کتاب زن کتاب فروش
دوستی با غریبهها و کتابها در توکیو
معرفی کتاب زن کتاب فروش
کتاب زن کتاب فروش (The bookshop woman)، نوشته ناناکو هانادا و ترجمه حمیدرضا طباطبایی، داستان زنی کتابدوست در توکیوست که پس از جدایی از همسرش، در میانهی بحران هویت و بیخانمانی، مسیر تازهای برای زندگی پیدا میکند. زن که مدیر یکی از شعبههای فروشگاه ویلیج ونگارد است، در میان تنهایی و سرگردانی، وارد وبسایت غریبههای تمامعیار میشود و تصمیم میگیرد به هر کسی که ملاقاتش میکند کتابی متناسب با زندگیاش پیشنهاد کند. زن کتاب فروش داستانی شهری، معاصر و پر از گفتوگو دربارهی کتابها، روابط انسانی و جستوجوی راه شخصی در زندگی است. نشر مون در سال ۱۴۰۴ این اثر را منتشر کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب زن کتاب فروش اثر ناناکو هانادا
کتاب زن کتاب فروش (دوستی با غریبهها و کتابها در توکیو) روایت اولشخص زنی است که در آستانهی فروپاشی زندگی مشترک و بیخانمانی، نیمهشب در رستورانی در حاشیهی یوکوهاما نشسته و نمیداند با زندگیاش چه کند. ناناکو هانادا در این کتاب، زندگی یک زن کتابخوان و مدیر فروشگاه ویلیج ونگارد را دنبال میکند که پس از جدایی، میان اتاقهای ارزان، سوپرسنتوها و هتلهای کپسولی سرگردان است و همزمان تلاش میکند بفهمد واقعاً چه میخواهد.
ناناکو هانادا در کتاب زن کتاب فروش در هر فصل، بخشی از گذشتهی زن، رابطهاش با کار در کتابفروشی و تجربههای تازهاش در وبسایت غریبههای تمامعیار را روایت میکند. زن در این وبسایت با آدمهای بسیار متفاوتی قرار میگذارد؛ از کارمند تبلیغات و کارآفرین پرانرژی گرفته تا شعبدهباز خجالتی، جوانی شیفتهی منتالیسم و فروشندهی بیمهای که خود را پلیس این جامعهی آنلاین میداند.
این کتاب در لایهی رویی، مجموعهای از قرارهای کوتاه در کافهها و بارهای توکیوست، اما در عمق، به این سؤال میپردازد که چطور میتوان از دل مواجهه با غریبهها، خود را بازشناخت. زن در هر دیدار، با دقت به رفتار و حرفهای طرف مقابل توجه میکند و سپس از میان هزاران کتابی که در ذهن و انبار فروشگاه دارد، یک عنوان را برای او انتخاب میکند. این فرایند هم تمرینی برای فهم دیگران است و هم راهی برای بازشناختن سلیقه، ارزشها و رؤیاهای خودش.
خلاصه داستان زن کتاب فروش
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
زن کتاب فروش داستان زنی ۳۳ساله است که پس از ترک خانهی مشترک و همسرش و تجربهی چند هفته بیخانمانی، در آپارتمانی کوچک نزدیک محل کارش ساکن میشود. او مدیر شعبهای از ویلیج ونگارد است؛ فروشگاهی پر از کتاب، مانگا و خرتوپرتهای عجیب. بحران شخصی و تغییر مسیر شرکتْ او را به این فکر میاندازد که چه چیزی هنوز در کارش برایش معنا دارد. او در وبسایت غریبههای تمامعیار ثبتنام میکند و در پروفایلش مینویسد که مدیر یک کتابفروشی خاص است و میتواند از میان ۱۰ هزار کتاب، عنوانی مناسب به هر فرد پیشنهاد دهد.
زن با مردان و زنانی در سنین و مشاغل مختلف قرار میگذارد، به داستانهایشان گوش میدهد و برای هرکدام کتابی انتخاب میکند. در کنار این قرارها، گذشتهاش در ویلیج ونگارد، رابطهاش با رئیس قدیمیاش، یوشیدا، و کشمکش با تغییرات بازار کتاب مرور میشود. در طول داستان، پیشنهاد کتاب به غریبهها به ابزاری برای فهم خود، رهاشدن از نقش قربانی و ساختن راهی تازه در زندگی تبدیل میشود.
چرا باید کتاب زن کتاب فروش را بخوانیم؟
کتاب زن کتاب فروش تصویری نزدیک از زندگی شهری در توکیو، تنهایی پس از جدایی و رابطهی پیچیدهی انسانها با کتابها ارائه میدهد. این کتاب نشان میدهد که چگونه یک شغل ظاهراً معمولی، وقتی با دقت و حساسیت همراه شود، میتواند به ابزاری برای شناخت دیگران و خود تبدیل شود. خواندن این اثر فرصتی برای مواجهه با عادت کتابخواندن، انتخاب کتاب برای دیگران و درک معنای دوستی با غریبهها فراهم میکند.
خواندن کتاب زن کتاب فروش را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن کتاب زن کتاب فروش به کسانی پیشنهاد میشود که به داستانهای شهری، تجربهی کار در کتابفروشی، روابط آنلاین و قرار گذاشتن با غریبهها علاقهمندند؛ همچنین به افرادی که درگیر بحرانهای شخصی، جدایی یا تغییر شغل هستند و دوست دارند از دل این آشفتگیها، مسیر تازهای بسازند.
درباره ناناکو هانادا
ناناکو هانادا، متولد ۱۹۷۹، نویسنده و کتابفروش اهل توکیوست. کتاب او در ژاپن به موفقیتی غیرمنتظره رسید و بیش از ۶۰ هزار نسخه فروش رفت و بعدها در تلویزیون نیز اقتباس شد. او در سال ۲۰۲۲ کتابفروشی خود را با نام کانی بوکس در توکیو راهاندازی کرد.
بخشی از کتاب زن کتاب فروش
«پساز ثبت پروفایلم در غریبههای تمامعیار، بهدقت سایت را مطالعه و بررسی کردم تا اینکه با کارکردش کاملاً آشنا شدم. ظاهراً دو روش برای ملاقات افراد وجود داشت: یا یک زمان و مکان تقریبی را مشخص میکردید (مثلاً ساعت پنج فلان روز در شیبویا) و یک جملهٔ کوتاه مینوشتید (مثلاً «مشتاق دیدار شما و یک گفتوگوی عالی هستم!» و سپس آن را پست میکردید. این روش به «فهرست گفتوگو» معروف بود. کاربران سایت این فهرست را در بخش اعلانات صفحهٔ خود میدیدند و چنانچه مشتاق دیدار شما بودند، با کلیک روی گزینهٔ «پاسخ» به پست شما پاسخ میدادند. اگر چندین نفر پاسخ میدادند، آنها را بررسی میکردید و از میانشان، جذابترین را برای ملاقات انتخاب میکردید. اگر تمایلی به دیدار هیچکدام نداشتید، میتوانستید همهٔ درخواستها را رد کنید و فهرست را لغو کنید. اگر هم هیچ پاسخی دریافت نمیکردید، ملاقات خودکار منتفی میشد. بنابراین برای ملاقات با کسی، یا باید یک فهرست گفتوگو ایجاد میکردید و منتظر میماندید تا کسی پاسخ دهد یا به فهرست گفتوگوی نفر دیگری پاسخ میدادید.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب زن کتاب فروش و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | زن کتاب فروش |
| عنوان دیگر | دوستی با غریبهها و کتابها در توکیو |