کتاب باختن به بدن کاستیکا براداتان + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب باختن به بدن

کتاب باختن به بدن

معرفی کتاب باختن به بدن

کتاب باختن به بدن، با عنوان اصلی In praise of failure: four lessons in humility، نوشته کاستیکا براداتان و ترجمه‌ کیوان سررشته، اثری است که نشر اطراف در سال ۱۴۰۴ آن را منتشر کرده است. این کتاب نخستین جلد از مجموعه‌ی چهارجلدیِ در ستایش شکست، تازه‌ترین مجموعه‌جستار نشر اطراف، است که به بررسی ابعاد گوناگون شکست در زندگی انسان می‌پردازد. نویسنده با نگاهی فلسفی و روایی، شکست را نه یک مانع یا پله‌ای برای موفقیت، بلکه تجربه‌ای بنیادین و ارزشمند دانسته که می‌تواند به خودشناسی و فروتنی منجر شود. کتاب باختن به بدن به‌طور خاص به شکست فیزیکی و جسمانی می‌پردازد و با تمرکز بر زندگی و افکار سیمون وی، فیلسوف و کنشگر فرانسوی، ضعف و ناتوانی جسم را به‌عنوان نخستین حلقه‌ی شکست انسانی بررسی می‌کند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب باختن به بدن اثر کاستیکا براداتان

کتاب باختن به بدن، با رویکردی فلسفی و تأمل‌برانگیز، مفهوم شکست را از زاویه‌ای متفاوت بررسی می‌کند. کاستیکا براداتان، نویسنده‌ی رومانیایی‌ـ‌آمریکایی، در این کتاب تلاش کرده است از کلیشه‌های رایج درباره‌ی شکست فاصله بگیرد و آن را نه به‌عنوان مقدمه‌ای برای موفقیت، بلکه به‌مثابه تجربه‌ای اصیل و شفابخش معرفی کند.

کتاب باختن به بدن نخستین جلد از مجموعه‌ی در ستایش شکست است که شکست را در چهار ساحت فیزیکی، سیاسی، اجتماعی و وجودی تحلیل می‌کند. این کتاب به‌طور خاص به شکست‌های جسمانی و ضعف‌های فیزیکی می‌پردازد و با روایت زندگی سیمون وی، نشان می‌دهد که چگونه ناتوانی‌های بدنی می‌توانند انسان را به درکی عمیق‌تر از جایگاه خود در جهان برسانند.

ساختار کتاب باختن به بدن بر اساس خرده‌روایت‌های واقعی شکل گرفته و با بهره‌گیری از مثال‌ها و تجربه‌های زیسته، خواننده را به سفری درونی برای شناخت خود و پذیرش شکست دعوت می‌کند. کاستیکا براداتان در این اثر، شکست را فرصتی برای فروتنی و رهایی از خودمحوری می‌داند و با نگاهی انتقادی به فرهنگ موفقیت‌محور، اهمیت تجربه‌ی شکست را در شکل‌گیری هویت انسانی برجسته می‌کند.

خلاصه کتاب باختن به بدن

کتاب باختن به بدن با محوریت شکست فیزیکی، به بررسی تجربه‌های انسانی از ضعف و ناتوانی جسم می‌پردازد. نویسنده با الهام از زندگی سیمون وی، فیلسوف و عارف فرانسوی، نشان داده است که چگونه شکست‌های جسمانی، مانند بیماری، ناتوانی یا حتی دست‌وپاچلفتی‌بودن، می‌توانند انسان را به درک تازه‌ای از خود و جایگاهش در جهان برسانند. براداتان شکست را نه صرفاً یک رویداد ناخوشایند، بلکه تجربه‌ای می‌داند که انسان را از توهم قدرت و خودبسندگی رها می‌کند و او را به‌سمت فروتنی و پذیرش محدودیت‌های وجودی سوق می‌دهد. در این کتاب، شکست فیزیکی به‌عنوان نخستین حلقه‌ی شکست انسانی معرفی شده است؛ حلقه‌ای که با ضعف بدن آغاز می‌شود و می‌تواند به بیداری وجودی منجر شود.

کاستیکا براداتان با خرده‌روایت‌هایی از زندگی سیمون وی و دیگر شخصیت‌ها، نشان داده است که شکست‌های جسمانی، برخلاف خطاهای فکری یا اخلاقی، اغلب از کنترل فرد خارج‌اند و نوعی شی‌ءبودگی بی‌رحمانه را به انسان تحمیل می‌کنند. بااین‌حال، همین تجربه‌ها می‌توانند به انسان کمک کنند تا با واقعیت شکنندگی و ناپایداری وجود خود روبه‌رو شود و معنای تازه‌ای برای زندگی بیابد. براداتان در ادامه، شکست را به‌عنوان فرصتی برای خودشناسی و رهایی از خودفریبی معرفی کرده است. او تأکید کرده است که تجربه‌ی شکست، با همه‌ی تلخی و دردش، می‌تواند به انسان نگاهی تازه ببخشد و او را به‌سوی فروتنی و پذیرش واقعیت سوق دهد. در نهایت، کتاب باختن به بدن، شکست را نه یک مانع، بلکه راهی برای رسیدن به درک عمیق‌تر از خود و جهان می‌داند.

