کتاب نگرانم ازم دلخور باشی مگ جوسفسن + دانلود نمونه رایگان

نویسنده:مگ جوسفسن
انتشارات:نشر مون
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب نگرانم ازم دلخور باشی

کتاب نگرانم ازم دلخور باشی نوشته‌ی مگ جوسفسن و با ترجمه‌ی مانگ میرزایی، اثری است درباره‌ی اضطراب قضاوت شدن، خشنودسازی افراطی و فاصله گرفتن از خودِ واقعی. نویسنده که درمانگر است، با تکیه‌بر تجربه‌های بالینی و زندگی شخصی، به ریشه‌های ترس از ناراضی کردن دیگران و شکل‌گیری این الگو در کودکی می‌پردازد. نشر مون آن را منتشر کرده است و متن کتاب با مثال‌ها، روایت‌ها و توضیح‌های روان‌شناختی، خواننده را قدم‌به‌قدم وارد دنیای واکنش خشنودسازی، تروماهای پیچیده و مفهوم امنیت درونی می‌کند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب نگرانم ازم دلخور باشی

کتاب نگرانم ازم دلخور باشی با ترکیب روایت شخصی مگ جوسفسن و تجربه‌ی او به‌عنوان درمانگر، به الگوی خشنودسازی افراطی و ترس دائمی از عصبانی بودن دیگران می‌پردازد. نویسنده از نخستین تجربه‌های درمانی خودش شروع می‌کند؛ از خانه‌ای با پدری خشمگین و اعتیاد، مادری ناتوان در حمایت عاطفی، و بدنی که سال‌ها در حالت گوش‌به‌زنگی مانده است. سپس نشان می‌دهد چگونه همین الگوها در روابط کاری، دوستی و عشق تکرار می‌شوند و چرا ذهن، حتی در بزرگ‌سالی، هنوز در حالت بقا عمل می‌کند. در ادامه‌ی کتاب نگرانم ازم دلخور باشی، ساختار اثر به فصل‌ها و بخش‌های روشن تقسیم شده است: از تعریف واکنش خشنودسازی و چهار پاسخ استرس (ستیز، گریز، انجماد، خشنودسازی) تا فصل‌هایی درباره‌ی «گذشته و حال»، «مجال التیام» و سوگواری برای چیزهایی که هرگز نداشته‌ایم. جوسفسن با روایت‌های کوتاه از مراجعان خیالی‌ـ‌واقعی، تیپ‌هایی مثل صلحبان، سرگرم‌کننده، مراقب، گرگ تنها، کمال‌گرا و آفتاب‌پرست را معرفی کرده است تا نشان دهد خشنودسازی در زندگی روزمره چه شکلی پیدا می‌کند. کتاب نگرانم ازم دلخور باشی علاوه‌بر توضیح مفاهیم، پرسش‌های تأملی در پایان بخش‌ها می‌آورد تا خواننده بتواند الگوهای خودش را شناسایی کند. نویسنده از نظریه‌ی دل‌بستگی، مفهوم ترومای پیچیده، سیستم‌های درونی خانواده، ذهن‌آگاهی و الهام از بودیسم استفاده کرده است تا پلی میان بدن، ذهن و روابط بسازد و نشان دهد امنیت درونی چگونه به‌تدریج پرورش می‌یابد.

