کتاب والدین من (جلد سوم، مهارت فرزندپروری مبتنی بر نیازهای بنیادین کودک)
راهنمای جامع و گام به گام توانمندسازی والدین
معرفی کتاب والدین من (جلد سوم، مهارت فرزندپروری مبتنی بر نیازهای بنیادین کودک)
کتاب والدین من (جلد سوم، مهارت فرزندپروری مبتنی بر نیازهای بنیادین کودک) (راهنمای جامع و گامبهگام توانمندسازی والدین) نوشته منیر کلانتر قریشی، شادی ابراهیمی جوزانی و فاطمه علی جعفری توسط نشر حکمت و عرفان منتشر شده است. این جلد از مجموعهی والدین من، بهطور ویژه به مهارتهای فرزندپروری با تمرکز بر نیازهای بنیادین کودک پرداخته و تلاش کرده است والدین را با رویکردی علمی و کاربردی، برای شناخت و پاسخدهی به نیازهای اساسی فرزندانشان توانمند کند. ساختار کتاب بهگونهای طراحی شده که والدین بتوانند رفتارهای کودکان را بهتر درک کنند و بهجای تمرکز صرف بر اصلاح رفتار، به ریشههای نیازهای کودک توجه نشان دهند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب والدین من (جلد سوم، مهارت فرزندپروری مبتنی بر نیازهای بنیادین کودک)
کتاب والدین من (جلد سوم، مهارت فرزندپروری مبتنی بر نیازهای بنیادین کودک) به قلم منیر کلانتر قریشی، شادی ابراهیمی جوزانی و فاطمه علی جعفری، به بررسی عمیق نیازهای اساسی کودکان و نقش والدین در پاسخدهی به این نیازها پرداخته است. این کتاب بخشی از یک مجموعهی چندجلدی است که هر جلد به یکی از جنبههای مهم فرزندپروری میپردازد. در این جلد، تمرکز اصلی بر پنج نیاز بنیادین کودک یعنی امنیت، پیوند و توجه، قدرت شخصی، معنا و مرز و ساختار قرار گرفته است.
منیر کلانتر قریشی، شادی ابراهیمی جوزانی و فاطمه علی جعفری با ارائهی مثالهای روزمره، اشتباهات رایج والدین در تفسیر رفتار کودک را بررسی کردهاند و راهکارهایی برای تشخیص و پاسخدهی مناسب به نیازهای کودک پیشنهاد دادهاند. ساختار کتاب شامل فصلهایی دربارهی تفاوت نیاز با خواسته و میل لحظهای، مدل سهلایهی نیاز، موانع ارضای نیازها و راهکارهای عملی برای والدین است. هدف اصلی کتاب، تغییر نگاه والدین از اصلاح صرف رفتار به فهم عمیقتر پیامهای رفتاری کودک و ایجاد رابطهای ایمن و رشددهنده است.
خلاصه کتاب والدین من (جلد سوم، مهارت فرزندپروری مبتنی بر نیازهای بنیادین کودک)
کتاب والدین من (جلد سوم، مهارت فرزندپروری مبتنی بر نیازهای بنیادین کودک) با تبیین این اصل آغاز میشود که رفتار کودک، بازتاب نیازهای بنیادین اوست و والدگری مؤثر با شناخت و پاسخدهی به این نیازها شکل میگیرد. نویسندگان ابتدا تفاوت میان نیاز، خواسته و میل لحظهای را شرح دادهاند و تأکید کردهاند که نیازهای بنیادین، غیرقابلچانهزنی و مشترک میان همهی کودکان هستند. اگر این نیازها نادیده گرفته شوند، کودک برای جبران، به رفتارهای چالشبرانگیز یا ناسازگار روی میآورد.