چرا باید کتاب باختن به بدن را بخوانیم؟

کتاب باختن به بدن با نگاهی متفاوت به مفهوم شکست، فرصتی فراهم می‌کند تا خواننده با ابعاد کمتردیده‌شده‌ی شکست، به‌ویژه در سطح جسمانی، روبه‌رو شود. این کتاب با روایت زندگی سیمون وی و تحلیل تجربه‌های شکست فیزیکی، نشان داده است که ضعف و ناتوانی می‌تواند به خودشناسی و فروتنی منجر شود. براداتان با پرهیز از شعارهای رایج درباره‌ی موفقیت، شکست را به‌عنوان بخشی جدایی‌ناپذیر از زندگی انسان معرفی کرده است که می‌تواند به رشد درونی و رهایی از خودمحوری کمک کند. مطالعه‌ی این کتاب برای کسانی که به‌دنبال درک عمیق‌تر از معنای شکست و نقش آن در شکل‌گیری هویت انسانی هستند، تجربه‌ای تأمل‌برانگیز و الهام‌بخش خواهد بود.

خواندن کتاب باختن به بدن را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن کتاب باختن به بدن به کسانی پیشنهاد می‌شود که دغدغه‌ی خودشناسی و پذیرش ضعف‌ها و محدودیت‌های انسانی را دارند یا به فلسفه‌ی زندگی و تجربه‌های وجودی علاقه‌مندند. همچنین به افرادی که با شکست‌های جسمانی یا روانی روبه‌رو شده‌اند و به‌دنبال معنای تازه‌ای برای این تجربه‌ها هستند، توصیه می‌شود.

درباره کاستیکا براداتان

کاستیکا براداتان (Costica Bradatan) فیلسوف، نویسنده و استاد علوم انسانی رومانیایی‌تبار است. او در سال ۱۹۷۱ در شهر تیرگوویشته‌ی رومانی به دنیا آمد. پس از تحصیل در رشته‌ی فلسفه، مسیر دانشگاهی خود را در فضای آکادمیک بین‌المللی ادامه داد و به‌عنوان استاد ممتاز علوم انسانی (Paul Whitfield Horn Distinguished Professor of Humanities) در دانشگاه Texas Tech آمریکا و همچنین استاد پژوهشی افتخاری فلسفه در دانشگاه Queensland استرالیا فعالیت کرد. براداتان پیش‌تر در دانشگاه‌هایی چون  University of Notre Dame و University of Wisconsin–Madison نیز تدریس کرده است.

حوزه‌ی اصلی پژوهش‌های او فلسفه، تاریخ اندیشه، دین، شکست، مرگ و نسبت اندیشه با زیست انسانی است. براداتان نویسنده و ویراستار بیش از ۱۰ کتاب است که برخی از آن‌ها در فضای اندیشه‌ی جهان بازتاب گسترده‌ای داشته‌اند؛ از جمله Dying for Ideas: The Dangerous Lives of the Philosophers و In Praise of Failure: Four Lessons in Humility. کتاب‌های او به چندین زبان ترجمه شده‌اند و جوایز معتبری را برایش به همراه داشته‌اند.

براداتان علاوه‌بر فعالیت دانشگاهی، در رسانه‌ها و فضای عمومی اندیشه حضوری فعال دارد. او سردبیر بخش فلسفه و دین در Los Angeles Review of Books است و مقالات و یادداشت‌هایش در رسانه‌هایی چون The New York Times و Washington Post و Times Literary Supplement منتشر شده‌ است. نوشته‌های او اغلب با نثری روایت‌محور و میان‌رشته‌ای، فلسفه را از فضای صرفاً آکادمیک به تجربه‌ی زیسته‌ی انسان معاصر پیوند می‌زنند.

این کتاب یا نویسنده چه جوایز و افتخاراتی کسب کرده است؟

این کتاب برنده‌ی جایزه‌ی PROSE سال ۲۰۲۴ در شاخه‌ی فلسفه شده است. PROSE Award یکی از معتبرترین جوایز بین‌المللی در حوزه‌ی نشر دانشگاهی و علمی است که هر سال توسط Association of American Publishers (AAP)، یعنی انجمن ناشران آمریکا، اعطا می‌شود. دریافت این جایزه نشان‌دهنده‌ی اعتبار آکادمیک بسیار بالا برای نویسنده و ناشر است. این جایزه به کتاب‌ها و آثار علمی‌ـ‌پژوهشی برجسته در حوزه‌هایی مانند علوم انسانی، علوم اجتماعی، علوم طبیعی و پزشکی، تاریخ، مطالعات فرهنگی، دین، فلسفه و... تعلق می‌گیرد.

