌های ارسال‌نشده‌ی سِیدی، که در واقع احساسات فروخورده‌ی او در برابر فشارهای خانواده‌ی مهاجر و انتظارات خردکننده‌ی مدرسه‌ی وودویل هستند، پس از ارسالِ ناگهانی، به نیرویی ویرانگر بدل می‌شوند که نظم ساختگی زندگی او را فرومی‌پاشند. آن لیانگ با ظرافت نشان می‌دهد که چگونه این رسوایی دیجیتال، سِیدی را مجبور می‌کند تا با زشت‌ترین لایه‌های درونی‌اش روبه‌رو شود و در نهایت، معنای واقعی موفقیت و دوستی را بشناسد.

خلاصه داستان کاش نامه هایم به دستت نرسد

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!

کتاب کاش نامه هایم به دستت نرسد در مورد زندگی سِیدی وِن است؛ دختری که همه‌چیزش را حول موفقیت تعریف کرده است. او صبح زود در سرمای ملبورن جلوی درِ مدرسه می‌ایستد تا به‌عنوان نماینده‌ی دانش‌آموزان، اولیا را برای بازدید از وودویل همراهی کند و در همان لحظه، حضور جولیوس گُنگ، رقیب دیرینه‌اش، تمام بدنش را منقبض می‌کند. سِیدی در ذهنش برای هر موفقیت امتیاز می‌نویسد و تابلوی امتیاز خیالی‌ای دارد که روی آن خودش و جولیوس را مقایسه می‌کند؛ از مقام‌های ورزشی و مناظره‌ها تا لبخند رضایت معلم‌ها. او در بازدید، کسانی را می‌بیند که به‌سرعت مجذوب ظاهر و اعتمادبه‌نفس جولیوس می‌شوند و سِیدی با وجود تلاش زیاد، می‌بیند که باز هم در سایه‌ی او قرار گرفته است.

در ظاهر، سِیدی همیشه مؤدب، کمک‌کننده و دانش‌آموز ایده‌آل است، اما خشم و رنجش خود را در ایمیل‌هایی تند و بی‌رحم خالی می‌کند که آن‌ها را در پوشه‌ی پیش‌نویس نگه می‌دارد؛ ایمیل‌هایی که در آن‌ها جولیوس را خودشیفته و تشنه‌ی توجه می‌نامد، رُزی را به دزدیدن پروژه‌ی نمایشگاه علوم متهم می‌کند و بارم‌بندی خانم جانسون را زیر سؤال می‌برد. او مطمئن است که هرگز این نامه‌ها را ارسال نخواهد کرد و همین خیال، به او اجازه می‌دهد هرچقدر می‌خواهد بی‌رحم باشد. نقطه‌ی بحران وقتی است که در وقت ناهار، رُزی با گوشی در دست و چهره‌ای خشمگین سراغ سِیدی می‌آید و ایمیلی را نشان می‌دهد که سِیدی سال‌ها پیش در اوج عصبانیت نوشته بود؛ ایمیلی که برای کل هم‌دوره‌ای‌ها ارسال شده است. کمی بعد، او می‌فهمد که ده‌ها ایمیل دیگرش هم برای معلم‌ها و به‌خصوص برای جولیوس فرستاده شده‌اند...

چرا باید کتاب کاش نامه هایم به دستت نرسد را بخوانیم؟

این کتاب نشان داده که چگونه مهربانی افراطی و قبول کردن همه‌ی درخواست‌ها می‌تواند به فرسودگی و رنجش پنهان منجر شود و چطور خشم فروخورده، اگر جایی برای بیان سالم پیدا نکند، به شکل‌های تند و مخربی سر باز می‌کند. تضاد بین تصویر عمومی سِیدی و ایمیل‌های تند و صادقانه‌اش، فرصتی برای فکر کردن به این سؤال فراهم کرده که خود واقعی چیست و تا کجا می‌توان برای حفظ ظاهر، احساسات را پنهان کرد.