در ادامه، مدل سهلایهی نیاز معرفی شده است: نیازهای بدنی و تنتنظیمی (مانند خواب، تغذیه و حرکت)، نیازهای هیجانی و همتنظیمی (مانند احساس امنیت و حمایت عاطفی) و نیازهای معنایی و ساخت تصویر از خود (مانند درک جایگاه خود و معنادهی به تجربهها). هر لایه با مثالهای واقعی و نشانههای رفتاری توضیح داده شده است تا والدین بتوانند بهسرعت نوع نیاز فعال کودک را تشخیص دهند. کتاب سپس به پنج نیاز بنیادین کودک میپردازد: امنیت، پیوند و توجه، قدرت شخصی، معنا و مرز و ساختار. برای هر نیاز، نشانههای فعالشدن، اشتباهات رایج والدین در تفسیر رفتار کودک و راهکارهای عملی برای پاسخدهی مناسب ارائه شده است.
نویسندگان تأکید کردهاند که پاسخدهی به نیازها باید بهموقع، متناسب و بدون شرط باشد و والدین باید پیش از اصلاح رفتار، به ایجاد امنیت و ارتباط توجه کنند. در بخشهای پایانی، موانع بزرگ ارضای نیازها مانند سرعت بالای روزمرگی، بیثباتی رفتاری والد، کمالگرایی و باورهای اشتباه دربارهی محبت یا مرزها بررسی شدهاند. راهکارهای اجرایی برای والدین شامل مدل سهگام تشخیص نیاز، حضور فعال، ترمیم رابطه پس از اشتباه و هدایت رفتار بدون تنبیه است. کتاب با تمرینهای هفتگی و چکلیستهای کاربردی، والدین را بهسوی فرزندپروری نیازمحور و ایجاد رابطهای سالم و پایدار با کودک راهنمایی میکند.
چرا باید کتاب والدین من (جلد سوم، مهارت فرزندپروری مبتنی بر نیازهای بنیادین کودک) را بخوانیم؟
کتاب والدین من (جلد سوم، مهارت فرزندپروری مبتنی بر نیازهای بنیادین کودک) با رویکردی دقیق و مرحلهبهمرحله، والدین را با مفاهیم بنیادین رشد کودک آشنا کرده و به آنها کمک میکند رفتارهای فرزندشان را از زاویهی نیازهای اساسی تحلیل کنند. ویژگی شاخص کتاب، ارائهی مثالهای واقعی و چکلیستهای سریع برای تشخیص نوع نیاز کودک است که باعث میشود والدین در موقعیتهای روزمره بتوانند واکنشهای مؤثرتری نشان دهند.
این کتاب همچنین بهجای تمرکز بر اصلاح رفتار، بر ایجاد امنیت روانی و پیوند عاطفی تأکید کرده است و راهکارهایی برای مواجهه با چالشهایی مانند لجبازی، قشقرق، ترسها و مقاومت کودک ارائه داده است. خواندن این کتاب میتواند به والدین کمک کند رابطهای سالمتر و پایدارتر با فرزند خود بسازند و از چرخههای تکراری تنبیه و پاداش فاصله بگیرند.
خواندن کتاب والدین من (جلد سوم، مهارت فرزندپروری مبتنی بر نیازهای بنیادین کودک) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن کتاب والدین من (جلد سوم، مهارت فرزندپروری مبتنی بر نیازهای بنیادین کودک) به والدینی پیشنهاد میشود که دغدغهی رشد سالم روانی و عاطفی فرزند خود را دارند، با رفتارهای چالشبرانگیز کودک مواجه شدهاند یا بهدنبال راهکارهایی برای درک بهتر نیازهای اساسی فرزندشان هستند. مطالعهی این اثر همچنین برای مربیان، مشاوران کودک و افرادی که با کودکان در ارتباط هستند، مفید خواهد بود.
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب والدین من (جلد سوم، مهارت فرزندپروری مبتنی بر نیازهای بنیادین کودک) و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب: | والدین من (جلد سوم، مهارت فرزندپروری مبتنی بر نیازهای بنیادین کودک) |
| عنوان دیگر: | راهنمای جامع و گام به گام توانمندسازی والدین |
| موضوع: | خانواده و ازدواج، روانشناسی کودک و نوجوان |