کتاب نوجوان من (جلد سیزدهم، آموزش مهارت جرات ورزی)
راهنمای جامع و گام به گام توانمندسازی نوجوانان؛ بیان جراتمندانه خود
معرفی کتاب نوجوان من (جلد سیزدهم، آموزش مهارت جرات ورزی)
کتاب نوجوان من (جلد سیزدهم، آموزش مهارت جرات ورزی) (راهنمای جامع و گامبهگام توانمندسازی نوجوانان؛ بیان جرئتمندانهی خود) نوشته منیر کلانتر قریشی و یگانه یکتایی اوغول بیگ، راهنمایی است برای همراهی نوجوانان در یکی از حساسترین مهارتهای زندگی: توان بیان خود با احترام. این کتاب که توسط نشر حکمت و عرفان منتشر شده، بهطور متمرکز بر موضوع جرئتورزی، مرزهای درونی و شیوهی ابراز محترمانهی احساس و نیاز تمرکز دارد. نویسندگان باتکیهبر مفاهیم روانشناسی نوجوان، مغز سهگانه، سبکهای رفتاری و گفتوگوی درونی، تلاش کردهاند پلی میان دنیای درونی نوجوان و موقعیتهای واقعی مدرسه، خانه، دوستی و ارتباط آنلاین بسازند. ساختار کتاب فصلبهفصل پیش میرود، از بیدارکردن صدای درون و تشخیص احساس و نیاز تا تمرین گفتن نه، تمایز بین درخواست و انتظار و جرئت در موقعیتهای اجتماعی. در کنار توضیحهای نظری، کاربرگها، تمرینهای نوشتاری، مثالهای داستانی از زندگی نوجوانان و تکنیکهای مرحلهبهمرحلهی تنفس و گفتوگو قرار گرفته تا فرایند یادگیری به تجربهی شخصی تبدیل شود. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب نوجوان من (جلد سیزدهم، آموزش مهارت جرات ورزی)
کتاب نوجوان من (جلد سیزدهم، آموزش مهارت جرات ورزی) نوشتهی منیر کلانتر قریشی و یگانه یکتایی اوغول بیگ از همان مقدمه، جرئتورزی را نه بهعنوان یک رفتار بیرونی بلکه بهعنوان هویت درونی معرفی کرده است، هویتی که میان احترام به خود و احترام به دیگران تعادل برقرار میکند. کتاب با تصویرکردن نوجوانی بهعنوان مرز بین کودک درون و انسان درحال تبدیلشدن، شروع میشود و نشان میدهد درون هر نوجوان گفتوگویی خاموش میان صدای نیاز به تأیید و صدای خود واقعی جریان دارد.
منیر کلانتر قریشی و یگانه یکتایی اوغول بیگ جرئتورزی را توان ایستادن آرام در برابر فشار دیگران و گفتن حقیقت درونی بدون پرخاش و بدون عبور از مرز دیگران تعریف کردهاند و آن را به تعادل میان دو مدار مغزی بقا و معنا پیوند دادهاند. در این نگاه، هر مکث، هر نفس عمیق و هر جملهی من احساس میکنم… فرصتی است برای فعالشدن مغز خردورز و خاموششدن واکنشهای شتابزدهی ترس و خشم.
کتاب نوجوان من (جلد سیزدهم، آموزش مهارت جرات ورزی) اثر منیر کلانتر قریشی و یگانه یکتایی اوغول بیگ در چند فصل و بخش پیدرپی پیش میرود و هر فصل هم توضیح نظری دارد هم تمرین و کاربرگ. فصل ۱ با عنوان بیداری صدای درون به تفاوت احساس، نیاز و نظر شخصی میپردازد، صداهای درونی بازدارنده مثل ترس از طرد و احساس گناه را معرفی میکند و با تمرینهایی نوجوان را به گفتوگو با این صداها دعوت کرده است. در ادامه، بخش مرزهای درونی و احترام به خود سه لایهی مرز فکری، احساسی و رفتاری را توضیح میدهد و با کاربرگ سپر شرافت کمک میکند نوجوان مرزهای شخصیاش را روی کاغذ طراحی کند.
فصل دوم معنای درست جرئتورزی را از دل سه سبک رفتاری انفعالی، پرخاشگر و جرئتمند بیرون میکشد، مدل مغز سهگانه (مغز بقا، هیجانی، خردورز) را شرح میدهد و با تمرین آینهی تعادل از خواننده میخواهد لحظات انفعال و پرخاشگری خود را شناسایی کند. فصل سوم روی جملههای من احساس میکنم… / من نیاز دارم… و کاربرگ زبان من و نقشهی مرزهای من و دیگران تمرکز دارد.
فصل چهارم به جرئت گفتن نه، جدول ارزشهای شخصی و خط قرمزها و تمرین پلهی تصمیم برای گفتن نه بدون احساس گناه اختصاص یافته است. در فصل پنجم تمایز بین درخواست و انتظار و تکنیک چهارمرحلهای بیان مؤدبانهی خواستهها (توصیف موقعیت، بیان احساس، بیان خواسته، پیامد منطقی) تشریح شده و در فصل ششم استرس اجتماعی، تنآگاهی پیش از سخنگفتن و نقش جرئت در دوستی، عشق نوجوانی و ارتباط آنلاین بررسی شده است. در سراسر کتاب، مثالهای داستانی از موقعیتهای واقعی نوجوانان مانند سینا، پارمیدا، آرمان، آوان و مانی، مفاهیم را به زندگی روزمره پیوند داده است.