خلاصه کتاب نگرانم ازم دلخور باشی

کتاب نگرانم ازم دلخور باشی به این سؤال محوری می‌پردازد که چرا بسیاری از افراد، به‌ویژه زنان، مدام نگران‌اند دیگران از آن‌ها دلخور باشند. مگ جوسفسن توضیح می‌دهد این ترس اغلب ریشه در تروماهای پیچیده، خانواده‌های پرتنش، بی‌توجهی عاطفی یا نقش‌های زودهنگام مراقب‌بودن دارد و به شکل واکنش خشنودسازی افراطی بروز می‌کند؛ یعنی جلب رضایت دیگران برای احساس امنیت. نویسنده در کتاب نگرانم ازم دلخور باشی چهار پاسخ استرس (ستیز، گریز، انجماد، خشنودسازی) را شرح می‌دهد و نشان می‌دهد چگونه خشنودسازی، در کودکی راهی هوشمندانه برای بقا بوده اما در بزرگ‌سالی به منبع شرم، خستگی و دور شدن از خود تبدیل می‌شود. او با روایت‌های متعدد، سبک‌های دل‌بستگی، گوش‌به‌زنگی مزمن، بازآفرینی تروما در روابط و ضرورت سوگواری برای والدِ ایده‌آل‌نشده را توضیح داده و در پایان هر بخش، با پرسش‌های تأملی، خواننده را به سمت شناخت الگوها و ساختن امنیت درونی هدایت کرده است.

چرا باید کتاب نگرانم ازم دلخور باشی را بخوانیم؟

این کتاب با زبانی روشن نشان می‌دهد خشنودسازی افراطی «مهربانی» نیست، بلکه اغلب مکانیسم بقای آموخته‌شده در کودکی است. نگرانم ازم دلخور باشی کمک می‌کند ریشه‌ی اضطراب قضاوت شدن، ترس از تعارض و احساس «بد بودن» دیده شود، برای فقدان‌ها سوگواری شود و به‌تدریج راهی به‌سوی مرزگذاری، خودشناسی و امنیت درونی گشوده شود.

خواندن این کتاب به کسانی پیشنهاد می‌شود که مدام عذرخواهی می‌کنند، از تعارض می‌ترسند، در نه گفتن مشکل دارند یا احساس می‌کنند همیشه باید «دختر/پسر خوب» باشند. همچنین به علاقه‌مندان موضوعاتی مثل تروما، دل‌بستگی، خشنودسازی افراطی و ذهن‌آگاهی پیشنهاد می‌شود.

بخشی از کتاب نگرانم ازم دلخور باشی

«خیلی‌ها، به‌ویژه زنان، دائماً با این فکر دست‌وپنجه نرم می‌کنند که دیگران از آن‌ها عصبانی‌اند. ما با اضطراب از شریک عاطفی‌مان وقتی بدخلق است، از بهترین دوستانمان وقتی جواب پیاممان را نمی‌دهند، از همکارانمان وقتی در راهروی سرویس بهداشتی از کنار هم رد می‌شویم و سلامی نمی‌کنند، می‌پرسیم: «از دست من عصبانی‌ای؟». شاید هم هیچ‌وقت سؤال نمی‌پرسیم، فقط در سکوت، مدام در ذهنمان مرورش می‌کنیم، زیر دوش تا وقتی که انگشت‌هایمان چین‌خورده و چروک می‌شوند، و بعد روی تخت، ساعت یک نصفه‌شب، با سینه‌ای گرفته و ذهنی بیدار، تا جایی که دیگر از خستگی، توان فکر کردن هم برایمان نمی‌ماند. امروزه ممکن است عجیب به نظر برسد که چرا این‌همه نگرانیم دیگران ما را چگونه می‌بینند بااینکه تقریباً همیشه با یکدیگر در ارتباطیم. اما دقیقاً به همین دلیل است که این رفت‌وبرگشت بی‌پایان تأیید و اطمینان بیرونیپیام دادن، گذاشتن قلب روی پیام‌های دیگران، لایک کردن پست‌ها، تماس تصویری و ارسال ویدئو در دایرکتما را به چرخه‌ای از ناامنی و اضطراب می‌برد. وقتی بدن ما به این حجم از ارتباط عادت می‌کند و سپس این ارتباطات کمی کاهش می‌یابد، بخشی از وجودمان که بر بقا تمرکز دارد دچار آشفتگی می‌شود. راه‌های زیادی برای گفتن «به یادتم» وجود دارد و به همان اندازه، فرصت برای احساس فراموش شدن نیز هست.»