چه نسخه‌های دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟

کتاب حاضر در سال ۱۴۰۳، با عنوان ‌‫در ستایش شکست؛ چهار آموزه در باب فروتنی‬، با ترجمه‌ی هنگامه آذرمی، توسط انتشارات کتابسرای دشتی منتشر شده است.

بخشی از کتاب باختن به بدن

«شکست، شبیه گناه نخستین در روایت کتاب مقدس، به گردن همهٔ ماست. فارغ از طبقهٔ اجتماعی، قومیت، نژاد یا جنسیت، همهٔ ما به دنیا آمده‌ایم که شکست بخوریم. ما تا دم مرگ تمرین شکست می‌کنیم و نهایتاً ادامهٔ کار را به دیگران می‌سپاریم. شکست هم درست مثل گناه می‌تواند ننگین و شرم‌آور باشد و اعتراف به آن ما را خجالت‌زده کند. «زشت»‌ را هم گفتم؟ شکست زشت هم هست. به قولی، به همان زشتی و قباحت گناه. شکست می‌تواند به اندازهٔ خود زندگی بی‌رحم و کثیف و خانمان‌برانداز باشد.»

بریده‌هایی از کتاب

شکست چنان فوریتی در خود دارد که حتی مست‌ترین‌مان را هم هوشیار می‌کند. هر چند بار هم که تجربه‌اش کرده باشیم، باز می‌تواند تازگی‌اش را حفظ کند. چوران می‌نویسد «شکست، حتی تکرارش، همیشه تازه به نظر می‌رسد؛ در حالی که موفقیت وقتی مکرر شود، دیگر هیچ لطف و جذابیتی ندارد.»
سیدمحمدمهدی احمدی
شکست آوازهٔ خوبی ندارد اما می‌تواند راستگوترین دوستان باشد: چاپلوسی نمی‌کند، وعده‌های دروغین نمی‌دهد، رؤیاهای دست‌نیافتنی نمی‌فروشد. شکست، با صراحت هولناکش، کارکردی حیاتی در هر گونه فرایند خودشناسی دارد: افسون‌زدایی.
سیدمحمدمهدی احمدی
«زندگی بیماریِ مزمن و اعتیادآوری است و ما به‌شدت محتاج درمانیم.»
Nazanin
هستیِ انسان رخدادی است که زمانی کوتاه، بین دو نمود از نیستی، به وقوع می‌پیوندد. ابتدا، هیچ. نیستی‌ای چگال، نافهمیدنی و نفوذناپذیر. سپس نوری لرزان و کم‌جان. و بعد دوباره هیچ، تا ابد. به قول ولادیمیر ناباکوف، «لحظه‌ای کوتاه از گذر باریکه‌ای نور در دل ظلمات دو تاریکی ازلی-ابدی.»
Farzaneh
فارغ از این‌که چند نفر از ما وعدهٔ زندگی ابدی را باور کنیم، همیشه برخی ناباور می‌مانند. تراانسان‌گرایان هم شاید آینده را بدانند اما به نظر می‌رسد نسبت به گذشته عمدتاً در جهل به سر می‌برند. محصولات «ارتقای کمی و کیفی وضعیت انسان» با عناوین متفاوت، دست‌کم از زمان مرگ انکیدو در گیلگمش در بازار موجود بوده‌اند.
Farzaneh
رفاقت بِکِت با چوران بی‌دلیل نبود. یک بار برای چوران نوشت (۴) «من در میان ویرانه‌های تو احساس راحتی می‌کنم.»
Farzaneh
شکست همیشه به فروتنی منجر می‌شود. اگر نشد، شکست واقعی نیست؛ فقط «پله‌ای برای موفقیت» است، نام دیگری برای خودفریبی. و خودفریبی به مداوا ختم نمی‌شود، بلکه حال آدم را بدتر می‌کند.
Farzaneh
او در این نگاه اجمالی حتی نمی‌تواند الگو را خوب ببیند، چه برسد که بخواهد مطالعه‌اش کند. با این حال دلباختهٔ آن می‌شود و شوق چنان کورش می‌کند که نمی‌فهمد مهارت خلق چنین گونهٔ ایده‌آلی را ندارد. نتیجه تأسف‌آور است: آفریده‌ای چنان دور از نسخهٔ اصل که دیگر کمترین نشانی از شباهت میان‌شان نمانده.
خاقانی