کتاب والدین من (جلد چهارم، مهارت فرزندپروری مبتنی بر پذیرش و تعهد)
معرفی کتاب والدین من (جلد چهارم، مهارت فرزندپروری مبتنی بر پذیرش و تعهد)
کتاب والدین من (جلد چهارم، مهارت فرزندپروری مبتنی بر پذیرش و تعهد) نوشتهی منیر کلانتر قریشی، شادی ابراهیمی جوزانی و فاطمه علی جعفری، توسط نشر حکمت و عرفان منتشر شده است. این کتاب بخشی از یک مجموعهی جامع دربارهی توانمندسازی والدین است و در این جلد بهطور ویژه به مهارتهای فرزندپروری بر پایهی رویکرد پذیرش و تعهد (ACT) میپردازد. نویسندگان تلاش کردهاند با زبانی روشن و ساختاری مرحلهبهمرحله، والدین را با چالشهای تربیتی امروز و راهکارهای مبتنی بر روانشناسی پذیرش و تعهد آشنا کنند. کتاب حاضر با تمرکز بر بحرانهای والدگری در عصر جدید، تفاوت درد و رنج در تربیت، اهمیت انعطافپذیری روانشناختی و شش ستون اصلی مدل ACT، والدین را به سوی رابطهای عمیقتر و ارزشمحور با فرزندان هدایت میکند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب والدین من (جلد چهارم، مهارت فرزندپروری مبتنی بر پذیرش و تعهد)
کتاب والدین من (جلد چهارم) با محوریت مهارت فرزندپروری مبتنی بر پذیرش و تعهد، به قلم منیر کلانتر قریشی، شادی ابراهیمی جوزانی و فاطمه علی جعفری، به بررسی چالشهای والدگری در دنیای پرشتاب و پیچیدهی امروز پرداخته است. این کتاب بخشی از یک مجموعهی چندجلدی است که هر جلد به یکی از رویکردهای مهم تربیتی میپردازد. در این جلد، تمرکز اصلی بر رویکرد ACT (پذیرش و تعهد) قرار دارد؛ رویکردی که به جای ارائهی فهرستی از تکنیکها و بایدها و نبایدها، والدین را به سمت پرورش ظرفیتهای درونی، انعطافپذیری روانی و انتخابهای ارزشمحور سوق میدهد. ساختار کتاب بر شش ستون اصلی ACT استوار است: پذیرش، گسلش از افکار، حضور آگاهانه، خود مشاهدهگر، ارزشها و اقدام متعهدانه. هر فصل با مثالهای ملموس و تمرینهای عملی، والدین را با بحرانهای رایج مانند سرعت زندگی، فرسودگی هیجانی، مقایسهی کودکان، فشارهای اجتماعی و چالشهای هیجانی کودک آشنا میکند. نویسندگان با تکیهبر تجربههای روزمره و تحلیل علمی، نشان دادهاند که چگونه والدین میتوانند به جای کنترل یا اجتناب، در لحظههای دشوار با فرزندان خود همراه شوند و رابطهای امن و رشددهنده بسازند.
خلاصه کتاب والدین من (جلد چهارم، مهارت فرزندپروری مبتنی بر پذیرش و تعهد)
کتاب والدین من (جلد چهارم) با تمرکز بر مهارت فرزندپروری مبتنی بر پذیرش و تعهد، والدین را با چالشهای تربیتی معاصر روبهرو میکند و راهکارهایی برای عبور از بحرانهای رایج ارائه میدهد. نویسندگان ابتدا بحرانهایی مانند سرعت و حواسپرتی مزمن، انتظارهای غیرواقعی، فرسودگی هیجانی، جدایی از خود درونی و مقایسهی کودکان را شرح دادهاند. سپس با تمایز میان درد طبیعی والدگری و رنج اضافهشده توسط ذهن، تأکید کردهاند که پذیرش تجربههای سخت، کلید کاهش رنج و افزایش کیفیت رابطه است. در ادامه، شش ستون مدل ACT معرفی شده است: - پذیرش: توانایی همراهی با هیجانهای دشوار بدون جنگیدن یا سرکوب آنها. - گسلش: فاصلهگرفتن از افکار قلابدار و شناسایی آنها بهعنوان رویدادهای ذهنی نه دستورات قطعی. - حضور آگاهانه: بودن در لحظه با کودک و پرهیز از عجله، حواسپرتی و نشخوار ذهنی. - خود مشاهدهگر: نگاهکردن به خود از زاویهای وسیعتر و کاهش شرم و واکنشگری. - ارزشها: شفافکردن چشمانداز تربیتی و انتخاب رفتارهای هماهنگ با ارزشهای شخصی. - اقدام متعهدانه: برداشتن قدمهای کوچک و تکرارشونده در مسیر ارزشها، حتی در شرایط دشوار. کتاب با مثالهای واقعی، تمرینهای روزانه و مدلهای تصمیمگیری، والدین را به سوی رابطهای امن، انعطافپذیر و ارزشمحور با فرزندان هدایت میکند.
چرا باید کتاب والدین من (جلد چهارم، مهارت فرزندپروری مبتنی بر پذیرش و تعهد) را بخوانیم؟
این کتاب با رویکردی نوین به والدگری، به جای ارائهی فهرستهای دستوری، والدین را به پرورش ظرفیتهای درونی و انعطافپذیری روانی دعوت میکند. ویژگی شاخص آن، تمرکز بر شش ستون اصلی ACT است که به والدین کمک میکند در لحظههای دشوار، به جای واکنشهای تکانهای یا کنترلگرانه، انتخابهای ارزشمحور و آگاهانه داشته باشند. کتاب با مثالهای ملموس، تمرینهای کاربردی و تحلیل بحرانهای رایج، به والدین نشان میدهد چگونه میتوانند با پذیرش هیجانهای سخت، گسلش از افکار قلابدار و حضور آگاهانه، رابطهای امن و رشددهنده با فرزندان خود بسازند. همچنین، تأکید بر تفاوت درد و رنج در والدگری و ارائهی راهکارهایی برای کاهش رنج ذهنی، این کتاب را به منبعی کاربردی برای والدین تبدیل کرده است.
خواندن این کتاب به والدینی پیشنهاد میشود که با چالشهای هیجانی، فرسودگی، اضطراب تربیتی یا احساس ناکافیبودن در تربیت فرزند روبهرو هستند. همچنین، برای کسانی که به دنبال رویکردی ارزشمحور و انعطافپذیر در فرزندپروری هستند یا علاقهمندند رابطهای عمیقتر و امنتر با فرزندان خود بسازند، این کتاب مناسب است.