کتاب والدین من (جلد هشتم، تکنیک های مقابله با اختلافات زناشویی) منیر کلانتر قریشی + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب والدین من (جلد هشتم، تکنیک های مقابله با اختلافات زناشویی)

کتاب والدین من (جلد هشتم، تکنیک های مقابله با اختلافات زناشویی)

معرفی کتاب والدین من (جلد هشتم، تکنیک های مقابله با اختلافات زناشویی)

کتاب والدین من (جلد هشتم، تکنیک‌های مقابله با اختلافات زناشویی) نوشته‌ی منیر کلانتر قریشی، شادی ابراهیمی جوزانی و فاطمه علی‌جعفری، توسط انتشارات حکمت و عرفان منتشر شده است. این جلد بخشی از مجموعه‌ای جامع برای توانمندسازی والدین است که هر جلد آن به یکی از مهارت‌های کلیدی در فرزندپروری و زندگی مشترک می‌پردازد. تمرکز این جلد بر ارائه‌ی تکنیک‌ها و راهکارهای عملی برای مدیریت اختلافات زناشویی و بهبود کیفیت روابط زوجین است. نویسندگان با تکیه‌بر تجربه‌های بالینی و پژوهش‌های روز، تلاش کرده‌اند تا به‌جای ارائه‌ی توصیه‌های کلی، ابزارهایی کاربردی و قابل‌اجرا برای مواجهه با تعارض‌ها و اختلافات رایج در زندگی مشترک ارائه دهند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب والدین من (جلد هشتم، تکنیک های مقابله با اختلافات زناشویی)

کتاب والدین من (جلد هشتم، تکنیک‌های مقابله با اختلافات زناشویی) با هدف توانمندسازی والدین و زوج‌ها در مواجهه با چالش‌های رایج زندگی مشترک نوشته شده است. منیر کلانتر قریشی، شادی ابراهیمی جوزانی و فاطمه علی‌جعفری در این کتاب، به بررسی ریشه‌های اختلافات زناشویی، چرخه‌های تکرارشونده‌ی دعوا، نقش انتظارات پنهان، و تفاوت میان اختلاف سالم و تعارض مخرب پرداخته‌اند. ساختار کتاب به‌گونه‌ای طراحی شده که هر فصل با توضیحی مختصر آغاز می‌شود و با مثال‌هایی ملموس از زندگی واقعی ادامه می‌یابد. موضوعات متنوعی مانند مدیریت هیجان در لحظه‌ی تعارض، هنر شنیدن بدون دفاع، بیان خواسته بدون سرزنش، اختلافات مالی، دخالت خانواده‌های اصلی، تفاوت سبک‌های والدگری، مرزبندی سالم، و ترمیم رابطه پس از دعوا در این کتاب پوشش داده شده‌اند. نویسندگان با ارائه‌ی تکنیک‌های مشخص و تمرین‌های کوتاه، تلاش کرده‌اند تا مهارت‌های ارتباطی و حل مسئله را برای زوج‌ها قابل یادگیری و تمرین کنند. این کتاب بخشی از مجموعه‌ای است که هر جلد آن به یکی از جنبه‌های مهم فرزندپروری و زندگی خانوادگی می‌پردازد و جلد هشتم به‌طور ویژه بر مدیریت اختلافات زناشویی تمرکز دارد.

خلاصه کتاب والدین من (جلد هشتم، تکنیک های مقابله با اختلافات زناشویی)

