کتاب کودک من (جلد بیست و دوم، آموزش مهارت ایجاد و ارتقای ارزش آزادی در کودکان) منیر کلانتر قریشی + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب کودک من (جلد بیست و دوم، آموزش مهارت ایجاد و ارتقای ارزش آزادی در کودکان)

کتاب کودک من (جلد بیست و دوم، آموزش مهارت ایجاد و ارتقای ارزش آزادی در کودکان)

معرفی کتاب کودک من (جلد بیست و دوم، آموزش مهارت ایجاد و ارتقای ارزش آزادی در کودکان)

کتاب کودک من (جلد بیست و دوم، آموزش مهارت ایجاد و ارتقای ارزش آزادی در کودکان) نوشته‌ی منیر کلانتر قریشی، آذین عسگرخانی و یگانه یکتایی اغول‌بیگ، اثری از مجموعه‌ی راهنمای جامع و گام به گام توانمندسازی کودکان است که انتشارات حکمت و عرفان آن را منتشر کرده است. این جلد با تمرکز بر مفهوم آزادی، به والدین و مربیان کمک می‌کند تا مهارت ایجاد و ارتقای ارزش آزادی را در کودکان پرورش دهند. کتاب با ارائه‌ی تعاریف روشن، مثال‌های کاربردی و تمرین‌های عملی، به دنبال آن است که کودکان بتوانند در چارچوبی امن و مسئولانه، انتخاب‌های خود را تجربه کنند و به تدریج استقلال و مسئولیت‌پذیری را بیاموزند. ساختار کتاب به گونه‌ای طراحی شده که هم والدین و هم کودکان بتوانند به صورت تعاملی با مفاهیم مطرح‌شده روبه‌رو شوند و از ابزارها و بازی‌های پیشنهادی برای تقویت حس آزادی و مسئولیت بهره ببرند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب کودک من (جلد بیست و دوم، آموزش مهارت ایجاد و ارتقای ارزش آزادی در کودکان)

کتاب کودک من (جلد بیست و دوم) با محوریت آموزش مهارت ایجاد و ارتقای ارزش آزادی در کودکان، توسط منیر کلانتر قریشی، آذین عسگرخانی و یگانه یکتایی اغول‌بیگ نوشته شده است. این کتاب بخشی از یک مجموعه‌ی گسترده است که هر جلد آن به یکی از مهارت‌های کلیدی زندگی برای کودکان می‌پردازد. ساختار کتاب به صورت جعبه‌ابزار طراحی شده و هر فصل آن به یک جنبه از آزادی اختصاص دارد؛ از تعریف آزادی و تفاوت آن با بی‌قیدی، تا نقش والدین در ایجاد چارچوب‌های امن و مسئولانه برای تجربه‌ی آزادی. کتاب با مثال‌های ملموس، سناریوهای روزمره و بازی‌های خلاقانه، به والدین و مربیان نشان می‌دهد چگونه می‌توانند به کودکان اجازه دهند انتخاب کنند، پیامدهای انتخاب‌های خود را تجربه کنند و در عین حال مرزهای ایمنی و مسئولیت را رعایت کنند. نویسندگان تلاش کرده‌اند تا با زبانی ساده و کاربردی، مفاهیم پیچیده‌ای مانند مسئولیت‌پذیری، استقلال، مرزگذاری و احترام به آزادی دیگران را به کودکان منتقل کنند. این کتاب نه‌تنها به والدین راهکارهای عملی ارائه می‌دهد، بلکه کودکان را نیز به مشارکت فعال در فرایند یادگیری دعوت می‌کند.

خلاصه کتاب کودک من (جلد بیست و دوم، آموزش مهارت ایجاد و ارتقای ارزش آزادی در کودکان)

کتاب کودک من (جلد بیست و دوم) با تمرکز بر آموزش ارزش آزادی، ابتدا به تعریف آزادی و تفاوت آن با بی‌قیدی می‌پردازد. نویسندگان توضیح داده‌اند که آزادی یعنی داشتن حق انتخاب در کارها، حرف‌ها و احساسات، اما این انتخاب‌ها باید با مسئولیت‌پذیری همراه باشند. کتاب با مثال‌هایی از زندگی روزمره، نشان داده است که آزادی در کودکان از انتخاب‌های کوچک مثل انتخاب لباس یا اسباب‌بازی شروع می‌شود و به تدریج به تصمیم‌گیری‌های مهم‌تر مانند مدیریت زمان و برنامه‌ریزی مالی گسترش می‌یابد. در ادامه، کتاب به نقش والدین در ایجاد محیطی امن برای تجربه‌ی آزادی اشاره کرده است. والدین باید با اعتماد تدریجی، ارائه‌ی حق انتخاب‌های محدود و مواجهه با پیامدهای طبیعی، به کودکان بیاموزند که هر انتخابی پیامد خاص خود را دارد. همچنین، اهمیت استقلال در حل مسئله و تشویق به تجربه‌ی پیامدهای طبیعی و منطقی به عنوان بخش مهمی از فرایند یادگیری آزادی مطرح شده است. کتاب به موانع رایج در فرزندپروری مانند والدگری هلیکوپتری، ترس از شکست، عدم ثبات در قوانین و استفاده از تنبیه به جای آموزش پیامدها پرداخته و راهکارهایی برای غلبه بر این موانع ارائه داده است. در بخش پایانی، مجموعه‌ای از بازی‌ها و تمرین‌های عملی معرفی شده‌اند که به کودکان کمک می‌کنند تا آزادی را در عمل تجربه کنند و مهارت‌های تصمیم‌گیری، مسئولیت‌پذیری و احترام به مرزها را تقویت کنند.

چرا باید کتاب کودک من (جلد بیست و دوم، آموزش مهارت ایجاد و ارتقای ارزش آزادی در کودکان) را بخوانیم؟

این کتاب با ارائه‌ی راهکارهای عملی و تمرین‌های خلاقانه، به والدین و مربیان کمک می‌کند تا مفهوم آزادی را به شکلی ملموس و قابل‌فهم به کودکان منتقل کنند. ویژگی شاخص کتاب، تمرکز بر پیوند آزادی با مسئولیت‌پذیری است؛ به گونه‌ای که کودک نه‌تنها حق انتخاب را تجربه می‌کند، بلکه پیامدهای انتخاب‌هایش را نیز می‌پذیرد. ساختار مرحله‌به‌مرحله و مثال‌های واقعی، امکان استفاده‌ی آسان از مطالب را در موقعیت‌های روزمره فراهم کرده است. همچنین، بازی‌ها و فعالیت‌های پیشنهادی، یادگیری را برای کودکان جذاب‌تر و تعاملی‌تر می‌کند. این کتاب به والدین و مربیانی که به دنبال پرورش استقلال، اعتمادبه‌نفس و مهارت تصمیم‌گیری در کودکان هستند، ابزارهای کاربردی و قابل اجرا ارائه می‌دهد.

خواندن این کتاب به والدین، مربیان، مشاوران تربیتی و افرادی که دغدغه‌ی پرورش استقلال و مسئولیت‌پذیری در کودکان را دارند پیشنهاد می‌شود. همچنین برای کسانی که به دنبال راهکارهایی برای تقویت مهارت تصمیم‌گیری و ایجاد مرزهای سالم در فرزندپروری هستند، مناسب است.