خواندن کتاب کاش نامه هایم به دستت نرسد به کسانی پیشنهاد می‌شود که به داستان‌های مدرسه‌ای و نوجوانانه علاقه دارند؛ همین‌طور به دانش‌آموزانی که با وسواس نسبت‌ به موفقیت و نیاز به تأیید دیگران دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

درباره آن لیانگ

آن لیانگ (Ann Liang) (متولد ۲۰۰۰)، نویسنده‌ی چینی‌‌استرالیایی و از چهره‌های نوظهور ادبیات داستانی نوجوان است که آثارش در دنیا با تحسین منتقدین روبه‌رو شده و پرفروش بوده‌اند. او که تجربه‌ی زیستن در دو فرهنگ متفاوت چین و استرالیا را در کارنامه دارد، در داستان‌هایش عموماً به چالش‌های هویت، مهاجرت و فشارهای تحصیلی می‌پردازد و از تجربیات شخصی خود برای خلق فضاهایی ملموس و پرجزئیات بهره می‌گیرد. لیانگ با تلفیق عناصر فانتزی و درام‌های عاطفی، نماینده‌ی نسلی است که میان انتظارات سنتی خانواده و واقعیت‌های مدرنِ جهان در تکاپو هستند. موفقیت‌های او با رمان فانتزی «اگر می شد من را ببینی» آغاز شد که جوایز زیادی را نصیبش کرد و بعد با رمان‌های «این بار واقعی است» و «کاش نامه هایم به دستت نرسد» ادامه پیدا یافت.

جوایز و افتخارات کتاب کاش نامه هایم به دستت نرسد

• نامزد بهترین داستان نوجوانِ جوایز گودریدز (سال ۲۰۲۴)

بخشی از کتاب کاش نامه هایم به دستت نرسد

«افتخاری است که در سوز زمستان جلوی در مدرسه منتظر بایستی.

یک ساعتی هست که مدام همین جمله را با خودم تکرار می‌کنم. کت اتوکشیده پوشیده‌ام، می‌لرزم و ناخن‌هایم را تماشا می‌کنم که رنگ کبودشان نگران‌کننده است. چه افتخاری بزرگ‌تر از این. خودش یک‌جور امتیاز به حساب می‌آید. مایهٔ خوشحالی است. دیروز که خانم هِج، مسئول هماهنگی امسالمان، وسط کلاس ریاضیِ پیشرفته صدایم زد و از من خواست اطراف مدرسه را به چند نفر از اولیا نشان بدهم، دقیقاً همین تصور را داشتم.

خانم مشاور دست‌های زمختش را خیلی قشنگ روی میز در هم قلاب کرده و با لبخندی به پهنای صورت گفته بود: "مطمئنم تو بهترین گزینه واسه این کاری. در جایگاه نمایندهٔ دانش‌آموزها، می‌تونی بهشون بگی مدرسهٔ وودوِیل چقدر به شاگردهاش اهمیت می‌ده و شماها رو چقدر خوب واسه موفقیت آماده کرده‌ایم. اگه بخوای می‌تونی دربارهٔ همهٔ فعالیت‌های فوق‌برنامه و موفقیت‌هات هم بهشون بگی: مثلاً مقام اولی که این اواخر توی مسابقات دوومیدانی منطقه‌ای به دست آوردی. پدر و مادرها عاشق این‌جور چیزها می‌شن."

جواب لبخندش را دادم و در تأیید حرف‌هایش با چنان ذوق‌وشوق ساختگی‌ای سر تکان دادم که گردنم گرفت.»

فرفریِ کتابخون
۱۴۰۵/۰۱/۲۴

بهترین توصیف برای این کتاب اینه که" کیدراما به شکل متن🍓" سِیدی در ظاهر هیچ عیب و نقصی ندارد؛دانش آموز ممتاز است و همه از هم کلاسی بودن با او خوشحال هستند، ولی رازش این است که خشمش را در پیش‌نویس

- بیشتر