کتاب والدین من (جلد هشتم، تکنیک‌های مقابله با اختلافات زناشویی) با این پیش‌فرض آغاز می‌شود که وجود اختلاف در زندگی مشترک امری طبیعی است و آنچه رابطه را آسیب‌پذیر یا پایدار می‌کند، نحوه‌ی مواجهه با این اختلافات است. نویسندگان تأکید کرده‌اند که بسیاری از زوج‌ها نه به‌دلیل بدخواهی، بلکه به‌خاطر نابلدی در مهارت‌های ارتباطی و مدیریت تعارض دچار مشکل می‌شوند. کتاب با معرفی چرخه‌های تکرارشونده‌ی دعوا، مانند انتقاد و دفاع، حمله و عقب‌نشینی، قهر و آشتی بدون حل مسئله، تحقیر و مقابله، و سکوت سمی، به زوج‌ها کمک می‌کند تا الگوهای رفتاری خود را شناسایی کنند. در ادامه، نقش انتظارات پنهان و خطرات آن در ایجاد تنش‌های عاطفی بررسی شده و تکنیک‌هایی برای آشکارسازی و مدیریت این انتظارات ارائه شده است. فصل‌های بعدی به مهارت‌های تنظیم هیجان، توقف امن در لحظه‌ی دعوا، و هنر شنیدن بدون دفاع می‌پردازند. نویسندگان با ارائه‌ی جملات آماده و تمرین‌های عملی، به زوج‌ها می‌آموزند چگونه خواسته‌های خود را بدون سرزنش بیان کنند و از زبان «من» به‌جای زبان «تو» استفاده کنند تا فضای گفت‌وگو امن‌تر شود. کتاب همچنین به اختلافات رایج مانند مسائل مالی، دخالت خانواده‌های اصلی، و تفاوت سبک‌های والدگری می‌پردازد و برای هرکدام تکنیک‌های مشخصی مانند جلسه مالی امن، مرزبندی محترمانه، و توافق روی اصول مشترک ارائه می‌دهد. در بخش‌های پایانی، مهارت‌های گفت‌وگوی زمان‌بندی‌شده، تصمیم‌گیری برد-برد، مرزگذاری سالم، و ترمیم رابطه پس از تعارض با عذرخواهی سالم و بازسازی اعتماد آموزش داده می‌شود. تمرین‌های کوتاه و مثال‌های واقعی، محتوای کتاب را کاربردی و قابل‌اجرا کرده‌اند. در نهایت، کتاب بر این نکته تأکید دارد که هدف از یادگیری این مهارت‌ها، حذف اختلاف نیست، بلکه کاهش آسیب، ترمیم سریع‌تر و ساختن رابطه‌ای امن‌تر و بالغ‌تر است.

چرا باید کتاب والدین من (جلد هشتم، تکنیک های مقابله با اختلافات زناشویی) را بخوانیم؟

کتاب والدین من (جلد هشتم، تکنیک‌های مقابله با اختلافات زناشویی) با رویکردی عملی و مرحله‌به‌مرحله، به زوج‌ها و والدین کمک می‌کند تا چرخه‌های مخرب دعوا را شناسایی و متوقف کنند. ویژگی شاخص این کتاب، ارائه‌ی تکنیک‌های مشخص و قابل‌اجرا برای موقعیت‌های واقعی زندگی مشترک است؛ از جمله مدیریت هیجان در لحظه‌ی تعارض، بیان خواسته بدون سرزنش، و مرزبندی سالم با خانواده‌های اصلی. تمرین‌های کوتاه و مثال‌های ملموس، یادگیری مهارت‌ها را ساده‌تر و قابل تمرین کرده‌اند. این کتاب نه‌تنها به حل اختلافات کمک می‌کند، بلکه به بهبود کیفیت ارتباط، افزایش احساس امنیت عاطفی و ترمیم سریع‌تر رابطه پس از تعارض نیز می‌پردازد. مطالعه‌ی این کتاب می‌تواند به زوج‌ها کمک کند تا به‌جای گرفتارشدن در چرخه‌های تکراری دعوا، راه‌های جدیدی برای گفت‌وگو، همدلی و همکاری پیدا کنند.

خواندن این کتاب به کسانی پیشنهاد می‌شود که در روابط زناشویی خود با اختلافات تکرارشونده، مشکلات ارتباطی، یا چالش‌های مربوط به مدیریت هیجان و حل تعارض مواجه هستند. همچنین به والدینی که به‌دنبال بهبود مهارت‌های ارتباطی، افزایش صمیمیت و امنیت عاطفی در خانواده، یا مدیریت بهتر دخالت خانواده‌های اصلی و تفاوت سبک‌های تربیتی هستند، توصیه می‌شود. این کتاب برای زوج‌هایی که تمایل دارند رابطه‌ای سالم‌تر و بالغ‌تر بسازند، مناسب است.

۲۵%