خلاصه کتاب نوجوان من (جلد سیزدهم، آموزش مهارت جرات ورزی)
کتاب نوجوان من (جلد سیزدهم، آموزش مهارت جرات ورزی) بر پایهی این ایده بنا شده است که جرئتورزی از درون آغاز میشود، از لحظهای که نوجوان بتواند احساس، نیاز و نظر شخصی خود را از هم تشخیص دهد و صداهای بازدارندهای مانند ترس از طردشدن و احساس گناه را بشناسد. نویسندگان با تمرینهایی مانند صدای تیم درون من و بازسازی، به نوجوان کمک میکنند صدای من جرئتمند» را در خود تقویت کند.
در ادامه، کتاب به مرزهای فکری، احساسی و رفتاری، احترام به خود و تفاوت میان رفتارهای انفعالی، پرخاشگرانه و جرئتمند میپردازد. تمرینهایی مانند سپر شرافت و آینهی رفتار من برای شناخت بهتر واکنشهای فردی طراحی شدهاند و مدل مغز سهگانه نیز برای درک واکنشهای هیجانی معرفی میشود. بخش دیگری از کتاب بر مهارتهای ارتباطی تمرکز دارد، از جمله استفاده از جملههای من احساس میکنم... و من نیاز دارم... و نیز یادگیری جرئت گفتن نه.
نویسندگان با تمرینهایی مانند نه آرام، پلهی تصمیم و جدول ارزشها و خط قرمزهای من نشان میدهند چگونه میتوان میان حفظ رابطه و مراقبت از خود تعادل برقرار کرد. در فصلهای پایانی، موضوعاتی مانند بیان مؤدبانهی خواستهها، مدیریت استرس اجتماعی و تنظیم هیجانها مطرح میشود. کتاب در نهایت نقش جرئتورزی را در دوستیها، روابط نوجوانی و ارتباطات آنلاین جمعبندی میکند و بر اهمیت حفظ مرزهای سالم و احترام متقابل تأکید دارد.
چرا باید کتاب نوجوان من (جلد سیزدهم، آموزش مهارت جرات ورزی) را بخوانیم؟
کتاب نوجوان من (جلد سیزدهم، آموزش مهارت جرات ورزی) برای کسانی نوشته شده که میخواهند جرئتورزی را نه در حد چند جملهی آماده، بلکه بهعنوان یک فرایند درونی و رفتاری یاد بگیرند. ساختار فصلبهفصل و کاربرگمحور آن کمک میکند مفاهیم به تجربههای روزمرهی مدرسه، خانه، گروه دوستان و فضای مجازی وصل شود. خواننده در هر فصل فقط تئوری نمیخواند، بلکه با تمرینهایی میتواند رفتارهای خودش را روی کاغذ ببیند و نسخهی جرئتمندانهی همان موقعیت را طراحی کند.
ویژگی دیگر این کتاب استفاده از مثالهای کاربردی از زندگی نوجوانان است، نمونههایی مثل سینا که از گفتن نظرش در جمع میترسد، پارمیدا که مرز خود را در دوستی حفظ میکند، آرمان که بین سکوت منفعل و واکنش پرخاشگر در نوسان است، آوان که ارزشها و خط قرمزهایش را مینویسد و مانی که با چارچوب مشخص، ناراحتیاش را به دوستش میگوید. این روایتها نشان میدهد جرئتورزی فقط برای موقعیتهای بزرگ نیست و در انتخاب فیلم، پرسیدن سؤال از مربی، پاسخدادن به پیام آنلاین یا نه گفتن به یک شوخی آزاردهنده هم معنا پیدا میکند.
خواندن کتاب نوجوان من (جلد سیزدهم، آموزش مهارت جرات ورزی) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
کتاب نوجوان من (جلد سیزدهم، آموزش مهارت جرات ورزی) به نوجوانانی پیشنهاد میشود که در گفتن نه، ابراز نظر در جمع، یا دفاع محترمانه از مرزهای شخصیشان دچار تردید، ترس یا احساس گناه میشوند. این اثر همچنین به والدین، مشاوران مدرسه و مربیان تربیتی پیشنهاد میشود که بهدنبال منبعی ساختارمند برای کار با نوجوانان در زمینهی مهارت جرئتورزی، مرزبندی، مدیریت استرس اجتماعی هستند. دانشجویان و علاقهمندان به روانشناسی رشد و کار با نوجوانان نیز میتوانند از این کتاب بهعنوان نمونهای از ترکیب توضیح نظری با کاربرگ و تمرین عملی استفاده کنند.
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب نوجوان من (جلد سیزدهم، آموزش مهارت جرات ورزی) و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | نوجوان من (جلد سیزدهم، آموزش مهارت جرات ورزی) |
| عنوان دیگر | راهنمای جامع و گام به گام توانمندسازی نوجوانان؛ بیان جراتمندانه خود |
| موضوع | روانشناسی کودک و نوجوان |
| نویسنده | منیر کلانتر قریشی، یگانه یکتایی اوغول بیگ |