کتاب والدین من (جلد پنجم، مهارت فرزندپروری مثبت)
معرفی کتاب والدین من (جلد پنجم، مهارت فرزندپروری مثبت)
کتاب والدین من (جلد پنجم، مهارت فرزندپروری مثبت) نوشتهی منیر کلانتر قریشی، شادی ابراهیمی جوزانی و فاطمه علی جعفری، توسط نشر حکمت و عرفان منتشر شده است. این کتاب بخشی از یک مجموعهی راهنمای جامع برای توانمندسازی والدین است و تمرکز اصلی آن بر آموزش مهارتهای فرزندپروری مثبت قرار دارد. نویسندگان با تکیهبر پژوهشهای علمی و تجربههای عملی، تلاش کردهاند والدین را با رویکردی گامبهگام و کاربردی، با مفاهیم بنیادین تربیت کودک، تنظیم هیجان، مرزبندی سالم و ارتباط مؤثر آشنا کنند. ساختار کتاب به گونهای طراحی شده که هم والدین تازهکار و هم کسانی که تجربه بیشتری دارند، بتوانند از آن بهره ببرند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب والدین من (جلد پنجم، مهارت فرزندپروری مثبت)
کتاب والدین من (جلد پنجم، مهارت فرزندپروری مثبت) با هدف ارائهی راهکارهای عملی و علمی برای والدین نوشته شده است. منیر کلانتر قریشی، شادی ابراهیمی جوزانی و فاطمه علی جعفری در این کتاب، به بررسی اهمیت فرزندپروری مثبت و تأثیر آن بر رشد مغز و شخصیت کودک پرداختهاند. ساختار کتاب شامل فصلهایی دربارهی باورهای رایج و اشتباه در تربیت، مدلهای علمی رشد عاطفی و شناختی، تفاوت سرشت و شخصیت، دلبستگی ایمن، مهارتهای گفتوگو و گوشدادن فعال، قانونگذاری و مرزبندی سالم، مدیریت تعارض، جایگزینهای تنبیه، تقویت رفتار مثبت و تنظیم هیجان والدین است. هر فصل با مثالهای روزمره و کاربردی همراه شده تا والدین بتوانند مفاهیم را در زندگی واقعی اجرا کنند. این کتاب با تمرکز بر رابطهی امن، مرزهای روشن و همدلی، تلاش کرده است والدین را از رویکردهای سنتی و مبتنی بر تنبیه به سمت تربیت مبتنی بر همکاری و احترام سوق دهد.
خلاصه کتاب والدین من (جلد پنجم، مهارت فرزندپروری مثبت)
کتاب والدین من (جلد پنجم، مهارت فرزندپروری مثبت) بر سه ستون اصلی استوار است: شناخت نیازهای بنیادین کودک، ساختن رابطهای امن و اعتمادآفرین، و مرزبندی روشن بدون جنگ قدرت. نویسندگان ابتدا اهمیت فرزندپروری مثبت را شرح دادهاند و نشان دادهاند که این رویکرد، نگاه والد را از مقابله با رفتار به فهمیدن رفتار تغییر میدهد. در ادامه، اثرات سبکهای تربیتی مختلف بر رشد مغز کودک بررسی شده و تفاوتهای سبک سختگیرانه، رهاکننده و مثبت بهوضوح توضیح داده شده است. در بخشهای بعدی، باورهای غلط رایج درباره تربیت و پیامدهای آنها مطرح شده و مدلهای علمی رشد عاطفی و شناختی کودک، از جمله مدل پیاژه، اریکسون، دلبستگی و تنظیم هیجان، به زبان ساده تشریح شدهاند. تفاوت سرشت و شخصیت کودک و اهمیت شناخت این تفاوتها برای والدگری نیز مورد توجه قرار گرفته است. کتاب سپس به موضوع دلبستگی ایمن و نقش آن در رشد مغز اجتماعی کودک میپردازد و راهکارهایی برای ساختن اعتماد و همدلی ارائه میدهد. مهارتهای گفتوگوی مؤثر، گوشدادن فعال، استفاده از زبان توصیفی بهجای قضاوتی و تنظیم احساسات والدین از دیگر محورهای مهم کتاب هستند. در فصلهای پایانی، روشهای قانونگذاری و مرزبندی سالم، حل تعارض بدون تنبیه، جایگزینهای تنبیه، تقویت رفتار مثبت و ساخت روتینهای رفتاری قدرتمند آموزش داده شده است. در نهایت، کتاب با ارائهی مثالهای کاربردی و تکنیکهای عملی، والدین را به سمت تربیت کودکانی مسئول، همکار و دارای اعتمادبهنفس هدایت میکند.
چرا باید کتاب والدین من (جلد پنجم، مهارت فرزندپروری مثبت) را بخوانیم؟
این کتاب با ارائهی ترکیبی از دانش علمی و تجربههای عملی، والدین را به ابزارهایی مجهز میکند که بتوانند رابطهای امن و سازنده با فرزند خود بسازند. ویژگی شاخص آن، تمرکز بر مهارتهای قابل تمرین و مثالهای روزمره است که اجرای توصیهها را سادهتر میکند. والدین با خواندن این کتاب میتوانند باورهای نادرست درباره تربیت را شناسایی کنند، سبک تربیتی خود را بازنگری کنند و به جای تنبیه و کنترل، از روشهای مبتنی بر همدلی و مرزبندی سالم بهره ببرند. همچنین، کتاب به موضوعاتی مانند تنظیم هیجان والدین، مدیریت تعارض، تقویت رفتار مثبت و ساخت روتینهای رفتاری میپردازد که برای زندگی روزمره خانوادهها بسیار کاربردی است. این اثر نهتنها به رشد کودک کمک میکند، بلکه آرامش و همکاری بیشتری را در فضای خانه ایجاد میکند.
خواندن این کتاب به والدینی پیشنهاد میشود که دغدغهی تربیت سالم، رشد عاطفی و اجتماعی فرزند خود را دارند یا با چالشهایی مانند لجبازی، پرخاشگری، بینظمی یا تعارضهای روزمره مواجه هستند. همچنین، برای مربیان، مشاوران و افرادی که با کودکان و نوجوانان کار میکنند، مفید است.